Weekendtips 23 en 24 maart – Lente in de lucht!

Dit weekend

Door Willemijn – De lente is volgens de kalender begonnen. De temperatuur klimpt langzaam omhoog en de zon laat zich (vooral zondag) weer zien. Alle ingrediënten voor een fijn voorjaarsweekend. Ook in de weekendtips van deze week is te merken dat we de lente in ons bol krijgen. Er wordt langzaamaan leuks buiten georganiseerd. Maar ook als je het nog te koud vindt om naar buiten te gaan is er voldoende te doen. Een mooie voorstelling in een theater, naar het circus of knutselen in het museum. Kijk snel naar mijn lijstje van fijne weekendtips voor dit weekend.

Zaterdag

Ga naar het circus in Zoetermeer

Hooggeëerd publiek….het circus is weer in de stad. Of eigenlijk in Zoetermeer. Want hier heeft Circus Maximum zijn tenten neergezet voor een spectaculaire show. Natuurlijk zijn de vaste onderdelen van een circus aanwezig. Zo kun je genieten van clowns, acrobaten en jongleurs. En als ik de website moet geloven trekken er zelfs honden, paarden en kamelen aan je neus voorbij. Zin in een middag of avond ouderwets vermaak? Dan is dit een leuke tip voor dit weekend.

Praktisch: Het Circus staat op de parkeerplaats van Silverdome in Zoetermeer. Zaterdag zijn er twee voorstellingen . Eentje om 14 uur en een voorstelling om 19 uur. Op zondag ben je om 12 uur welkom in de tent. Kaartjes koop je via de website van het circus. Daar vind je ook alle informatie over de voorstellingen.

Landelijke Opschoondag

Loop jij ook graag door een schoon park, een schone straat of een schoon bos? Doe dan mee met de landelijke opschoondag. In de gehele Haagse regio heb ik leuke opschoonacties gevonden waar je met kinderen aan deel kunt nemen. Zo kun je bij de Buurtboerderij de Nijkamphoeve aan de Escamplaan aan de slag, ook in Zoetermeer wordt flink geruimd of je sluit je aan bij ons op de Van Faulkenbergelaan in Voorburg. Alle opruimacties zijn te vinden op de website van Supporter van Schoon. Het belooft op alle locaties een gezellige, zinvolle dag te worden. Lekker naar buiten.

Foto: Website Supporter van Schoon

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in de Rijswijkse Schouwburg

In de Rijswijkse Schouwburg staat vandaag en morgen het Rijswijks Jeugdtheater gezelschal op de planken met een nieuwe musical. Dit amateurgezelschap brengt dit jaar Joasph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. De musical is geïnspireerd op het verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vader’s oogappel tot onderkoning van het land. Een tijdloze musical over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek van een live orkest.

Praktisch: Deze voorstelling wordt zaterdag om 19 uur en zondag om 14 uur gespeeld in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten zijn nog te koop via de website van het theater.

Toverbosch Hut verbouwen en Midlente-viering in Toverbosch

Het Toverbosch is een mooi verscholen stukje natuur op de grens van Bezuidenhout en Mariahoeve. Hier kun je vandaag met twee dingen meedoen. In de ochtend wordt geklust aan de Toverbosch Hut, die moet wat kleiner worden gemaakt om ruimte te krijgen voor een echte moestuin.

Vanaf 14 uur staat de lente centraal. Dan wordt het Midlente feest gevierd in het Toverbosch. Je kunt genieten van versierde eieren, takken en de sneeuwhaas. Een fijne middag voor alle kinderen en ouders die van de natuur houden.

Praktisch: Het Toverbosch is een goed verscholen plekje. De ingang bevindt zich tussen zwembad Overbosch en het politiebureau in en het adres is Vlaskamp 1A in Den Haag. Het klussen aan de Toverbosch Hut begint om 10 uur. De Midlenteviering start om 14 uur en duurt tot ongeveer 16 uur.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Ezelsei bij Kooman’s Poppentheater

In Kooman’s Poppentheater kun je weer de voorstelling, namelijk Ezelsei zien. In deze voorstelling ontmoet je een rondreizende schilderes. Zij wil een schilderij maken van het mooie graslandschap. Het waait hard. Ze raakt alles kwijt: haar schildersezel, penselen en inspiratie. In het hoge gras is Wasco de Wasbeer op zoek naar materiaal voor zijn boomhut. Maar in plaats van planken of touw vindt hij een verdwaalde ezel. Wat doet dat leuke beest hier? In de boomhut blijkt dat Max de Mol een wonderlijk ei heeft gevonden. Een Ezelsei! Zou er echt een ezeltje uit komen? En komt dat schilderij ooit af? Wij hebben de voorstelling al gezien en ook Ezelsei is weer een aanrader!

Praktisch: Het Ezelsei is vandaag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Lammetjes kijken op Boerderij Nellesteijn

Maart is al weer bijna voorbij, dus hje hebt nog maar even om op Boerderij Nellesteijn in Wassenaar de lammetjes te bekijken. De kans om echt heel jonge lammetjes te zien, zo lief en klein nog. Op deze bezoekboerderij ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het is een melkveehouderij (er zijn dus koeien), maar ze hebben ook schapen. In de winkel kun je kaas kopen die van de eigen melk gemaakt is.

Praktisch: De stallen zijn geopend op zaterdag tussen 11 en 17 uur. Het adres van de boerderij is Maaldrift 6 in Wassenaar.

All the Fun (6+) in Korzo theater

In het Korzo theater is iedereen vanaf 6 jaar vanavond welkom om te genieten van een jongleeroptreden. All The Fun is een jongleerritueel dat een alternatief probeert te bieden voor alles wat te glad, te afgeborsteld, te netjes en te geslaagd is. Je wordt uitgenodigd om rondom de vijf artiesten plaats te nemen. Zij maken er een spannende en soms wat angstige jongleeravond van, waarin ze zelfs jonglerend geesten willen uitdrijven.

Praktisch: Deze voorstelling is geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder. Het begint om 19 uur in het Korzo Theater. Kaarten zijn te koop via de website van het theater.

Zondag

Tuinsafari Backyard Wilderness

In Omniversum kun je al een aantal weken genieten van de bekroonde film Backyard Wilderness. In onze blog lees je waarom je deze film echt wilt gaan zien. De film is niet alleen interessant, maar nodigt de kijkers – jong en oud – uit om er zelf op uit te trekken en de natuur (opnieuw) te ontdekken. Vandaag kun je dat direct eens proberen in de tuin achter het Omniversum. Staatsbosbeheer boswachters Jenny en Mark nemen je namelijk mee op een heuse tuinsafari. Eerst ga je genieten van de film Backyard Wilderness met vooraf een korte introductie over het werk als boswachter. Na afloop van de film mogen de kinderen met de boswachter mee de tuin in voor een speurtocht waarin je de nabije natuur ontdekt.

Praktisch: De tuinsafari is gericht op kinderen van circa 6 t/m 12 jaar. Ouders zijn uiteraard ook welkom tijdens de film en de safari. Om hier aan deel te nemen kies je voor de film van 10.45 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar (kies voor Backyard Wilderness om 10.45 uur.) of aan de kassa van Omniversum.

Backyard Wilderness

Camouflage (5+) in Korzo Theater

Zondag staat er in het Korzo Theater een vrolijke familievoorstelling gevuld met verrassingen en spectaculaire tricks op het programma. De vier huisgenoten Groen, Blauw, Geel en Rood hebben het prima voor elkaar. Groen zit rustig op de bank, Blauw hangt boven in de lucht, Geel draait om een paal en Rood hangt aan haar haren. Het leven in hun woonkamer loopt als een zonnetje, totdat Wit hun leven binnen jongleert en geen hoed meer op zijn plek blijft! In deze voorstelling wordt theater met hoogstaande circustechnieken gemixt in een energieke en speelse voorstelling over onze immer veranderende wereld en het belang om je te blijven aanpassen.

Praktisch: Deze voorstelling is geschikt voor iedereen van 5 jaar en ouder. Het begint om 15 uur in het Korzo Theater. Kaarten zijn  te koop via de website van het theater.

Lentespeurtocht bij de Tuin van de smid

Heb je ook de lentekriebels? Dan is deze tip echt wat voor jullie. Want zondag zijn de kinderen welkom bij de Tuin van de smid voor een lentespeurtocht en kun je zelf genieten van deze unieke horeca in Park Cronesteyn. De kinderen gaan lentesporen zoeken met een eigen speurkaart. Kunn je ergens geurende bloesem vinden? Nieuw blad aan de bomen? Is er al speenkruid aan de waterkant? Hoor je een merel zingen? Of de lijster, leeuwerik of wielewaal? En kun je  aan de dieren op het erf al zien dat ze de lentekriebels hebben? Alle lentesporen houden de kinderen bij op de kaart en dan weet je precies of het al lente is.

Praktisch: Lentespeuren is een activiteit voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is alleen voor de kids, dus ouders mogen niet meespeuren. De speurtocht begint om 13 uur en kost 5 euro per deelnemer. Om 14.30 uur zijn de kinderen weer klaar met speuren. Aanmelden kan via polderbende@detuinvandesmid.nl

Maak je eigen Mr Robotto in Science Centre Delft

Science Centre Delft weet elk weekend weer een leuke workshop neer te zetten voor kids. Zondag kunnen kinderen knutselen aan hun eigen robot broche, ofwel een eigen “Mr. Robotto”. In de workshop leren de kids over elektriciteit, stroomkringen en solderen. Het is een leuke soldeerworkshop, waarbij je weggaat met een knipperende robotbroche.

Praktisch: Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kan je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 12:00. Bijkomende kosten zijn €6 en het is voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lev (6+) in Theater de Veste

De voorstelling Lev in Theater de Veste in Delft is een feest van muziek, kostuums en spel. Vijf acteurs, een achtkoppig koor én het publiek zingen samen en maken er een prachtige voorstelling van.

Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. En nu is Lev kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij is de wijde wereld in, op avontuur. Op zijn reis ontmoet Lev zingende voetbalsupporters en matrozen, praat hij met een tovenaar, wordt hij opgesloten door een enge schooljuffrouw en woont Lev een tijdje in een wolvenroedel. Waar voelt hij zich thuis? Bij wie wil hij horen? En vindt zijn moeder hem nog…

Praktisch: Deze voorstelling in Theater de Veste is voor kinderen vanaf 6 jaar. Het begint om 14.30 uur. Kaarten koop je op de website van het theater.

 

Foto: Sanne Peper

Scheveningen Haven natuurexcursie

Op het strand, bij de haven in Scheveningen vindt zondag een heel leuke excursie plaats voor kinderen. Omdat de excursie gepland is zo dat het laagwater is kun je met de gids en de andere deelnemers uitgebreid struinen tussen de stenen van het Zuidelijk Havenhoofd. In de oksel van het havenhoofd ga je korren met een garnalennet. Natuurlijk heerlijk voor kinderen en helemaal fijn als er ook nog een zonnetje bij is.

Praktisch: Deze excursie wordt georganiseerd door de IVN. Iedereen is welkom om mee te doen. De excursie begint om 10 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Er wordt verzameld bij Parkeerterrein aan het einde van de Houtrustweg bij het Zuidelijk Havenhoofd.

Meespeeltheater in Theater Imperium

In Theater Imperium in Leiden kun je zelf meespelen in een toneelstuk. In twee verhalen worden de kinderen meegenomen in een wereld die net iets anders is dan de onze. Tijdens de voorstelling is er gelegenheid voor de kinderen om mee te spelen in de verhalen voor en na de pauze. Na afloop krijgen alle kinderen nog een kleine verrassing mee.

Praktisch: De voorstelling is geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 7 jaar (net wat ouder mag ook). Voor alle informatie en kaarten neem je een kijkje op de website van het theater. Het begint om 11 uur en duurt tot ongeveer 12.45 uur. Het theater vind je op de Oude Vest 33e in Leiden.

Aap uit de mouw (4+) in het Rietveld Theater

In het Rietveld Theater in komt een meisje haar kamer in, aarzelend, zit er nou iets onder m’n bed? Niet kijken! Gauw springt ze in bed, daar kan ze samen met haar lievelingsknuffel AAP de hele wereld aan! Oogjes dicht en voeten binnenboord, raak de grond niet aan want anders… Diep in de nacht blijkt je kamer niet alleen een plek waar je monsters moet verslaan maar ook een plek waar jij kan vliegen en waar al je dromen uitkomen! Met dank aan haar verbeelding vindt het meisje de kracht om haar angsten te overwinnen.

Praktisch: De voorstelling Aap uit de mouw is een woordeloze voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.  De voorstelling begint om 15 uur. Kaarten en informatie via de site van het theater.

Bezoek een bunker Wiederstandsnest in Den Haag

Ook deze zondag is het Atlantikwall Museum weer geopend. Ervaar hoe het leven in deze bunker was in de 2e wereldoorlog middels een rondleiding van één van de bevlogen vrijwillige gidsen. Leuk en leerzaam. Wel raad ik je aan om heel kleine kinderen niet mee te nemen. Het is namelijk best wel een heftig uitje.

Praktisch: Zondag is de bunker aan de Badhuisstraat geopend van 11 tot 16 uur. Hier vind je alle info over dit interessante museum.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 23 en 24 maart – Lente in de lucht!

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart