Tien gave weekendtips (17 en 18 juni)

Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend is het natuurlijk vaderdag, dus dat wordt genieten van mooie knutsels, ontbijt op bed, stoere cadeaus en misschien wel een lekkere barbecue. Maar er is meer dit weekend. Scheveningen staat op zijn kop met Vlaggetjesdag, in het Zuiderpark is veel leuks te doen en net buiten Den Haag zijn er een aantal leuke natuuractiviteiten te doen. Lees dus snel wat Ranja en Rosé de tien gaafste weekendtips voor dit weekend vindt.

Vlaggetjesdag (zaterdag, Scheveningen)

In Scheveningen is het feest! Het traditionele onthaal van de Hollandse Nieuwe is inmiddels uitgegroeid tot een groots festijn. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties. Kortom een dag voor het hele gezin. Let op! Het is elk jaar heel druk en met het mooie weer wordt ook dit jaar weer heel grote drukte verwacht. Kom dus niet met de auto, maar kies voor OV of nog beter de fiets.

Vaderdag vlaggetjesdag

Stoom- en Dieseldagen bij stoomtrein Katwijk Leiden (zaterdag en zondag)

Is er iemand bij jullie thuis dol van treinen? Treintje spelen, Thomas de Trein, de NS of Chuggington? Kortom een kleine machinist in spé? Dan mag je de stoom- en dieseldagen bij het Stoomtreinmuseum Katwijk – Leiden niet missen!

Tijdens de stoom- en dieseldagen rijdt er niet één trein elk half uur heen en weer, maar is het een komen en gaan van treinen. Er staan wel vier exemplaren ‘onder stoom’ om mensen mee te nemen. Maar er zijn ook railfietsen en railauto’s op het spoor, een antieke draadkraantrein en een rijtuig uit de tweede wereldoorlog (waar slechts een enkeling nog maar op kan rijden, zo ingewikkeld is de aansturing). Speciaal voor de kinderen komt er een vrijwilliger met een miniatuur stoomtreintje. Maar ook kunnen de kinderen een zandschep diploma verdienen. En natuurlijk niet met zelf scheppen, maar met het scheppen van zand door de werktrein. En dan zul je zien dat dit nog niet zo gemakkelijk is. Om 14 uur vindt het hoogtepunt van de dag plaats. Dan is de Parade. Alle treinen én vrijwilligers worden tijdens de parade eens extra in het zonnetje gezet. En wat een feest is dat!

Stoom en dieseldagen

10 spelletjes bij De Balijhoeve (zaterdag en zondag in Zoetermeer)

Op zaterdag en zondag is het in het kader van Stap uit je Stad feest bij Stadsboerderij De Balijhoeve, op het voormalige terrein van de Floriade in Zoetermeer. Want dan kunnen kinderen aan allerlei verschillende spelletjes meedoen. Van een ponyritje en springen op een luchtkussen tot koe-melken en waterbeestjes vangen. Voor de allerkleinsten zijn er aangepaste activiteiten en natuurlijk kun je ook gewoon de dieren komen aaien. Is je kleine een echte avonturier? Kinderen tot 6 jaar kunnen in het naastgelegen bos gaan speuren op het kabouterpad, en de kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar krijgen hier als extra element een rugzak van Staatsbosbeheer mee met een speciale boswachtercode! Dus heb je zin in een dagje natuur? Kijk dan snel hier voor de speciale feestarrangementen.

Openingsweekend Sportcampus (zaterdag en zondag, Zuiderpark)

Deze week schreven we al eens over hoe leuk het Zuiderpark tegenwoordig is. Er zijn talrijke speeltuinen om lekker te spelen. Dit weekend is er een extra reden voor bezoek aan het Zuiderpark: de opening van Sportcampus Zuiderpark. Tijdens deze twee open dagen kun je deze prachtige nieuwe ‘sporttempel’ van binnen bekijken. Ook zijn er diverse sportieve demo’s en sportclinics zoals judo, breakdance, turnen, etc. Vooral leuk voor iets oudere kinderen. Ga (op zondag) – voor de iets kleinere kids – vooral ook even langs bij de buren: Stoomgroep Zuiderpark of combineer het met een bezoekje aan Roodkapje.

 Vaderdag Sportcampus

fotocredits: denhaag.nl

Bezoek Kindermusical Roodkapje in het Zuiderparktheater (zondag, Zuiderpark)

Zeg Roodkapje waar ga je heen…Zo alleen, zo alleen…Zeg Roodkapje waar ga je heen…Zo alleen?” Naar het Zuiderparktheater natuurlijk! Want daar is dit weekend Roodkapje de Musical! Deze voorstelling van Roodkapje is extra bijzonder, want het is de laatste van het theaterseizoen én jij vindt plaats in de open lucht. Het Zuiderparktheater is namelijk een openluchtpodium. Jij zit dus op een hoge tribune lekker in de buitenlucht, terwijl de spelers buiten, slechts onder een groot hoog tentzeil spelen. En met het verwachte mooie weer voor zondag is het natuurlijk uniek om buiten van een spannende musical te genieten.

En, alle meisjes en jongens die dat leuk vinden, worden opgeroepen om verkleed te komen als Roodkapje. Voor de mooiste ‘Roodkapje’ is er een leuke prijs te winnen. Maar pas op, Roodkapjes! Want je weet maar nooit wie er in de bosjes zit…. zelfs in het Zuiderpark!

Festival Classique –baby- en kleuterconcerten – (Zondag, Scheveningen)

Altijd al eens het statige Kurhaus – mét je kids – willen bezoeken? Dat kan zondag a.s. Tijdens Festival Classique, kun je namelijk met je baby/ dreumes een écht klassiek concert bijwonen. Matilde Castro verzorgt babyconcerten waarin je kindje kennismaakt met klassieke muziek tijdens Mathildes Babyconcerten. En Sanne Zweije speelt een lieve voorstelling voor peuters en kleuters, namelijk Tik Tak Slaap. Beiden vinden plaats op zondagmorgen. Let op: een kaartje is vereist om er bij te mogen zijn en daar hangt wel een Kurhaus-prijsje aan.

Vaderdag babyconcerten

Vaderdag: vaders mogen gratis zwemmen in de Haagse zwembaden (zondag, Den Haag)

Zondag is het natuurlijk vaderdag. Dat is niet alleen feest voor papa, maar ook voor de kids. Vaders mogen ze gratis naar het zwembad voor een lekker partijtje spetteren. Daar wordt toch elk kind (en papa) blij van! Kijk hier voor deelnemende zwembaden.

Vaderdag zwembad

Wil je er een bloemetje Bij? (zondag bij De Papaver, Delft)

Speciaal voor het festival Stap uit je Stad heeft De Papaver in Delft een speciaal programma voor kinderen samengesteld. Bij duurzaamheidscentrum De Papaver in de Delftse Hout kun je de natuur in alle facetten beleven en kun je lekker actief bezig zijn om de natuur te ontdekken. Zondag 18 juni staat in het teken van bloemen, bijen en vlinders. Er wordt een speurtocht georganiseerd en je kunt de tuinen bezoeken waar speciale Buzz-haltes voor bijen zijn: oude bushaltepalen met daarop info over de soorten bijen, vliegtijden, en bestemmingen. Ook is er een tentoonstelling waar dit beestje de koningin is en er is een ervaren imker aanwezig die uitleg geeft over de bijenstal. Even uitgekeken op de bijen en graag zelf actief zijn? Volg dan een inspirerende workshop schilderen met bloemen.

Speeddaten met de boswachter in het Haagse Bos (zondag 11 uur in Den Haag)

We kennen natuurlijk allemaal het Haagse Bos. Misschien ga je er elke week sporten, fiets je er dagelijks door heen of kom je zo af en toe naar Huis ten Bosch kijken. Maar wist je ook dat dit niet zomaar een stadspark is, maar een oeroud bos. Midden in de stad, vlak bij het Centraal Station vind je deze oase van rust én natuur. Zondag tussen 11 uur en 13 uur kun je meer over dit bos ontdekken. Want dan is de boswachter aanwezig om te vertellen over het mooie, historische bos en al je vragen te beantwoorden. En als je dan in de Speeddate van zo’n 5 minuten alle antwoorden hebt gehoord, krijg je van de boswachter een leuke opdracht mee om het gebied zelf te gaan ontdekken. En misschien kom je wel een bosuil, ijsvogel, ree, vos, marter en/of eekhoorn tegen. Je vindt de boswachter bij de entree van het Haagse Bos schuin achter de Malietoren, aan de Boslaan.

Vaderdag Haagse Bos

Gratis koffie bij Paagman (vaderdag, De Fred)

Zondag is het vaderdag en dan worden alle vaders in het zonnetje gezet. Dus heb je zin om met het gezin ergens even koffie te gaan drinken, kies dan voor Paagman op De Fred. Want alle vaders, bonusvaders en stiefvaders (en als je een andere vader bent, ben je ook welkom) worden getrakteerd op een gratis kopje koffie. En na deze stop kun je nog fijn rondneuzen in Villa Paagman, voor de mooiste kinderboeken.

Vaderdag Paagman

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart