Leuke weekendtips voor 20 en 21 januari

weekendtips spoorzone
Dit weekend

Door Willemijn – Ondanks dat het januari is, is er best veel te doen dit weekend in en om Den Haag. Vooral als je zin hebt om een dagje naar Delft te gaan. Want daar wordt dit weekend veel georganiseerd. Niet alleen rond de spoorzone, maar ook in het theater en het museum. Blijf je liever in Den Haag? Lees ook dan verder, want er zijn vast tips bij voor een leuk weekend in je eigen stad. Veel plezier!

Zaterdag

De Apenbroodboom in Kooman’s Poppentheater

Wij zijn afgelopen woensdag naar Kooman’s Poppentheater geweest. Wat is dat toch een fijn uitje! En de Apenbroodboom is een heel grappige voorstelling voor kinderen. Mijn zoon heeft zitten schateren. De Apenbroodboom gaat over Wasco de Wasbeer die de postbode helpt, want op het postkantoor is het altijd druk. Hij mag een pakje bezorgen bij Hendrik-Jan, die op de Kale Berg woont. Wasco neemt zijn tentje mee en gaat op pad. Tijdens het kamperen, ontmoet hij Max de Mol en samen reizen ze verder. Dan is het pakje opeens leeg. Weten de Apenijnen er meer van? Wasco bedenkt samen met Hendrik-Jan een plan, bouwt een machine en ontdekt waarom de Apenbroodboom zo speciaal is.

apenbroodboom

Vreemde dieren bij Tuincentrum Ockenburgh

Vandaag kun je bij Tuincentrum Ockenburgh vreemde dieren ontmoeten. Maar wat zijn eigenlijk vreemde dieren? Dat zijn vandaag dieren die anders zijn dan wat je gewend bent. Bijvoorbeeld een slak zo lang als je onderarm. Dus wil je je verbazen en misschien een beetje griezelen? Dan is dit een leuk bezoek.

Praktisch: De dieren zijn aanwezig tussen 10 en 17 uur. Tuincentrum Ockenburgh kun je vinden aan de Loosduinse Hoofdstraat 87 in Den Haag

Roofvogelshow bij Museum Voorlinden

Op 20 januari opent de tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Martin Puryear in Museum Voorlinden. Deze kunstenaar bestudeert al jaren vogels en is gefascineerd door de valkerij. Om dit te vieren wordt er om 14:00 uur een roofvogelshow op het landgoed georganiseerd. Je kunt deze show gratis bezoeken op vertoon van je entree ticket voor het museum. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.  deze is gratis toegankelijk op vertoon van je museumticket. (Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree). Het museum raadt aan om makkelijke schoenen en warme kleding aan te trekken, de show is immers in de buitenlucht. En heb je het toch koud gekregen? Bij de show staat een yurt waar je koffie, thee en iets lekkers kunt kopen. Maar neem cash mee, want je kunt niet pinnen. Aanmelden kan via info@voorlinden.nl en extra informatie kun je vinden op de facebookpagina van het museumRoofvogel

Feest in de Spoorzone in Delft

Vandaag is het groot feest in Delft. Want in de spoorzone is een tweede tunnelbuis opgeleverd. En dat moet gevierd worden. Helaas is de wandeling en de run door de tunnelbuis al volgeboekt. Maar er is ook een grote parkeergarage opgeleverd. Vanaf maart biedt deze garage plek aan 650 auto’s van bewoners en bezoekers. Tijdens het Feest in de Spoorzone staat één van deze verdiepingen in het teken van een “Underground Jam” voor jongeren en kinderen. Zo kun je skaten, dansen, een techniek workshop volgen, knutselen, longboarden en meedoen met allerlei breakdance battles. Geen zin om mee te dansen? Toeschouwers zijn natuurlijk heel welkom. Ook op andere locaties worden activiteiten georganiseerd. Het belooft een feestelijke dag te worden.

Praktisch: Feest in de Spoorzone is te bezoeken vanaf  12 uur. Voor het gehele programma en de tijden kun je hier kijken. Algemene informatie vind je op deze site.

Spoorzone

 50% korting bij Museum Prinsenhof

In Museum Prinsenhof in Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584. Dus als je je kinderen iets mee wilt geven van de Nederlandse geschiedenis is een bezoekje aan het museum een aanrader. Je maakt hier kennis met Willem van Oranje, voorvader van koning Willem-Alexander. Je leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Maar het spannendste is natuurlijk wel om een bezoek te brengen aan ‘plaats delict’: de befaamde moordhal met de kogelgaten en ze zeggen ook nog met enkele druppels bloed van Willem van Oranje. Daarnaast is in het museum nu ook een expositie over vaderlandse relieken. Dit zijn objecten die bewaard of gekoesterd worden omdat ze bij een belangrijk persoon uit de Nederlandse geschiedenis hoorden. Het kan gaan om menselijk materiaal of voorwerpen die gebruikt zijn door historische personen. In de tentoonstelling leer je over de personen en waarom de objecten bewaard zijn.

Praktisch: Het adres van Museum Prinsenhof is Sint Agathaplein 1 in Delft. De normale toegangsprijs is 12 euro voor een volwassene en 3 of 6 euro voor een kind, afhankelijk van de leeftijd. Op deze toegangsprijs krijg je nu 50% korting. Voor alle info kun je het best de site van het museum bezoeken.

Museum Prinsenhof

Zondag

Dummie de Mummie (6+) in de Koninklijke Schouwburg

In de Koninklijke schouwburg kun je zondagmiddag genieten van de voorstelling Dummie de Mummie. Dit is een spannende familiemusical voor kinderen vanaf zes jaar. Want stel je voor, op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Dan schrik je je rot natuurlijk. Wat doe je dan? Na twee succesvolle films van ‘Dummie de mummie’ kan een theatervoorstelling niet uitblijven! Gebaseerd op de populaire boeken van Tosca Menten.

Praktisch: Dummie de Mummie is te zien om 14 uur en om 16 uur in de Koninklijke schouwburg. De voorstelling van 14 uur is bijna uitverkocht, maar om 16 uur kun je nog terecht. Kaarten koop je het online op de site van Het Nationale Theater.

Dummie de Mummy

Fotocredits: Website hnt

Een buik vol wol (6+) in Theater Ludens

In Theater Ludens kun je genieten van de poetische voorstelling Een Buik vol Wol. Deze beeldende muziektheatervoorstelling gaat over hondjes, heimwee en sneeuw. Over verliefd worden, breien en kwijtraken. Maar hoe kwijt kan iets zijn als je het met dichte ogen nog steeds kan zien? Een voorstelling waarin het decor tot leven komt, fantasie wordt geprikkeld en waar bovenal je hart een stukje warmer van wordt. In Een Buik vol Wol neem je een kijkje in de herinneringen van Mevrouw Catharina. En in haar hoofd wonen Toon en Kato. Ze houden alles op orde en zorgen ervoor dat er nooit een herinnering verloren gaat. Dat doen ze hun hele leven al. In het begin was het hier kaal, een baby herinnert zich nog niks. Inmiddels heeft zich hier een heel leven verzameld. Morgen viert Mevrouw Catharina haar 90ste verjaardag. Toon en Kato willen haar verrassen. Ze hebben taart en liedjes, maar geen cadeau.

Praktisch: Een huis vol Wol is om 14 uur te zien in Theater Ludens aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaarten kun je online kopen op de website van Theater Ludens.

Een buik vol wol

Fotocredits: Theater Ludens

De Familie van Nielie! in de Leidse Schouwburg

In de Leidse Schouwburg kun je zondag genieten van de Familie van Nielie! Dit is een splinternieuwe familie, met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond, een nieuw varken, kortom de Familie van Nielie, die almaar groter en groter wordt. Waar woont zo’n nieuwe familie? In een droomhuis dat ze zelf bouwen, waar van alles uit de kast komt, waar je kwijt kunt raken en op kunt duiken. Waar er plek is voor iedereen. Deze voorstelling is een voorstelling vol muziek en poppen in een decor vol bouwstenen.

Praktisch: De Familie van Nielie! wordt zondag om 14.30 uur gespeeld in de Leidse Schouwburg. Kaarten zijn online te koop.

De Familie van Nielie

Fotocredits: Theatergroep Kvatta

Ko met de Vlo in Rietveldtheater

In het Rietveld Theater in Delft kun je morgen gaan kijken naar een betoverend verhaal met muziek, beeldende kunst en theater, namelijk de voorstellen Ko met de vlo. Ko met de vlo, is een bizarre en spannende slapstick over een aandoenlijke zwerfhond die in een liefdevol gezin wordt opgenomen. Wat het gezin niet weet, is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit… een terroriserende plaag voor het hele huishouden! Een geestig, ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop. Lichtbende maakt deze voorstelling. Zij staan er om bekend dat zij live animaties met licht tot leven weten te brengen. Een samensmelting van beeldende kunst, muziek en theater. Met oude toverlantaarns gecombineerd met live (nieuwe) muziek maakt Lichtbende icht-kunst-voorstellingen. Authentiek en eerlijk muzikaal lichttheater, met veel vakmanschap en liefde gemaakt. Je ziet met eigen ogen hoe de voorstelling gemaakt wordt, de kunstenaars zitten en spelen zelf voor het projectiescherm.

Praktisch: Ko met de vlo kun je zondag gaan zien in het Rietveldtheater in Delft. De voorstelling begint om 15 uur. Kaarten zijn online te bestellen. Het Rietveld Theater vind je aan Rietveld 49 in Delft.

Ko-met-de-Vlo-39

Fotocredits: Rietveldtheater

Slaap Tijger Slaap (2+) bij Alice in Wonderland

Vandaag komt om 15 uur Kindertheater Kaboem bij Kinderboekwinkel Alice in Wonderland de voorstelling Ssst! De tijger slaapt spelen. Dit verhaal is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek, waarin de tijger slaapt. De dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Het belooft een interactieve meespeelvoorstelling voor peuters en kleuters te worden.

Praktisch: De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Je bent om 15 uur welkom om te komen kijken. De voorstelling duurt 30 minuten. Kaartjes kun je bestellen via de site van de kinderboekwinkel. Alice in Wonderland is te vinden op de Piet Heinstraat 2 in Den Haag.

tijgerslaapt

Fotocredits: Kinderboekwinkel Alice in Wonderland

Speurtocht bij De Papaver

Bij De Papaver in Delft zijn twee leuke speurtochten te doen in de natuur. Dus heb je zin om even lekker naar buiten te gaan denk dan eens aan De Papaver. Je kunt hier nu in de Heemtuin een  Actief in de natuur tocht doen. Door opdrachten te doen leer je van alles over de heemtuin en het arboretum. Zo mag je aan een liaan hangen en ga je in de composthoop op zoek naar beestjes. Daarnaast is Snip de Sneeuwpop is gesmolten… Weet jij waar zijn hoed, neus en knopen zijn? Ze liggen rondom De Papaver. Na afloop kun je zelf een sneeuwpop tekenen. De mooiste tekening wint een leuke prijs. En ben je klaar met speuren? Dan kun nog even een bezoekje brengen aan kinderboerderij Buytendelft. Of lekker opwarmen bij Café du Midi.

Praktisch: De Papaver is een duurzaamheidscentrum in Delft. Je vindt dit centrum aan de Korftlaan in Delft. Op zaterdag is De Papaver gesloten, maar op zondag ben je van harte welkom.

Papaver Delft (4)

Bouw een Led huisje bij Science Centre Delft

Bij Science Centre Delft organiseren ze elke week een leuke workshop voor kinderen. Deze week kunnen kinderen vanaf 7 jaar een huisje bouwen en zelf zorgen dat het lampje gaat branden. Zo leren de kinderen dus over een elektrische schakeling en hebben een leuke creatieve middag!

Praktisch: Het Science Centre Delft ligt aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:30. Bijkomende kosten zijn €3 en het is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Science Center Delft - entree

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Op het moment van publicatie waren voor alle voorstellingen nog kaarten beschikbaar. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart