‘Sinterklaas superstar’ en veel méér super weekendtips – 24 en 25 november

Openingsbeeld
Dit weekend

Door Willemijn – Sinterklaas is dit weekend de ‘superster’. Hoewel de Sint al een week in het land is, zijn er nog diverse plaatsen rond Den Haag, waar de Goedheiligman nog niet persoonlijk is gearriveerd. Zo staan Delft, Rijswijk en Leiden voor dit weekend in de agenda van de Sint. Maar ook op verscheidene andere plekken in Den Haag e.o. kun je hem natuurlijk tegenkomen. Lees hier waar je moet zijn voor een bijzondere ontmoeting met de Sint. Wil je juist even ‘géén Sint’ – lees dan ook zeker deze blog voor leuke andere tips dit weekend. Veel plezier.

Zaterdag en Zondag

Het Landgoed van Sinterklaas – Duinrell (Wassenaar)

Sinterklaas woont ruim twaalf maanden in Spanje, maar als hij dan twee weken in Nederland is moet hij natuurlijk wel een chique landgoed hebben. Daarom heeft hij ook dit jaar gekozen voor Duinrell. En het leuke is, je kunt een kijkje nemen op het Landgoed van Sinterklaas…. Want Duinrell is geopend voor publiek dit weekend. Natuurlijk zijn er heel veel Pieten, is het gezellig druk en kun je warme choco drinken met een pepernootje er bij. Je kunt zien waar de pakjes worden ingepakt, hoe Sinterklaas woont en waar de Pieten naar school gaan. En er is zowel op zaterdag als zondag een grote sinterklaas-pieten parade: een karavaan van grappige en leuke vervoersmiddelen trekt aan je voorbij. Deze parade is ontzettend leuk en zeer de moeite waard. Lees hier ons verslag van vorig jaar. Natuurlijk zijn ook een flink aantal attracties geopend. Kijk snel voor alle informatie op de site van Duinrell.

Praktisch: Hert Landgoed van Sinterklaas/ Duinrell is zowel zaterdag als zondag open vanaf 10.00 uur. De Pieten-Parade is om 13.30 uur.

Schaatsen – diverse locaties

Op diverse plekken in en rond Den Haag kun je al schaatsen. Zoals jullie weten ligt er vlak naast Den Haag Centraal station een ijsbaan bij Mingle Mush. Maar bijvoorbeeld ook in Scheveningen kun je op het Kurhausplein – tijdens het Cool Event – de schaatsen onderbinden. En vergeet ook de ijsbaan bij winkelcentrum Leidschenhage niet. Ice Paradise biedt meer dan 1.000 m2 schaatsplezier. Of bezoek de schaatsbaan in Plaswijckpark. Deze is niet alleen mooi gelegen. Zondag verwachten ze er ook nog eens hoog bezoek.

Plaswijck

Klaas! (Koninklijke Schouwburg)

In de Koninklijke Schouwburg kun je genieten van de voorstelling Klaas! Klaas! is een vertelvoorstelling waarin je in een miniatuurdecor wordt meegenomen naar Scheveningen. In deze voorstelling hoor en zie je een kleine jongen. Hij kijkt uit over zee en wacht op de komst van Sinterklaas. Het regent en waait, het is bijna winter. Dan ziet hij iets roods drijven op de golven, het is de muts van Sint. Wat volgt is een spannend en ontroerend verhaal vol wintergevoel en hoopvolle verwachting waarin de kleine jongen een lange weg aflegt om Sinterklaas te helpen.

Praktisch: De voorstelling kun je gaan zien om 14 uur en om 16 uur in Het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Klaas! Is geschikt voor kinderen vanaf ca 5-6 jaar. Kaarten bestel je via Het Nationale Theater.

Credits: Klaas! / HNT

Sinterklaas Superster (Rabarber in Theater Merlijn)

Ook kun je de Sint ontmoeten in Theater Merlijn, tijdens de voorstelling over de ‘Sinterklaas Superster’ Een grappige voorstelling. Meester Piet heeft zijn Pietenklas opgegeven voor een  grote talentenshow:  Every Piet Got Talent. Maar hebben de Pieten wel talent? En wat vinden Sinterklaas en de kinderen in de zaal ervan? En wie is er eigenlijk de echte superster: Piet of Sinterklaas? Kaartjes koop je via de website

Praktisch: speelperiode: 23 november t/m. 2 december 2018 om 12 en 14 uur, behalve woensdag 28 nov om 14 en 16 uur. Locatie: Theater Merlijn.

Credits: Rabarber

Rolfs surprise lab (Science Centre Delft)

Natuurlijk is de Sinterklaastijd ook heel leuk als je niet meer geloofd. Dan kun je de mooiste surprises maken. En het Science Centre Delft helpt de kinderen hier dit weekend mee. Dit weekend krijg je de kans om samen met onderzoeker Rolf Hut en studenten van de TU Delft je surprise nog mooier te maken. Denk aan licht, rook of bewegende onderdelen, volgens Rolf is het allemaal mogelijk in een surprise. Als je een surprise plan of een klein opzetje meeneemt zul je verbaasd zijn met wat voor technisch super-surprise je weer naar huis gaat. En bij Sinterklaas horen natuurlijk cadeautjes, dus…. alle materialen en het advies van de experts krijg je helemaal gratis.

Praktisch: Science Centre Delft vind je op de Mijnbouwstraat in Delft. Het Rolfs Surprise Lab is geopend van 12 tot 16 uur.

Rolfs Surprise lab

Leuke kinderfilms (diverse locaties)

Even zin in iets anders dan de Sint? Zak dan weg in een bioscoopstoel met twee heerlijke kinderfilms. In het Filmhuis Den Haag kun je naar Gordon & Paddy of Monky. Twee heerlijke films. Beiden draaien op zondag ook in Lumen Delft.

Monky

Monky – Credits: filmproducent

Zaterdag

Sinterklaasintochten (diverse locaties)

Zoals gezegd kun je de zaterdag beginnen met een intocht van de Goedheiligman. Bezoek hem bijvoorbeeld in Delft, Rijswijk of Leiden. In Den Haag kun je gaan genieten van een grootse intocht in diverse winkelcentra in Den Haag Zuid West. Met 15 voertuigen, minimaal 140 Pieten en de Sint is dit een echte aanrader.

Praktisch:

  • Delft: Rond 12:45 komt de pakjesboot aan op de Oostsingel. Vanaf hier gaat Sint met zijn Pieten op weg naar de Markt.
  • Leiden: Vanaf 12 uur komt Sinterklaas aan op de Beestenmarkt.
  • Rijswijk: Vanaf ca. 10 uur komt de Goedheiligman aan op de Cromvlietkade.
  • Den Haag ZW: aankomst Sinterklaas rond 10.30 u. op Dierenselaan.

Den Haag High Lights

Van donderdag 8 november t/m zaterdag 8 december staan o.a. De Ridderzaal en het Kurhaus vijftien avonden (iedere do, vr, za, niet zondag dus) letterlijk in de spotlights. Met fascinerende licht- en videoprojecties. De prachtige Ridderzaal een het majestueuze Kurhaus doen dienst als witte doek. De projecties zijn fabelachtig, fantasierijk en vooral kleurrijk, mooi en grappig. Heb je bijvoorbeeld ooit gezien dat de Ridderzaal zich kan ‘verkleden’ als Reuzenrad…?

Praktisch: De lichtprojecties op het Binnenhof en Kurhaus zijn te zien elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond van 18-22 uur. De toegang is gratis.

Credits: Anne Reitsma Fotografie

 

KoesKoes in Kooman’s Poppentheater

Heb je wel zin in een leuke en grappige voorstelling in het intieme Kooman’s Poppentheater? Dan kun je om half 3 genieten van de voorstelling KoesKoes. Het klimbuideldier Koeskoes woont eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Je kan gouden munten winnen! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand valsspeelt. Een grote kikker wil de hoofdprijs winnen en gooit roet in het eten. Maar Koeskoes en Wasco kunnen écht lekker koken… Wie zal de wedstrijd winnen?

Praktisch: Het adres van Kooman’s Poppentheater is Frankenstraat 66 in Den Haag. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Kaarten zijn online te bestellen.

KoesKoes

Credits: Arjen Kooman

Sint en het Stoffige Sprookjesboek – Voorburg-Leidschendam

In navolging van vorig jaar presenteert Stichting Sint Nicolaas Evenementen dit jaar vol trots de voorstelling Sint en het Stoffige Sprookjesboek. Een voorstelling vol leuke liedjes, mooie prinsessen, grappige momenten en natuurlijk de pieten. Ouderwets genieten van het mooiste feest van het jaar: het Sinterklaasfeest.

Praktisch: De voorstelling wordt – meerdere keren per dag – gegeven op 24 november in sporthal Forum Kwadraat en 25 november in Het Veur Theater. Toegang kost 10,00 p.p.

Sint en het Stoffige Sprookjesboek

Zondag

Natuur en Techniekspektakel voor kinderen (Den Haag)

Op zondag 25 november komt het buitenleven naar binnen. Op die dag is de aula van de Haagse Hogeschool een groot ontdekkingsterrein waar volop valt te doen, ontdekken en beleven voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tijdens dit gratis evenement kunnen zij namelijk aan de slag in 35 natuur- en techniekworkshops.

Praktisch: Het jaarlijkse Natuur- en Techniekspektakel wordt gehouden op zondag 25 november van 12.00 – 16.00 uur in de aula van de Haagse Hogeschool

Natuur en Techniekspectakel

Het huis van Sinterklaas in Leiden

Vanaf zondag logeert Sinterklaas weer in de Waag in Leiden. In dit mooie ‘Huis van Sinterklaas’ ontmoet je de Goedheilman natuurlijk persoonlijk. Natuurlijk zijn er heel veel Pieten. Daarnaast zijn er vele activiteiten voor kinderen: van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak of dansen op Sinterklaasmuziek. En het allerleukste… haal in het Huis van Sinterklaas je pietendiploma! Iedereen is welkom om de Sint en Pieten een bezoekje te brengen.

Praktisch: De deuren zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek en de toegang is gratis.

Het Huis van Sinterklass

Familie-atelier in het Gemeentemuseum (Den Haag)

In het Gemeentemuseum kun je zondagmiddag samen met je kind lekker knutselen. Wij namen hier deze vakantie een kijkje en waren onder de indruk van het professionele atelier en de enorme hoeveelheid, goed gesorteerde knutselmaterialen. Het is een familie atelier, dus het is de bedoeling dat je samen met je kind komt knutselen. Als het niet heel druk is, is het ook prima om je kind even alleen te laten knutselen terwijl jij het museum bekijkt.

Praktisch: Het familie atelier vind je in het Gemeentemuseum op de begane grond. Deelname is gratis. Toegang tot het museum is voor kinderen ook gratis. Het atelier is geopend tussen 12 en 16 uur. Je kunt na deelname je zelfgemaakte kunstwerk direct meenemen.

Gemeentemuseum

Achter de Schermen van het Nationaal Archief

Het Nationaal Archief heeft ruim 15 miljoen foto’s van bekende en minder bekende fotografen en van indrukwekkende gebeurtenissen. Hoe worden die allemaal bewaard? Zondag kun je een kijkje nemen in het nieuwe fotodepot.

Praktisch: zondag van 14.30 – 15.30 uur. De toegang is 5 euro p.p.

archief

Het Stadstheater presenteert… Het Pietenpakhuis pakt uit! (Zoetermeer)

In het theater van Zoetermeer kunnen je kids genieten van een leuke swingende Sinterklaasvoorstelling. Na een welverdiende vakantie gaan de Pieten weer aan de slag in het Pietenpakhuis. Door de vele pakjes voor alle kinderen kunnen de pieten het werk niet meer aan. Gelukkig komt de techniekpiet helpen bij de voorbereidingen. Zal het de Pieten lukken om op tijd klaar te zijn?

Praktisch: de voorstelling is in het Stadstheater Zoetermeer en begint om 14 uur. Leeftijd: vanaf 3+. Na de show is er een ‘meet & greet’ met de Sint en zijn gevolg.

Het Pietenpakhuis

Credits: Theater Zoetermeer.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Bij publicatie waren er voor genoemde voorstellingen nog voldoende kaarten beschikbaar.

Delen:


Bekijk op kaart

‘Sinterklaas superstar’ en veel méér super weekendtips – 24 en 25 november

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart