Weekendtips 3 en 4 november – voor een toffe zaterdag en zondag

Dit weekend

Door Willemijn – Er staat ons weer een heerlijk herfstweekend te wachten. Niet alleen lekker om naar buiten te gaan en te genieten, maar ook om gezellig iets met de kids te ondernemen. Dat snappen ze bij alle uitjes blijkbaar heel goed, want er staan weer heel veel fijne dingen op het programma. Musea organiseren workshops, er zijn weer mooie theatervoorstellingen en ook bij de kinderboerderijen en in de natuur is van alles te doen. Lees snel voor heel veel fijne tips voor 3 en 4 november.

Zaterdag

Open dag bij de DierenDokters in Voorburg

Vandaag kun je tussen 11 en 16 uur een kijkje gaan nemen bij de Dierendokter in Voorburg. Heb jij een kind die heel graag dierenarts wil worden? Of vind je het zelf leuk om eens een kijkje te nemen bij een dierenkliniek, dan is dit een toffe tip.  Tijdens de open dag worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er een professionele dierenfotograaf om je huisdier prachtig op de foto te zetten. Kun je samen met de kinderen een speurtocht of rondleiding door de kliniek doen. Kunnen kinderen geschminkt worden als hun favoriete dier of neem je een kijkje in een dierenambulance.

Praktisch: Iedereen is welkom tussen 11 en 16 uur. Natuurlijk kun je je huisdier ook meenemen. De DierenDokters vind je op de Prins Bernhardlaan 3 in Voorburg.

Speelgoedbeurs Harlekino

Vandaag organiseert Speelotheek Harlekino weer de jaarlijkse grote speelgoedbeurs. Op de beurs kun je tweedehands speelgoed kopen. Ideaal natuurlijk met de komst van Sinterklaas deze maand. Op deze beurs is heel veel moois te koop, dus wil je nu alvast de zak vullen dan is deze tip een aanrader.

Praktisch: De beurs is in de scholen Ackerweide en Bonte Tol aan de Gantellaan in Pijnacker. Toegang is gratis. Je bent welkom tussen 9 en 12 uur.

Spelen met Kapla (de Speelgoedwinkel)

Wist je dat het vandaag nationale Kapla dag is. Mijn kinderen spelen heel graag met Kapla. Ze komen meestal niet verder dan ‘wie heeft de hoogste toren’, maar leuk vinden ze het zeker. In Wateringen bij de fijne speelgoedwinkel ‘De Speelgoedwinkel’ kun je vandaag gratis met Kapla komen spelen. Iedereen is welkom tussen 10 en 17 uur om samen (of alleen) de mooiste bouwwerken te maken.

Praktisch: De Speelgoedwinkel kun je in Wateringen vinden op Herenstraat 108. Tussen 10 en 17 uur is de winkel geopend en kun je ook komen spelen met Kapla. Het is gratis om deel te nemen. Iedereen is welkom en inschrijven is niet nodig.

Natuurwerkdag in het Toverbos

Op de grens van Bezuidenhout en Mariahoeve heb je een stukje land: Het Toverbos. Hier willen ze een magische plek creeeren. Vandaag gaan ze daar een start mee maken tijdens de Natuurwerkdag. Je kunt, samen met de kids gaan helpen. Er moeten graszoden worden gelegd en bomen worden geplant. Door hier te helpen creeer je weer een mooie groene plek voor creatieve en groene workshops en een fijne plek voor de bouwspeelplaats in de zomervakantie.

Praktisch: Volwassenen en kids zijn welkom om te helpen. Het is fijn als je je even aanmeld via deze site. Maar ook als je je zonder aanmelden komt helpen ben je van harte welkom. Er is koffie, thee, limo en fruit en in de middag een lekker soepje. Het adres is Vlaskamp 1A in Den Haag. De ingang zitten tussen het politiebureau en Zwembad Overbosch in.

Natuurwerkdag bij Pluk

Normaal gesproken kun je op de eerste zaterdag van de maand deelnemen aan een Natuuravontuur bij Pluk. Maar vandaag is het net even anders. Kinderen kunnen namelijk, samen met hun ouders, helpen in de tuin. Rondom het knuppelpad en in de tuin moet van alles gebeuren. Zo moet verteerd materiaal uit de heemtuin naar de moestuin worden gebracht. Maar ook worden de brandnetels geplukt, alleen niet voor op de composthoop, maar voor in de soep. De dag draait om hard werken, maar vooral om veel leren.

Praktisch: De natuurwerkdag bij Pluk start om 13.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Aanmelden kan via deze site. Pluk vind je op de Loosduinse Hoofdstraat in Den Haag.

Open dag Egelopvang

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Met name in de groene wijken, parken, bossen en in de duinen kun je ze tegenkomen. Maar aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. De egels gaan eind november aan hun winterslaap beginnen. Maar nu zijn ze nog actief. Om ze een keertje te zien kun je een kijkje gaan nemen bij de open dag van de Egelopvang. Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden.

Praktisch: De opendag is tussen 14 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

Zegels & Pegels in Leiden

De top tentoonstelling Zegels en Pegels is neergestreken in Leiden. Dus als je deze tentoonstelling in Den Haag gemist hebt, dan kun je in Leiden een kijkje gaan nemen. Het is precies tweehonderd jaar geleden dat de Nutsspaarbank werd opgericht. Om dit te vieren kun je Zegels & Pegels bezoeken, een interactieve tentoonstelling voor de hele familie.

Je leert van alles over de bank, van bankstellen en bankovervallen tot stapels geld in zwaarbewapende kluizen en vreemde voorwerpen in publiekskluisjes.

Praktisch: Zegels en Pegels bezoek je in BplusC bibliotheek aan de Nieuwstraat 4 in Leiden. De toegang is gratis.

Zegels en Pegels

Geeft Niks in Theater Ins Blau

Theater Ins Blau is een klein theater in Leiden. Wij zijn er afgelopen jaar een aantal keer geweest en het is een fijn en gezellig theater. Vandaag kun je hier een komische kindervoorstelling gaan zien over ongelukjes. In Geeft Niks probeert een broekplasser het droog te houden en zijn omgeving probeert daarbij te helpen. Ze gaan de strijd aan met ongewenste ongelukjes. En hoe meer iedereen zich er mee bemoeit, hoe meer het mis gaat. Uiteindelijk loopt in deze voorstelling alles in de soep, maar die soep blijkt verrassend lekker!

Praktisch: De voorstelling begint vandaag om 15 uur. Kaarten zijn online te koop. Je vindt Theater Ins Blau in Leiden op Haagweg 6.

 

Kids Filmgala in Leiden

Wil jij een keertje echt op de rode loper naar een Filmgala? Dan is vandaag je kans. Want tijdens het Leiden International Film Festival word je als een echte filmster ontvangen, loop je over de rode loper, drink je een glaasje kinderchampagne en kijk je in stijl naar de supertoffe film De IJslandbende in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg.

Praktisch: De kinderen worden vanaf 13.30 uur feestelijk als echte sterren ontvangen. Binnen kunnen ze als ster op de foto of lekker knutselen. Het programma in de zaal begint om 14.30 uur. Het Kids Filmgala is alleen voor kinderen vanaf 8 jaar, dus zonder ouders. Kaarten zijn nog te koop via de site van het theater.

 

Robotlab in Science Centre Delft

Vandaag krijg je in Science Centre Delft de kans om in het Robotlab te leren programmeren. Ga aan de slag met een Ozobotje en ontdek hoe je een robotje precies kan laten doen wat jij wilt.

Praktisch: Het Robotlab is gratis bij een bezoek aan het Science Centre Delft. Aanmelden voor deze workshop is niet nodig en ook niet mogelijk. Deze workshop is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het museum vind je aan de Mijnbouwstraat in Delft.

Zondag

Loena’s Sterrennacht in Theater Ludens

In Theater Ludens kun een heel mooie en bijzondere voorstelling gaan zien, namelijk Loena’s Sterrennacht. Wij hebben deze voorstelling een tijdje geleden in het Diamanttheater gezien en waren onder de indruk van dit mooie vertelverhaal, de prachtige stem van Eva en het bijzondere gebruik van licht en geluid.

In deze voorstelling wandelt Loena door de stille, slaperige stad in de nacht. Eén voor één steekt ze de lampen aan. Ze ziet de schaduwen van de mensen in hun warme huizen, gezellig en vrolijk ziet dat eruit. Loena verzint er haar eigen verhalen bij. Loena ontmoet elke nacht de schaduw van een bijzonder iemand. Ze neemt al haar nachtvrienden mee in haar tas, die steeds voller wordt..

Loena’s sterrennacht (6+) is een mooi verhaal over dappere buitenbeentjes. In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, een filmcamera en prachtige muziek en liedjes.

Praktisch: De voorstelling is te zien in Theater Ludens in Voorburg. Kaarten zijn online te bestellen op de site van het theater.

Loosduinen gaat los

Loosduinen gaat los staat vandaag in het teken van kinderen.  In het Hofstad Lyceum staat een fantastisch leuk kinderprogramma klaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan kijken naar een demonstratie van streetdance door en voor kinderen uit Loosduinen, komt Lejo (de oogjes uit Sesamstraat) met zijn voorstelling Hands up, is er een knikkerbaan om te bouwen, kun je knutselen bij het Haags Kinderatelier en is er een vertelvoorstelling over de Gruffalo.

Praktisch: Het festival wordt om 12 uur geopend. Het Hofstad Lyceum vind je aan het Colijnplein in Den Haag. Alle info vind je op de site van Loosduinen gaat Los.

Dromenvanger maken bij BuytenDelft

Bij Kinderboerderij BuytenDelft kun je lekker knutselen vandaag. Kinderen kunnen kiezen of ze aan de slag gaan met een lekker cupcakeje en deze prachtig versieren of dat ze een eigen dromenvanger maken. Allebei mag natuurlijk ook.

Praktisch: BuytenDelft is de kinderboerderij is Delftse Hout. De activiteiten beginnen om 11 uur en om 16 uur is het afgelopen. Je hoeft niet te reserveren. Deelname kost 2 euro. Bij het versieren van de cupcake krijg je er ook nog een lekkere beker ranja bij.

Vintage markt 070

In de Haagse Barthkapel zit tegenwoordig geen kerk meer. Dit is een ruimte die je kunt huren om iets leuks te organiseren. Zo wordt hier vandaag een Vintage Markt georganiseerd. De markt is dé plek om te shoppen en te struinen. Als je van vintage houdt en misschien je kledingkast wilt aanvullen met toffe winterkleding dan is dit een top tip. Naast Vintage kleding wordt hier vandaag ook allerlei mooie voor je interieur verkocht.

Praktisch: De Vintage Markt 070 opent de deuren om 12 uur. De Barthkapel vind je op de Brouwersgracht 2k in Den Haag. Toegang is gratis.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

Fotocredits: Facebook Vintage Markt 070

Zaterdag en zondag

Le Marie Marché

Is Frankrijk je favoriete vakantieland? En mis je de heerlijke Franse markten nu het hier herfstig koud is?  Kom dan zaterdag en zondag naar het Plein. Hier staat namelijk Le Marie Marché. Je vindt er veel mooie foodkramen en seizoensgebonden lifestyle en brocante artikelen. Maar je kunt hier ook eten als een Fransman. Geniet bijvoorbeeld van een lekkere crêpe, eclair of macaron. Voor de kinderen biedt deze markt geen speciale attracties, maar lekker kijken en proeven vinden die van mij ook leuk.

Kinderen kunnen hier vandaag en morgen lampionnen maken voor St. Maarten.

 

Openingsweekend Schaatsbaan Plaswijckpark

Dit jaar viert Plaswijckpark haar 95-jarig bestaan. Speciaal voor deze verjaardag staat er vanaf zaterdag een overdekte schaatsbaan in het park. Dit jaar kunnen alle kinderen samen met hun (groot)ouders zwieren over het ijs. Er is 500m2 echt ijs om te ontdekken wat schaatsplezier is! Plaswijckpark zorgt gratis voor schaatsen. Zelf schaatsen meenemen mag uiteraard ook, mits het kunst- en ijshockeyschaatsen zijn. Je moet wel handschoenen meenemen, want die zijn op de ijsbaan verplicht.

Gordon en Paddy in Filmhuis Den Haag

Wij brachten in de herfstvakantie een bezoek aan het Filmhuis en zagen hier de film Gordon en Paddy. Ook dit weekend kun je genieten van deze animatiefilm voor kinderen vanaf 4 jaar.

Jarenlang heeft de pad Gordon de vrede in het bos weten te bewaren, maar nu breekt de tijd aan om met pensioen te gaan. Tijdens zijn laatste case, de raadselachtige verdwijning van de notenvoorraad van de eekhoorns, krijgt hij assistentie van muis Paddy. In Paddy vindt hij een goede en slimme opvolger. Maar Paddy is nog maar net begonnen, als er paniek uitbreekt in het bos; twee jonge dieren worden vermist! Kunnen Gordon & Paddy ook deze zaak weer oplossen!

Praktisch: Deze film is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 7 jaar oud. Je vindt Filmhuis Den Haag aan het Spui. De film draait zaterdag en zondag om 10.30 uur.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Voor genoemde voorstellingen waren bij het publiceren van dit artikel nog voldoende kaarten beschikbaar.

Delen:


Bekijk op kaart

Weekendtips 3 en 4 november – voor een toffe zaterdag en zondag

Centrum, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart