Het “Wie durft? zegt Sinterklaas” Feest – 2 december bij Alice in Wonderland

Dit weekend

Door Annick – De kinderen rennen hyperdepieper in het rond, het ruikt overal naar speculaas en je hebt de hele dag zin in glühwein en/of Netflix. Kortom; het is sinterklaastijd! Deze maand is voorlezen nét wat leuker dan anders; er zijn zoveel mooie sinterklaasboeken. Mijn lievelings-sinterklaasboek dit jaar is:  Wie Durft? Zegt Sinterklaas, geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Barbara de Wolf.

Alleen de grote mensen zijn nog niet zo erg gewend

In Wie Durft? Zegt Sinterklaas hebben sint en zijn kattenpieten een probleem. De kattenpieten durven niet bij elk huis naar binnen, want….in sommige huizen woont een hond. Maar ze willen natuurlijk wel bij elk kindje een cadeautje komen brengen. Hoe gaan de sint en zijn kattenpieten dit oplossen? Er volgt een briljant antwoord op deze vraag waar grote mensen nog even aan moeten wennen. Het is een vrolijk, rijmend verhaal en de illustraties zijn prachtig. Er is zoveel te zien op de plaatjes dat mijn dochtertje en ik blijven kijken en ontdekken.

Feest je mee?

Op 2 december komen Bette Westera en Barbara de Wolf naar kinderboekenwinkel Alice in Wonderland om een supervrolijk sinterklaasfeestje te bouwen. Ze zullen hun boek voorlezen en samen met de kinderen tekenen, collages maken, dichten, zingen, muziek maken en snoepen! Heb je zin om mee te feesten? Leuk! Stuur een mailtje naar aliceinw@xs4all.nl en geef je op!

 Alice in Wonderland

Praktisch

 Datum: zondag 2 december

Tijd: 14.30 – 15.30

Leeftijd 4+

Toegang: gratis

Locatie: Alice in Wonderland, Piet Heinstraat 2, Den Haag

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding

Delen:


Bekijk op kaart

Het “Wie durft? zegt Sinterklaas” Feest – 2 december bij Alice in Wonderland

De Haagse Kinderboekwinkel "Alice in Wonderland", Piet Heinstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart