Bunkers, Braderie en BIJzondere weekendtips – 9, 10 en 11 juni

Dit weekend

Door Willemijn – Jippie weekend! Heerlijk even tijd voor elkaar en tijd voor de kinderen. Het lijkt redelijk weer te worden dit weekend en dat komt mooi uit, want de meeste tips zijn voor buiten. Ranja en Rosé heeft weer haar leukste en meest verrassende weekendtips voor je op een rij gezet. Heel veel plezier!

Borrel met Oppas (vrijdag, Pier Scheveningen)

Begin je weekend goed: borrelen terwijl de kinderen onbezonnen spelen, knutselen en vermaakt worden? Dat kan vrijdag op de Pier! Ranja en Rosé en oesters & koekjes … voor ieder wat wils. Iedere tweede vrijdag van de maand is er van 16.00 – 20.00 uur speciaal voor de mama’s en papa’s een borrel met oppas! Let op: je moet je van tevoren even aanmelden. En: vol = vol. Dus wees er snel bij en meld je aan op de site van de Pier.

Pier Scheveningen

Bunkerdag (zaterdag) en Bunkernacht (vrijdag)

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Aanstaande zaterdag openen veel van deze ‘betonnen dozen’ eenmalig hun deuren. In den Haag zijn dat ondermeer ‘Radarpost Moritz’, de ‘Hospitaalbunker’ en ‘Commandobunker 610’ . Op de website van bunkerdag 2017 vind je een overzicht van alle bunkers die je kunt bezichtigen.

En voor de echte durfallen: Wat is er nou spannender dan ’s avonds bunkers bezoeken én vleermuizen spotten op een plek waar je normaal niet ’s nachts mag komen? Dat kan tijdens de Bunkerdagnacht op landgoed Clingendael in Den Haag. Op vrijdag 9 juni, de nacht voor Bunkerdag, kun je mee op vleermuisexcursie.

Atlantik wall bunker

Walk in the Park (hele weekend, Voorburg)

Vrijdag, zaterdag en zondag vindt in het mooie Huygenskwartier in Voorburg het festival ‘A walk in the Park’ plaats. Dit gratis culturele festijn voor iedereen in en rond Voorburg, vindt plaats in Park Vreugd en Rust. Ook dit jaar is er volop plaats voor theater, kunst, sport, muziek, food en is er ook een uitgebreid kinderprogramma. Het prachtige park wordt verdeeld in allerlei leuke cultuurspots zoals het Muziekpark, het Theater en Kunstpark en het Sportpark. Er worden tal van leuke activiteiten georganiseerd (meezingbrunch en fitconcert). Er zijn diverse foodtrucks, een sangriabar en optredens van DJ’s en artiesten (o.a. O’G3NE). Kortom: een evenement voor het hele gezin.

walk in the park

Kunst en Cultuur op Scheveningen (zaterdag, Keizerstraat)

Scheveningen staat komende zaterdag in het teken van Kunst en Cultuur. Want in de Keizerstraat wordt zaterdagmiddag om 12 uur met een knallende act van de drumfanfare Duindorp het festival Kunst en Cultuur op Scheveningen geopend. Voor kinderen zijn er allerlei leuke workshops zoals Ukelele spelen, Jutvogels maken en Zeemansknopen leggen.  Je kunt het Festival vinden in de Keizerstraat aan de kant van het strand rondom de kerk.

Lepetje Lepeltje (hele weekend, Leiden)

In het gezellige Van der Werffpark in Leiden vind dit weekend het super toffe festival Lepeltje Lepeltje plaats. Dit is een foodtruck festival waar je de meest uiteenlopende gerechten kunt proeven. Ondertussen spelen bands en DJ’s de heerlijkste muziek en kun je lekker rondstruinen op de mooie-spullen-markt.  Maar zo’n dag is nog leuker als de kinderen zich vermaken. En dat snapt de organisatie. Dus elke dag is er een leuk kinderprogramma met onder andere leerzame workshops, boeiend theater, ontspannende kinderyoga (op zondag) en gekke knutselactiviteiten. Je hebt geen kind meer aan ze! En het mooie is, de toegang is gratis. Kortom, Lepeltje Lepeltje is hét recept voor een heerlijke dag parkhangen!

 

112 Veiligheidsdag (zaterdag, Zoetermeer)

Vinden jouw kinderen een politie- of brandweerauto ook ‘magisch’? Die van mij wel. We bezochten al eens het PIT-museum in Almere, waar je in allerlei voertuigen van hulpdiensten mag plaatsnemen. Leuk en de moeite waard. Dit weekend kan het echter veel dichter bij huis. Op de 112 Veiligheidsdag kunnen kinderen zien wat het werk van politie, ambulance en brandweer inhoudt. Er zijn talrijke voertuigen van hulpdiensten zoals een waterwerper van de mobiele eenheid, rupsvoertuigen van het leger, oldtimers van de brandweer en alle hedendaagse voertuigen van hulpdiensten. Daarnaast kunnen kinderen waterspuiten, brand blussen, is er een springkussen en natuurlijk mogen ze in en op de voertuigen zitten! De dag duurt van 11.00-16.00 uur en is in het SilverDome.

Brandweer

Braderie Fahrenheitstraat (zaterdag)

De Fahrenheitstraat, Thomsonlaan en het Thomsonplein staan zaterdag in het teken van een gezellige braderie. Met tal van kraampjes, een kindervrijmarkt op de Thomsomlaan, een podium met livemuziek, kinderactiviteiten, een klimmuur en een ingericht kinderplein met springkussen.

Braderie

Slootjesdagen: schepnetten paraat! (zaterdag en zondag, o.a. Delft en Zoetermeer)

Dit weekend organiseert het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) in o.a. Delft, Leiden en Zoetermeer de ‘Nationale Slootjesdagen’. Wat is er nu leuker dan lekker scheppen in de sloot? Al doende leer je van alles over wat daar groeit en kruipt. Wat ga je tegenkomen? Misschien wel libellenlarven? Of bloedzuigers? Of allerlei soorten kikkers of vissen. Deelname is gratis. Op de website van het IVN vind je meer praktische details over starttijd en locaties.

Slootjesdag

Fotocredit: IVN

Kinderboekenparade (zondag, kinderboekenmuseum)

Is je kind een echte ‘boekenwurm’. Of houd jij juist ontzettend van voorlezen? Bezoek dan aanstaande zondag het Kinderboelenmuseum en de Kinderboekenparade. Dit jaar staat de Kinderboekenparade in het teken van de zee en staat dan ook bol van avontuur en ontdekkingsreizen. Van stoere zeebonken, machtige piraten en mooie zeemeerminnen. Niet alleen is het festival superleuk, het is ook nog eens helemaal gratis!

Ode aan de Bij (zondag, Haags Montessori Lyceum)

Hoewel ik buiten op het terras een hekel heb aan bijen (en andere insecten) zijn deze vlijtige ‘beestjes’ onmisbaar. Want zonder bijen geen koffie, geen honing en zelfs (ahhh!) geen chocola! Dat kan natuurlijk niet!  Zondag vindt van 11:30 tot 18:00 in het Haags Montessori Lyceum (Nassau Bredastraat 5 in Den Haag) het evenement ‘Ode aan de Bij’ plaats. De hele dag staat in het teken van de bij. Voor volwassenen zijn er diverse (laagdrempelige) lezingen en workshops over de Bij. En ook voor kinderen zijn er workshops zoals ‘hoe maak ik een bijenhotel’ en ‘Hoe maak je je eigen bijenvleugels’. Deze dag is gratis. Voor deelname aan een workshop wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarvoor dien je je zelf aan te melden. ‘Bij’ zijn is meemaken!

Bijen

 

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor géén geld of vergoeding.

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart