Weekendtips 7 en 8 april – Lente!

Dit weekend

Door Willemijn – De lente is dit weekend echt begonnen! Gisteren hebben wij al genoten van het zonnetje. Dat mooie weer kunnen we het hele weekend verwachten. Wat een fijn vooruitzicht! Om er ook een fijn weekend van te maken heb ik weer een aantal leuke tips voor je verzameld. Je vindt een aantal tips om lekker buiten te zijn, maar ook een paar voorstellingen en uitjes binnen. Kijk snel wat volgens mij de leukste tips zijn voor dit weekend. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Loop mee met de Duinenmars

Vandaag en morgen kun je heerlijk gaan wandelen in de Duinen. En dat doe je niet alleen! Want tijdens de 67e Duinenmars loop je een route van 5, 10 of nog veel meer kilometers tijdens een van de grootste wandelevents van Den Haag. Dit is echt een supergezellig evenement. En met de voorspellingen van vandaag helemaal.

Praktisch: De Duinenmars start om 9 uur, maar je kan ook later starten. Inschrijven via de site is niet meer mogelijk, maar inschrijven aan de start kan nog wel.  De start is te vinden in Kijkduin. Houd wel rekening met de drukte, dus kom zoveel mogelijk met de bus of de fiets.

Duinenmars

Open Dag bij de Egelopvang

Wist je dat in Den Haag en omgeving heel veel egels leven. Je ziet ze zelden, want ze leven ’s nachts. Dit weekend kun je een kijkje gaan nemen in de egelopvang. Een echte aanrader aanrader. Hier worden egels opgevangen die zich in de drukke stad even niet konden redden en zo af en toe mag je hier een bezoekje brengen.

Ook dit jaar opent Egelopvang Den Haag de deuren voor een Open Dag tijdens de Duinenmars. Je bent van harte welkom in de opvang, waar rondleidingen gegeven worden en ook de winkel is geopend. Daarnaast kun je gezellig een kopje koffie drinken met een lekkere (zelfgebakken) lekkernij.. Wie weet buiten in het zonnetje?

Praktisch: De opendag is tussen 11 en 16 uur. Je vindt de opvang in de Westduinen aan het eind van de Savornin Lohmanlaan, hoek Laan van Poot.

 

Duinenmers - Egels

Kom in de Kas

Een van de leukste events in het Westland is Kom in de Kas. Zaterdag en zondag zijn verschillende kassen geopend voor het publiek. Een superleuke kans om te leren hoe tomaten groeien, bloemen bloeien en insecten gebruikt worden. Kijk snel in mijn blog van afgelopen week voor alle informatie.

Duinenmars

Zaterdag

Natuurontdekkingstocht van het IVN bij Pluk!

Zijn jullie ook dol op de natuur? Dan moet je vandaag bij Pluk zijn. Want hier kun je vanaf 13.00 kleine proefjes doen, knutselen of een beetje bouwen. En ben je tussen de 6 en 9 jaar? Dan mag je mee op Natuuravontuur! Na het openingsverhaal gaan de kinderen met een gids op ontdekkingstocht, meestal door de Heemtuin. De natuurontdekkingstocht wordt georganiseerd voor het IVN en heeft het thema Lentekriebels. Een prima thema dus voor dit weekend.

Praktisch: De ontdekkingstocht is van 13.30 tot 15.00 uur. De tocht is speciaal voor kinderen tussen de 6 en de 9 jaar. Voor deze ontdekkingstocht moet je je even inschrijven via deze linkPluk! Den Haag vind je aan de Loosduinse Hoofdstraat 1184a in Den Haag. Voor de activiteit wordt een vrijwillige donatie van bijvoorbeeld €5 per kind gevraagd. Voor meer informatie kun je Max bellen op 06 1305 3114

Kinderkledingbeurs Den Haag

Zijn jouw kinderen uit al hun zomerkleren gegroeid? Moet je opnieuw shoppen om de kasten weer te vullen? Wees niet getreurd, want dit weekend vindt de kinderkledingbeurs Den Haag plaats. Je kunt hier terecht voor de mooiste tweedehands kleren voor je kinderen.

Praktisch: De kinderkledingbeurs vindt plaats bij Café Blossom, Anna Paulownastraat 70c.

Duinenmars en kinderkledingbeurs

Fotocredits: Facebookpagina Kinderkledingbeurs

Zevenslapers bij Kooman’s Poppentheater (za 14.30 u)

In Kooman’s Poppentheater hebben ze de decors weer gewijzigd, want deze week kun je gaan kijken naar De Zevenslapers. Zevenslapers gaat over de muizen Mies en Dorus. Zij houden een winterslaap die zeven maanden duurt. In het snoepwinkeltje van Het Snoepmannetje vinden ze een geschikt slaapplekje. Maar als Mies een hapje neemt van een nieuw snoepje dat het Snoepmannetje aan het maken is, gebeurt er iets heel vreemds. Ook Wasco de Wasbeer lijkt betoverd na het eten van een snoepje. Heeft Kobus de Kauw hier iets mee te maken? Wasco en Dorus moeten op pad om de betovering te verbreken! Dat belooft weer een spannende voorstelling te worden.

Praktisch: De Zevenslaper is vandaag om 14.30 uur te zien in het Poppentheater aan de Frankenstraat 66. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kaarten kun je online reserveren. Betalen doe je aan de kassa.

Koomans Zevenslapers

Levende Etalages in Delft

In Delft kun je als je tussen 13 en 16.30 uur lekker aan het winkelen bent opgeschikt worden door bewegende ‘etalegapoppen’. Want zondag vindt hier De Delftse Levende Etalage Dag plaats.  In het prachtige  Delft zijn de leukste winkels op deze dag voorzien van zeer bijzondere Levendige Etalages! Het initiatief komt ook dit jaar weer van Barbara, van Something Extra. Zij heeft een van de leukste uitjes in Delft, met heerlijke verkleedkleren. Dit jaar heeft ze gekozen voor het thema, hoe kan het ook anders in Delft, BLAUW. Ga zelf kijken of jij de blauwe etalages met de bewegende poppen weet te vinden.

Zondag

Prins Hendrik Lentefeest

Zondag is het feest in de Prins Hendrikstraat. Dus dat belooft weer veel goeds. Er wordt gevierd dat het lente is en dat de hele straat groen en nieuw leven ademt. Er zijn mini workshops voor jong en oud, live muziek, lekker eten en drinken, oud Hollandse spellen en natuurlijk een lokale markt.

De kinderen kunnen muziek maken met Dion van DB music. Ook de vrolijk gekleurde midgetsjoelbakken zullen weer in de straat te vinden zijn. Koekhappen, spijkerpoepen en meer vermaak! Op de markt staan natuurlijk alle leuke en fijne winkels en kleine ondernemers uit het Zeeheldenkwartier.

Fotocredits: Facebookpagina Prins Hendrik Lentefeest

Leidse Draaiorgeldag

Vandaag is het een echte ouderwetse en super gezellig dag in Leiden. Want hier vind de Leidse Draaiorgeldag plaats. Dit jaar staan de pierementen als een lang lint opgesteld in de onlangs totaal vernieuwde en schitterend opgeknapte Haarlemmerstraat. Je kunt gaan kijken en luisteren naar onder andere de Blauwe Huzaar, het Bloemenmeisje, de Joker en vele andere pierementen. De orgels worden bemand door de orgeldraaiers, ook wel de zogenaamde ‘Mansende mannen’ genoemd.

Praktisch: De draaiorgels staan opgesteld in een lang lint in de Haarlemmerstraat. Van 13 uur tot 17 uur kun je genieten van dit speciale evenement.

Nyx (4+) in Theater Ludens Voorburg

In Theater Ludens kun je zondag weer gaan kijken naar een mooie voorstelling. Dan speelt Nyx namelijk. Deze voorstelling gaat over een meisje dat bij binnenkomst in haar kamer twijfelt. Kan ze vandaag wel gewoon naar m’n bed lopen of zit daar toch iets verstopt? Met haar lievelingsknuffel in de hand zet ze een eerste stap… Nee, ze durft niet. Stel je voor: je wordt bij je been gegrepen door de monsters die onder je bed op de loer liggen. Maar bestaan die monsters wel? Ze raapt al haar moed bij elkaar, neemt een grote aanloop (met haar aap; de kleine knuffel die altijd meegaat op al je avonturen) en springt op het bed. Daar is het veilig!

De voorstelling NYX is een voorstelling waar beweging, muziek en figurentheater samen komen. Door twee actrices wordt, zonder woorden, het verhaal verteld: met beeld en muziek.

Praktisch: Deze voorstelling kun je zondag om 14 uur gaan zien in Theater Ludens. Nyx is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaarten bestel je online.

Fotocredits: Theater Ludens

Opening waterspeeltuin Buytendelft

Bij kinderboerderij BuytenDelft in Delft horen niet alleen dieren, maar ook een fijne, grote waterspeeltuin. Na de winter is de waterspeeltuin weer gereed voor een warme zomer. Om dat te vieren kunnen de kinderen zondag bootjes knutselen van hout. De grote vraag is natuurlijk of ze blijven drijven én welke er het hardst kan! Winnaars krijgen een leuk prijsje.

Praktisch: BuytenDelft vind je aan de Korftlaan in Delft. Om mee te doen aan deze activiteit betaal je € 2,- per persoon. Hiervoor mag je ook de hele dag gratis spelen in de waterspeeltuin. Abonnementhouders mogen gratis meedoen.

Fotocredits: BuytenDelft

Lentefair Papaver in Delft

De Papaver heeft het qua weer fantastisch gepland. Want zij organiseren zondag een duurzame Lentefair. Bedrijven kunnen hier hun duurzame en/of biologische streek- en seizoensproducten aanbieden en organisaties met duurzame initiatieven krijgen de ruimte om zich aan het publiek te presenteren. Dus als je zin hebt om naar buiten te gaan dan is een bezoekje aan De Papaver zeker een aanrader. Er zijn zeker ook leuke en leerzame activiteiten voor kids en ouders.

Fotocredits: De Papaver Delft

Fien en Teun in het Westlandtheater De Naald

Fien en Teun komen zondag naar De Naald, het theater in Naaldwijk. Het gezellige tweetal gaat ook vandaag weer, samen met Sita leuke avonturen beleven op de boerderij. Daarnaast is een bezoekje aan het theater extra leuk, want je kunt Fien en Teun na afloop echt ontmoeten. Wil jij er bij zijn? Bestel snel kaarten via de site van het theater.

Fotocredits: Van Hoorne Entertainment

Johan en de verenkoning – Lumen delft

In het Filmhuis in Delft draait ook dit weekend weer een mooie film voor kinderen, namelijk Johan en de Verenkoning. In deze film leer je Johan kennen. Johan woont met zijn vader op een groot schip, ver weg van de bewoonde wereld. Toen Johan 3 jaar oud was, verdween zijn moeder. Johan denkt dat de Verenkoning haar heeft meegenomen. Hij mist zijn mama, maar is ervan overtuigd dat de flessenpost die hij regelmatig in zee werpt, haar bereikt. Johan verveelt zich geen moment op het schip. Je kunt er vissen en duiken en er valt altijd wel iets te repareren. Op een dag is Johan alleen aan boord en vangt een verward bericht op over de Verenkoning. Voor Johan is dat het begin van een machtig mooi avontuur…..

Praktisch: Johan en de Verenkoning is een spannende animatiefilm voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt de film om 13 uur gaan zien in Theater Lumen. Meer informatie en de mogelijkheid om kaarten te kopen vind je op de site van het theater.

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Voor genoemde voorstellingen waren bij het publiceren van deze post nog voldoende kaarten beschikbaar.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart