Winterpret in Plaswijckpark: Schaatsen en de Sint

Plaswijck
Dit weekend

Door Willemijn – Plaswijckpark ken je natuurlijk. Deze heerlijke en mooie speel- en (kleine) dierentuin ligt op twintig minuten rijden van Den Haag. Ik kom er graag met mijn kinderen omdat het zo’n mooi en verzorgd park is. Plaswijckpark is in de zomer een fijne plek, maar ook in de winter is er het nodige te doen. Zo komt Sinterklaas dit weekend (óók) naar Plaswijckpark en kun je er sinds kort heerlijk schaatsen. Wij maakten alvast een paar rondjes op het ijs.

Plaswijck

Nieuwe schaatsbaan

Afgelopen weekend waren wij al even op de schaatsbaan in Plaswijckpark. Deze is niet alleen nieuw en mooi, maar ook nog eens behoorlijk groot. Bovendien ligt de baan ook nog eens leuk. Je kijkt vanaf het ijs uit over het water. Dat maakt het schaatsgevoel nog leuker. Ook het feit aan het schaatsen géén extra kosten verbonden zijn is bijzonder sympathiek. Het gebruik van schaatsen en helm is kosteloos en inbegrepen in je entreeprijs. Voor kinderen is er een apart oefenbaantje. Ook zijn er plastic pinguïns en plastic sleetjes om te oefenen en / of extra veel lol mee te maken op het ijs. En natuurlijk is er ‘koek en zopie’ voor na het schaatsen.

Plaswijck

Pieten op het ijs

Zondag 25 november komt de Goedheiligman naar Plaswijckpark. Hij bezoekt daar de gloednieuwe schaatsbaan. Sinterklaas zelf zal vanwege zijn leeftijd niet schaatsen, maar zijn pieten hebben al beloofd om de schaatsbaan op stelten te komen zetten. Sint maakt zijn entree rond 13:30 uur. Naast schaatsen met de pieten, kun je met Sinterklaas op de foto, wordt er gezongen én zijn er cadeaus voor iedereen. Omdat de Sint een drukke agenda heeft, zal hij rond 16:30 Plaswijckpark weer verlaten.

sint plaswijck

Meer binnenpret

Ben je uit geschaatst? Plaswijckpark biedt – naast al het buitenplezier – ook het nodige binnen vermaak. Natuurlijk is er ‘het Huis in de Heuvel’: de prachtige binnenspeeltuin waar de kids zich uren vermaken. Maar ook de speelkas in Dierenrijck is een leuke plek om je binnen te vermaken met een bijvoorbeeld een potje indoor midgetgolf. Kortom: voor een dagje winterpret ga je naar Plaswijck!

sint plaswijck

sint plaswijck

plaswijck

Deze tip is objectief gekozen. ranja en rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Winterpret in Plaswijckpark: Schaatsen en de Sint

Rotterdam, Plaswijckpark, Rotterdam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart