Weekendtips voor 31 maart, 1 en 2 april

Dit weekend

Komend weekend lekker naar buiten? Of juist liever naar het circus? Allebei is mogelijk! Want in Voorschoten kun je naar een echt circus, terwijl je in Delft kunt genieten van allerlei leuks bij de kinderboerderij.

Met de schaapherder mee (vrijdag, Meijendel)

In de lente komen de kleine plantjes uit de grond, staat alles in bloei, maar begint ook het gras en het onkruid weer te groeien. Dat is niet goed voor onze duinen en dus laat de schaapsherder ongeveer eens in de maand een kudde schapen door de duinen lopen. En een geluk dat die schapen hebben, want juist die kleine jonge groene grasjes vinden ze heerlijk, terwijl ze de harde duinplanten liever laten staan.

Wil jij eens zien hoe groot een kudde is? Wat de rol is van de herdershond? Hoe de herder de schapen allemaal bij elkaar houdt en er niet ergens eentje verliest? Kom dan op vrijdag 31 maart om 10 uur naar Meijendel. Want dan mag je een keertje met de herder mee.

Schaapsherder

Kom in de Kas (zaterdag en zondag, Westland)

In het Westland rijdt je normaal langs kilometers kassen. Overal tuinbouw onder glas. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk in zo’n kas? Hoe lang duurt het voordat een tomaat een mooie rooie tomaat is? Hoe groeien de bloemen en wat is de rol van insecten? Allemaal vragen waar je dit weekend een antwoord op krijgt bij Kom in de Kas.

kom in de kas - kinderen

Feest bij Buytendelft (zaterdag en zondag, Delft)

Buytendelft is een van de leukste kinderboerderijen van de regio. Een prachtige, grote, schone, nieuwe boerderij aan de rand van Delft. En hoe leuk is het om hier een kijkje te nemen als het ook nog eens feest is. Op zaterdag 1 april en op zondag 2 april kun je naar een pony workshop, zaadbommen maken, brood bakken op een kampvuur, lammetjes knuffelen, koeien melken en kunst maken. Alles in het teken van natuur en kinderen.

Buyten Delft - overzicht

Jeugdcircus Circaso, Gamla och Nya (zaterdag, Theater de Nieuwe Regentes)

Den Haag heeft een eigen jeugdtheater school en aanstaande zaterdag kun je een kijkje nemen in wat je daar allemaal kunt leren. Want de 14 oudste leerlingen van de school nemen afscheid en mogen in deze mooie voorstelling van Circaso in De Nieuwe Regentes springen, stappen of vliegen van oud naar nieuw. Ze nemen afscheid van alles wat voorbij is en wagen de stap naar een nieuwe tijd. Wat hebben ze veel meegemaakt in de afgelopen jaren en wat zijn het al echte artiesten! Kom genieten van deze ijzig koude of vurig warme voorstelling.

Circaso

Magic Circus – het Nederlands Stadscircus (1 en 2 april, Voorschoten)

”Te Koop” is de titel van de nieuwe show waarmee het Nederlands Stadscircus dit jaar als een wervelwind door de grootste Nederlandse steden stormt. Dit circus is een spektakel met acrobatiek, magic en clowns. Maar wel in een echte circustent, met dat heerlijke circusgevoel. Maar het is ook een circus waarin ons als volwassenen soms een beetje een spiegel voor gehouden wordt. Dat maakt Magic Circus uniek voor een bezoek met of zonder kinderen.

Circus Voorschoten

Pinokkio (zondag, Zuiderstrandtheater)

Wil je lekker naar het theater? Dan is de Efteling Musical Pinokkio in het Zuiderstrandtheater misschien wel een mooie voorstelling om het weekend mee af te sluiten. Want zondagmiddag 16 uur maakt Gepetto het kleine houten kereltje Pinokkio. Maar Pinokkio is niet zo maar een touwtjespop. Hij is heel bijzonder. En hoe bijzonder? Dat kun je aanstaande zondag gaan ontdekken.

170402 Pinokkio

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Voor alle voorstellingen waren bij publicatie nog kaarten beschikbaar. 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart