Roodkapje, Ridders en Draken – weekendtips voor 17 en 18 feb

Dit weekend

Door Willemijn – Ridders en kastelen, wandelen in het donker of een Roodkapje die het beu is. Zomaar een greep uit de leuke activiteiten die dit weekend weer te doen zijn. Dus wil je gezellig met de kinderen iets leuks doen? Lees dan verder. Want naast deze drie tips zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Themaweekend Ridders en Kastelen

In het Museon is al enige tijd de tentoonstelling Ridders & Kastelen. Als je hem nog niet gezien hebt, dan is er zeker een reden om een bezoekje aan dit museum te brengen dit weekend. Maar als je al wel een kijkje bent gaan nemen is het Themaweekend een goede reden om nog een keertje te gaan. Er zijn namelijk allemaal leuke activiteiten vooral voor kinderen. Zo kun je in de Middeleeuwse Snackbar roffioelen, hypocras, flan en vijgenpeper proeven. Is er een zwaardvecht-demonstratie met zwaarden, schilden, dolken en speren. Kun je een eigen kasteel bouwen (wel aanmelden bij de balie op de dag van je bezoek). Ook ga je natuurlijk als een echte ridder of schone jonkvrouw op de foto.

Praktisch: Voor het gehele programma en de verschillende onderdelen op zaterdag en zondag kijk je op de site van het Museon. Komen de kinderen vandaag of morgen verkleed als ridder of als jonkvrouw? Dan is de toegang tot het museum voor de kinderen gratis. Veel plezier!

Bob de Bouwer: Mega Machines in Pathé

In Pathé in Den Haag en Scheveningen kun je dit weekend op verschillende momenten terecht om naar de nieuwe Bob de Bouwer film te gaan. In deze nieuwe Bob de Bouwer film gaan Scoop, Muck en Liftie Bob helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob is een slimmerik en heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

Praktisch: Bob de Bouwer draait in alle drie de Pathe theaters in Den Haag. Koop hier je tickets.

Zaterdag

Chinees Nieuwjaar

Vandaag begint in China het jaar van de Hond. Dat betekent dat het Chinees Nieuwjaar is. Als er een groep mensen weet hoe je het nieuwe jaar viert, dan zijn het Chinezen. Met knallen, trommels, pauken en vooral veel draken wordt het nieuwe jaar ingeluid. In Den Haag is een grote Chinese gemeenschap. Vandaag kun je dus in het centrum van Den Haag genieten van het nieuwjaarfestival. Wij zijn vorig jaar een kijkje gaan nemen en vooral de Chinese leeuwen en de drakendans met vuurwerk om 10.30 uur op het Spuiplein zijn indrukwekkend. Maar wel met heel, heel, heel veel geluid.

Praktisch: Voor alle info en het totale programma kijk op de site van het Chinees Nieuwjaar in Den Haag.

Swaffie de Zeehond in Kooman’s Poppentheater

Momenteel kun je in Kooman’s Poppentheater gaan kijken naar Swaffie de Zeehond. Dit weekend voor het laatst, want vanaf woensdag is er weer een andere voorstelling. In deze voorstelling komt een visser met zijn hengel te dicht bij de Zure Zeevrouw. Zij betovert hem waardoor hij een vissengezicht krijgt. Swaffie de Zeehond wil de visser helpen en gaat samen met Wasco de Wasbeer naar de Vuurtorenwachter, die raad weet. Hij zingt een slim visje uit de zee die het tweetal op het spoor zet van de mythische Zure Zeevrouw. Swaffie palmt de Zeevrouw in en ontsnapt met haar magische ketting om de betovering van de visser ongedaan te kunnen maken. Maar de ketting heeft een geheim in zich. Zal het Swaffie lukken?Praktisch: Swaffie de Zeehond kun je vandaag om 14.30 uur gaan zien in Kooman’s Poppentheater, Frankenstraat 66 in Den Haag. Kaarten zijn online te bestellen. Afrekenen doe je bij de kassa.

10 en 11 februari

Fotocredits: Kooman’s Poppentheater

 

Woef Side Story (8+) in de Koninklijke Schouwburg

Over Woef Side Story hoor ik heel veel positieve geluiden. Ik heb de musical zelf niet gezien, maar ik denk dat dit voor kinderen vanaf een jaar of 8 echt een leuke avond beloofd te worden. Woef Side Story is een musical over honden.
De stoere straathond Toto en de bloedmooie rashond Marina zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld en elk trapveldje moet worden opgeschoond. Er wordt nogal wat afgegromd in Woef Side Story: zwerfhonden en chique viervoeters vliegen elkaar voortdurend in de haren. Het gedrag van de baasjes is eigenlijk al net zo bij de beesten af. Zo wil mevrouw Schoonbroek een nette uitlaatplaats voor haar deur, tot ergernis van haar slonzige buurman Bob. En dan is er ook nog de valse dokter Prick met zijn gevaarlijke verdovingsspuit… Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen? Rashonden tegenover straathonden. Twee verliefde honden en ruziënde hondenrassen. Dat betekent veel bloed, zweet en hondentranen.

Fotocredit: Theater Rotterdam

Lichtjeswandeling in Meijendel

In Meijendel kun je altijd heerlijk wandelen, spelen en genieten. Maar vandaag is het helemaal bijzonder, want de IVN organiseert een lichtjeswandeling voor de hele familie, in Meijendel. Om mee te doen verzamel je om 17.30 uur op het parkeerterrein bij boerderij Meijendel in Wassenaar. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Voor meer informatie en opgave kun je malen met want.ivnleiden@gmail.com.

Comeback (8+) om 15.00 uur in Theater Ins Blau (Leiden)

In Theater Ins Blau, een klein en heel fijn theater in Leiden, is dé muziektheatervoorstelling van het seizoen te zien. Tenminste dat claimen ze zelf, maar het belooft zinderend theater met nieuwe tophits en filmische doorkijkjes in de wereld van de populaire tv-talentenshows te zijn.
In Comeback voelt Pjotr zich muzikant in hart en nieren. Nog niet eerder trad hij op voor publiek en het licht van de schijnwerpers in een populaire talentenshow lonkt. Gouden bergen worden hem beloofd. Een handtekening op een onbeschreven blad is genoeg. Een contract voor een leven vol glitter, geld en aandacht. De kijkcijfers stijgen en stijgen. Maar welke prijs betaalt Pjotr voor zijn roem?
Deze voorstelling gaat over vriendschap en verlangen, oprechtheid en leugens, over misstanden en timing. Een ontroerende theatervoorstelling die meeslepender is dan welke televisieserie dan ook…

Praktisch: Je kunt Comeback gaan zien om 15.00 uur in Theater Ins Blau Haagweg 6 in Leiden. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Kaarten kun je online bestellen.

Dikkie Dik en de Taart bij Paagman

Hoera, in 2018 wordt Dikkie Dik 40 jaar! Om dit te vieren komt Dikkie Dik vandaag naar Paagman met een theatervoorstelling over Dikkie Dik. In een intieme, speelse sfeer viert Joes de verjaardag van Dikkie Dik door te vertellen, spelen en zingen. Extra leuk is dat zij zichzelf begeleidt op de ukulele.

Praktisch: Je kunt gratis gaan kijken, maar aanmelden is wel verplicht. De voorstelling wordt tweemaal opgevoerd, namelijk om 13:00 uur en 15:00 uur. Bij het aanmelden kunt u aangeven op welke tijd u de voorstelling bij wilt wonen. Aanmelden kan via de site.

Zondag

Roodkapje (2+) in Theater Ludens

Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal.Daarom besluit ze het eens helemaal anders te doen. Daarom kiest ze een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Zwervend door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjesfiguren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaande weg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken..

Dat wil je toch wel meemaken? Roodkapje die in dit muzikale en vrolijke liefdesverhaal een andere route neemt. Voor kinderen vanaf 2 jaar wordt deze leuke kindervoorstelling gespeeld in Theater Ludens.

Praktisch: Roodkapje kun je zondag gaan zien in Theater Ludens in Voorburg. De voorstelling begint om 11 uur. Kaarten zijn online te koop. Het theater vind je aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg.

Koning Koos is jarig (3+) in Westlandtheater De Naald

Zijn jouw peuters dol van Koning Koos, Sass aan Toto? En willen jullie dit bekende drietal wel eens in het echt ontmoeten. Kom dan zondag naar et Westlandtheater De Naald in Naaldwijk. Want hier kun je genieten van de verjaardag van Koning Koos. Of toc niet? Koning Koos denkt dat zijn verjaardag wordt vergeten, maar niets is minder waar! Sassa en Toto vragen zich juist af wat ze hem gaan geven. Een bal? Een toeter? Samen besluiten ze zelf een heel mooi en origineel cadeau te maken. En omdat hij jarig is, heeft hij voor alle kinderen ook een klein cadeautje! Het wordt een groot feest voor iedereen.

Koning Koos en zijn vriendjes nodigen de kinderen uit om mee te dansen en te zingen tijdens deze feestelijke familievoorstelling. Natuurlijk komt de Neuzenkriebeldans ook nog voorbij. Na afloop mag je gezellig samen met Koning Koos, prinses Sassa en Toto op de foto!

Praktisch: De voorstelling Koning Koos is jarig is om 14 uur en om 16 uur te zien. Kaarten zijn online te koop. Het theater vind je in Naaldwijk aan de Stokdijkkade 3.

Fotocredits: Mark Vijn – Theaterproducties en programmering

Polderbende knutselatelier bij De Tuin van de smid

Vandaag kun je echte kunst maken bij De Tuin van de Smid. In het kinderknutselatelier maken de kinderen de leukste dingen met natuurlijke materialen en natuurlijk hun fantasie. Petra begeleidt de kids met haar vriendelijkheid, creativiteit en geduld. Een erg leuke workshop terwijl jij geniet van een lekker kopje thee of misschien wel een late lunch bij De Tuin van de Smid.

Praktisch: Inlopen kan tussen 13.00 en 14.00. Ouders hoeven er niet bij (maar wel in de buurt) te blijven. Aanmelden is fijn, maar binnenlopen in de hooiberg mag ook. Aanmelden kan via petra@detuinvandesmid.nl Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom om mee te knutselen. Om mee te doen betaal je € 5,- per kind.

Ridder Ruben en de Verdwenen Zon – theater & workshop in het Museon

Vandaag kun je niet alleen allerlei leuke activiteiten doen in het Museon. Je kunt ook genieten van een voorstelling met aansluitend een workshop. Deze voorstelling, Ridder Ruben en de Verdwenen Zon, gaat over een ridder die de zon gaat zoeken. Het is namelijk donker in het dorp. Erg donker! Waar is de zon gebleven? Samen met Jonkvrouw Juliët gaat de ridder op zoek naar de zon en moeten vele gevaren trotseren. Zal het hun lukken om het licht weer terug te brengen naar het dorp?

Praktisch: De voorstelling hoort bij de tentoonstelling Ridders en Kastelen in het Museon en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar (en nieuwsgierige volwassenen!). Voor de voorstelling is er een creatieve workshop voor de kinderen. Met hun creatie kunnen ze in de voorstelling meespelen. Aanvang: 13.00 (workshop) voorstelling 13.30 / 14.30 (workshop) voorstelling 15.00
Extra informatie: Workshop + voorstelling € 4 / alleen de voorstelling € 2 (alleen de workshop volgen is niet mogelijk). Er kan niet vooraf gereserveerd worden. Beperkt aantal plaatsen, vol is vol.

 

Kinderconcert: de muziek stroomt je oren in (6+) – Leiden

In het Leids Volkshuis speelt het Leids Kamerkoor een kinderconcert. Dit concert prikkelt de oren en de nieuwsgierigheid. Een verteller laat het publiek steeds weer nieuwe muzikale dingen ontdekken. En stilzitten is niet nodig, want dit concert is anders dan anders. De zangers bewegen door de ruimte en nodigen de kinderen uit om mee te bewegen. Het wordt een interactieve en afwisselende muziekbelevenis, waarbij de muziek je oren in stroomt.

Praktisch: Er zijn twee voorstellingen van ongeveer 45 minuten. Aanvang: 13.30 uur en 15.15 uur.Het concert is gratis voor kinderen. Voor volwassenen bedraagt de bijdrage slechts € 5,- per persoon. Klik hier om kaartjes te bestellen. Het Leidse Volkshuis vind je aan de Apothekersdijk 33a in Leiden.

Ranja en Rosé ontvangt geen geld of vergoeding voor het vermelden van een van deze tips in het weekendoverzicht. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart