Weekendtips 20 en 21 mei: architectuur, festivals, theater, natuur en meer…

Dit weekend

Door Willemijn – Waar we afgelopen dagen zo verwend zijn met heerlijk weer en een lekker zonnetje belooft het aankomend weekend weer koud te worden. Daarom heb ik een aantal tips gekozen voor minder weer, zoals theaters, maar ook een paar heerlijke zomers weekendtips. Juist om dat lekkere zomerse gevoel vast te houden. Want daar wordt toch iedereen gelukkig van….

Dag van de Architectuur (zaterdag)

Wil je de kinderen iets leren over architectuur in Den Haag? Dan is zaterdag 20 mei je kans .Want het is dan de Haagse Dag van de Architectuur. Door heel de stad zijn mooie gebouwen geopend voor publiek, kun je bouwplaatsen bezoeken en zijn er in het Centraal informatiepunt Wijnhaven de hele dag door leuke workshops voor kinderen. ZO kunnen ze leren wat een maquette is en vooral ook zelf aan de gang om er eentje te maken of zien ze hoe een 3D printer werkt. Voor het programma, kijk snel op de site van de Dag van de Architectuur.

weekend 20 mei architectuur

Lentefestival in de Weimarstraat (zaterdag)

Een heel weekend feest in de Weimarstaat tijdens het Lentefestival! Het Lentefestival duurt drie dagen, maar heeft op zaterdag 20 mei 2017 z’n hoogtepunt. Dan staat de Weimarstraat van 10:00 tot 17:00 uur vol met kramen en is er voor iedereen wel wat te vinden. De variatie aan winkels zorgt voor een verschillende thema’s per straatdeel. Zo is er een traditionele jaarmarkt, Home Made Market en een kinderrommelmarkt. Door de hele straat vind je stands met leuke producten, lekker eten en drinken. Het totale evenement wordt omlijst met passende attracties voor de kinderen, livemuziek en een dj met vinyl soulplaten en nog veel meer! Allemaal door artiesten uit de buurt. Tijdens het gezellige Lentefestival in de Weimarstraat is er voor jong en oud dus van alles te beleven!

weekend weimar

Foodtruck festival op het Regentesseplein (vrijdag t/m zondag)

In het verlengde van bovenstaande tip kun je op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei heerlijk genieten op het Regentesseplein. Daar staat namelijk het hele weekend een Foodtruck Festival. Het hele weekend tot 22:00 uur ’s avonds genieten van lekker en bijzonder eten vanuit foodtrucks . En terwijl je vanaf het podium vermaakt wordt door live muziek waan je al snel in zomerse vakantie sferen.

weekend 20 mei

Fête de la nature (zaterdag en zondag, landelijk)

Fête de la Nature is een landelijk natuurfestival met als doel samen de natuur te beleven. Dat kan in de wilde natuur maar natuurlijk ook gewoon in een stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival en iedereen kan een evenement bezoeken. En ook in onze regio zijn er allemaal leuke dingen te doen. Zo kun je een fikkie stoken in voorschoten, kleien met natuurklei in Emma’s hof, picknicken in de Paleistuinen, proeven in het Eetbaar Park (Zuiderpark) en schapen scheren (nijkamphoeve) en nog heel veel meer. Als je alles wilt zien wat je kunt doen dan moet je echt even kijken op de Fête de la nature site.

weekend 20 mei fete de la natur

Escampfestival (zaterdag, Zuiderpark)

In de Haagse wijk Escamp vindt zaterdagmiddag (vanaf 12 uur) het gratis Escampfestival plaats. Je kunt op het Roggeveld in het Zuiderpark genieten van muziek, theater, sport en diverse workshops. Dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd door en voor bewoners van Escamp. Het thema van dit jaar is Natuurlijk Escamp, dus is er extra aandacht voor duurzaamheid en een schone en gezonde leefomgeving.

Speciaal voor kinderen is er om half 1 een poppentheater voorstelling en treden om half 3 de dames van O zo fijn op. Maar je kunt ook genieten van diverse muzikale optredens, kijken en deelnemen aan skate workshops, graffiti spuiten, diverse sporten uitproberen en er wordt geschminkt. Kortom alle ingrediënten voor een gezellige dag in het Zuiderpark.

weekend 20 mei

Kindercollege: Naar Mars in Theater de Veste (zaterdag, Delft)

Zaterdagmiddag kom je van alles te weten over leven op Mars! Want kunnen we eigenlijk naar Mars is het mogelijk? En zo nee, misschien in de toekomst? In Theater de Veste in Delft kunnen kinderen vanaf 8 jaar dit soort vragen stellen aan een echte wetenschapper, namelijk ir. Barry Zandbergen. Hij is ruimte-ingenieur aan de TU Delft. Maar samen met die wetenschapper gaan ze ook een raket bouwen en komen de kinderen alles te weten over het heelal. Dus als je dan de ruimteplaatjes bij elkaar spaart, weten de kinderen ook heel goed uit te leggen waar ze écht over gaan. Deze colleges zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kosten maar €2,50. Ook ouders zijn van harte welkom! En ik weet zeker dat niet alleen de kinderen er heel veel van opsteken, maar dat ouders zeker ook met heel veel extra kennis naar buiten gaan.

weekend 20 mei mars

Schapen scheren bij Pluk (zaterdag 18 uur)

Pluk is een van de fijnste plekjes in de drukke stad. Een heerlijke boerderij met eigen pluktuin, kinderboerderij, speeltuin en horeca. En aanstaande zaterdagavond is er een speciale schaapscheer avond. Het restaurant blijft langer open, misschien gaat de pizza-oven wel aan en de schaapscheerder komt langs om alle schapen weer een lentevacht te geven. De avond begint om 18 uur.

weekend 20 mei pluk

Kleuterbios – Casper en Emma de bergen in  (zondag diverse Pathé theaters)

Casper & Emma de bergen in is de nieuwste Casper & Emma film. Vanaf 1 juni draait hij in alle bioscopen, maar speciaal voor kleuters draait hij aanstaande zondag om 10.30 uur al in een voorpremière tijdens ‘De Pathé Kleuterbios’. Tijdens deze ochtenden kiest Pathé ervoor om de haar bioscopen extra aantrekkelijk te maken voor jonge kinderen. Dus gaat het zaallicht niet helemaal uit, staat het volume zachter dan normaal en krijgen kinderen een Kids Combo (iets drinken en iets lekkers) en worden de ouders verwend met een kopje koffie of thee. En in Pathé Scheveningen is deze ochtend extra leuk aangekleed met kleurplaattafels en een springkussen.  De Kleuterbios met Casper & Emma belooft echt een ochtend te worden om te genieten van een gezellig familie-uitje in de bioscoop.

Peter Pan het echte verhaal (6+) – Rijswijkse Schouwburg (zondag)

Peter Pan kent iedereen wel. Een mooi verhaal uit 1904 over het beleven van echte avonturen op het eiland van fantasieën Nimmerland. Maar deze versie van Peter Pan is net even anders. Het speelt namelijk niet in 1904, maar is in een modern jasje gestoken. Voor kinderen vanaf 6 jaar is dit een erg leuke zondagmiddag-musical uitgevoerd door het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Je kunt Peter Pan, het echte verhaal gaan zien in de Rijswijkse Schouwburg.

En als je niet helemaal meer weet hoe Peter Pan ook alweer gaat: In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darling`s binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je `s nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht: op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in een wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

weekend 20 mei peter pan

Slootjes safari in Leiden (zondag 13 uur)

Wat leeft er allemaal in de sloot? Kikkers en vissen natuurlijk, maar nog veel meer. En juist die kleine kriebelbeestjes zijn heel interessant voor kinderen om eens te bekijken. Aanstaande zondag kunnen kinderen met zwemdiploma meedoen met een slootsafari in Park Cronesteyn?

En terwijl de kinderen genieten van het water, de beestjes en naar verwachting ook modder, waterplanten en hopelijk wat zon. Kunnen de ouders en kinderen zonder zwemdiploma genieten van een heerlijk uur in het gezellige theehuis. Het is wel verstandig om je kind even aan te melden. Dat kan via josefientermeulen@hotmail.com

weekend 20 mei slootje

Kodo, het geheim van de Samurai (6+) – Stadschouwburg Zoetermeer (zondag)

In Zoetermeer kun je zondagmiddag gaan genieten van een heel bijzondere voorstelling, namelijk Kodo, het geheim van de Samurai. Dit is een spannende theatervoorstelling waarin moeilijke thema’s als angst en moed worden vertaald in een mooi verhaal voor kinderen.

Door de prachtige prenten uit het gelijknamige boek te gebruiken wordt in dit Poppenspel een echte Japanse sfeer van hoge, kale bergen, brede, bevroren rivieren, tere bloesems en dreigende ninja’s neergezet.

In Stadstheater Zoetermeer zijn kindervoorstelling altijd inclusief een lekkere pannenkoek na de voorstelling. Dus dat is extra genieten deze zondag.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 20 en 21 mei: architectuur, festivals, theater, natuur en meer…

Wijnhaven, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart