Heerlijke Weekendtips voor het laatste weekend van de zomer – za & zo 15 en 16 sept

Weekendtips - kermis
Dit weekend

Door Willemijn – Nu de zomer bijna ten einde is en de herfst komende week officieel begint, wordt het ook weer tijd voor heerlijke ‘herfstige’ uitjes. Van uitwaaien aan zee bij de Sea Side market (zondag) tot aan een lekker comfortabele stoel binnen in de bioscoop of het theater, bij bijvoorbeeld de Pathé Kleuterbioscoop of een fijne voorstelling in het theater. Het kan dit weekend allemaal.  En vergeet natuurlijk de voorbereidingen voor Prinsjesdag niet. Kortom: je hoeft je niet te vervelen dit weekend. Veel plezier!

Zaterdag en zondag

Olmenhorst zelfpluk (Lisserbroek)

Hoe kun je de naderende herfst nou leuker (en lekkerder) beginnen dan met een zélf geplukte appel van de Olmenhorst. Vanaf dit weekend begint de appelpluk. Elke zaterdag en zondag kun je van 10-17 uur appels plukken zo veel als je wilt. Dit jaar is het, het 25e jaar dat je bij de Olmenhorst kunt plukken. Dat wordt dit weekend meteen gevierd met een gezellige markt met handgemaakte en duurzame producten, eigen ontwerpen, fair trade en vintage hebbedingen. Van kinderkleding en sieraden tot woonaccessoires en originele cadeautjes.

Praktisch: Landgoed de Olmenhorst vind je aan de Lisserweg 481 in Lisserbroek. Check de site voor exacte openingstijden.

olmenhorst pinksterweekend

Vlietdagen – Leidschendam Voorburg

Tijdens de Vlietdagen in Leidschendam-Voorburg zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud rondom de Vliet. Het programma beslaat het gehele weekend en is groots en uitgebreid. Op beide dagen zijn er tal van leuke activiteiten. Hierbij enkele highlights die de moeite zijn voor het hele gezin.

  • Zaterdag en zondag: kinderactiteiten: In park Vreugd en Rust zijn tal van Kinderactiviteiten. Zo is de kinderboerderij open, kun je over water lopen in aquabubels (€ 3,50 per keer), zijn er diverse workshops en sportclinics, en zijn er diverse activiteiten vanuit de scouting.
  • Zaterdag: Laat je varen: Stap in de pendelboten van de Ooievaart,  neem een Giethoornse rondvaart boot of pak de Pakschuit Nooit Gedacht en vaar zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur gratis van Voorburg naar Leidschendam of andersom.
  • Zondag: wederom vindt er – na eerdere successen dit jaar weer een – “Kids Heroes Fun Cruise’ plaats: zondag om 14.00 komt de grote vloot voorbij varen en kunnen de kinderen zwaaien naar de meer dan 20 kinderhelden. Dat zijn helden van nu zoals Buurman en Buurman en Shaun het Schaap, maar ook kinderhelden van toen zoals Popeye, Snoopy en Tom & Jerry, zodat het ook voor de ouders en grootouders een feest der herkenning wordt.
  • Zondag: Oldtimermiddag: Zondag vind je in de Herenstraat de mooiste oldtimers en motoren. De oudste oldtimers zijn uit de twintiger jaren en de jongste uit de zestiger jaren.  Op het Stationsplein rijden de historische blauwe en gele tram elk half uur vanaf 12 uur.  De trams rijden een rondje naar het centrum van Den Haag.

Praktisch: De Vlietdagen vinden (vanzelfsprekend) plaats langs de Vliet. Bekijk de evenementensite voor programma en details.

Kids fun Cruise

Fotocredits: Vlietdagen/ DB Activiteiten

Kermis Malieveld

Tot en met zondag 23 september kun je op het malieveld zwieren en zwaaien op de prinsjesdagkermis. Er staan attracties voor jong en oud. Kortom: vermaak voor iedereen. Zaterdag 16 september om 22 uur is er weer vuurwerk.

Praktisch: Op de site van de kermis vind je meer informatie over attracties, prijzen  en openingstijden.

Kermis Malieveld

Archeon: schrijvers van de Ronde tafel

Dit collectief van vijftien schrijvers van historische kinderboeken (o.a. Thea Beckman, Lydia Rood, Hans Kuyper; en vele anderen) is zowel zaterdag 15 als zondag 16 september in Archeon. Op beide dagen is een boekenmarkt.

Op (alleen) zaterdag kunnen ‘De Schrijvers van de Ronde Tafel’ je voorzien van een handtekening’. Ook is op zaterdagochtend de  uitreiking van de Thea Beckmanprijs. De Thea Beckmanprijs is de jaarlijkse prijs voor het beste historische jeugdboek. Verder lezen de Leden van de Schrijvers van de Ronde Tafel ook voor uit eigen werk. In het ‘Vertellershuis’ maak je kennis met de schrijvers.

Praktisch: Archeon vind je op de Archeonlaan 1 in Alphen aan de Rijn.  Bekijk de site voor meer infotrmatie.

de-schrijvers-in-het-archeon9910

Fotocredits: Archeon

Zaterdag

Open dag Hoge Raad der Nederlanden

Heb je je weleens afgevraagd van de Hoge Raad nu precies doet? Zaterdag kun je er achter komen. De Hoge Raad opent tijdens het Prinsjesfestival op zaterdag 15 september zijn deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn welkom om het publieke deel van het gebouw te komen bezoeken. Ook wordt een inkijkje gegeven in het werk van de Hoge Raad.

Praktisch: zaterdag van 10.30-16.30, op de Korte Voorhout 8. De toegang is gratis. Bekijk de site voor meer informatie.

Hoge Raad

Konijn- en knaagdierendag bij Avonturia

Heb jij thuis echte dierenliefhebbers? Misschien is dan een bezoek aan de konijn- en knaagdierendag bij ‘XL dierenwinkel’ Avonturia een leuk idee. Zo is er een gezondheidscheck voor je knaagdier, kun je je kids leuk laten schminken en zijn er diverse (schoonheid)keuringen voor o.a. konijn, hamster, cavia en muis. Het belooft een heel leuke dag te worden. En hebben je kinderen genoeg konijnen, hamsters en cavia’s gezien, dan kunnen ze natuurlijk ook nog dieren kijken en klimmen en klauteren in binnen-dierentuin Avonturion of een drankje drinken bij de Oehoe.

Praktisch: Avonturia de Vogelkelder vind je op de Kerketuinenweg 3 in Den Haag. Bekijk de site voor meer details.

Knaagdierendag

Prinsjesfestival – Prinsjesmarkt op het Plein in Den Haag

Op de PrinsjesMarkt vind je niet alledaagse verrassende en creatieve producten. Je ziet er o.a. originele hoeden, sieraden, tassen, mode en diverse bijzonder lekkernijen. Kijk hier voor meer informatie.

Praktisch: De markt is van 12 tot 18 uur en is te vinden op het Plein.

Prinsjesdag

Krijg de kleertjes ruilmiddag – Herfst en winter

Heb je nog een big shopper met goede, gewassen en niet kapotte kinderkleding staan en wil je die omruilen voor nieuwe, tweedehands kleren? Dan is de ruilmiddag van Krijg de Kleertjes vandaag een evenement voor jou. Want vandaag vindt er in weer zo’n middag plaats, speciaal voor lente-kleren. Tijdens een ruimiddag breng je een big shopper met kinderkleding (voor de herfst en de winter) in en mag je de inhoud ‘omruilen’ voor een nieuwe big shopper met kinderkleding. Natuurlijk bepaal je zelf welke kleren je weer mee terug naar huis neemt.

Praktisch: Je bent tussen 13 uur en 16 uur welkom aan de Thomas Schwenckestraat 28 – 30 in Den Haag. Alle informatie vind je hier.

Zondag

Generale repetitie voor Prinsjesdag

Vandaag moet je niet verbaasd zijn als je een stoet van 200 paarden en ruiters door de stad ziet gaan. Dat is namelijk de generale repetitie voor Prinsjesdag. En dat is heel leuk om te zien, want alles wordt geoefend alleen dan wel zonder Glazen Koets (de Gouden Koets wordt gerestaureerd). Vertrek: om 10 uur bij de Koninklijke Stallen.

In de middag zijn er op het lange Voorhout diverse demonstraties. Zo is er rond 12.30 uur een demonstratie met geschut door de Vereniging Saluutbatterij en om 13.00 uur is er een muzikale show van de Koninklijke Marechaussee op het Lange Voorhout

Praktisch: Om 10 uur start de repetitie vanaf de Koninklijke stallen aan de Hogewal. Kijk hier voor meer informatie.

Prinsjesdag

Klaar voor actie! Met Brandweerman Sam in de Kleuterbioscoop

Even bijkomen van de afgelopen week? Of heb je zin in een ‘lazy sunday’? Start dan je zondag bij de Pathé Kleuterbioscoop. Daar is zondag de première van de nieuwste Brandweerman Sam film. Tijdens de kleuterbioscoop gaat het zaallicht niet helemaal uit en wordt het volume enigszins gedempt. een heerlijke manier om dus rustig aan je zondag te beginnen.

Praktisch: de kleuterbioscoop vindt plaats bij alle Pathé vestigingen in o.a. Den Haag en Delft. De film start om 10.30 uur.

brandweerman-sam--klaar-voor-actie-3

Fotocredits: Pathé

Moes – Het Nationaal Theater

Moes is een poëtische voorstelling vol fantasie voor 2 tot 6 jarigen. De grote bewegingen en de verrassende geluiden spreken de kleintjes aan. Terwijl het verhaal de oudere kinderen meevoert. Een fijne voorstelling.

Praktisch: er zijn nog kaarten te koop voor de voorstelling van 11.30 uur. Hier vind je meer info.

Moes

Fotocredits: HNT / Karel Casier en Dieske Krijnders

Schoemaker Plantage Nazomerfeest

In Delft kun je zondag naar de eerste editie van het Schoemaker Plantage Nazomerfeest. Dit feest wordt georganiseerd in deze fantastische zomer feestelijk af te sluiten. Er is voor jong en oud van alles te doen Je kunt bijvoorbeeld gaan luisteren naar de wereldse verhalen van een echte verhalenverteller, er is een interactieve kindertheatervoorstelling, je kunt genieten bij diverse muziekoptredens, er zijn er rondleidingen door Schoemaker Plantage en je kunt genieten van iets lekkers bij de StadsPlantage of de Voldaan Buitenkeuken. Daarnaast kunnen kinderen een eigen knuffel knutselen en versieren. Kortom: plezier voor jong en oud! Het hele programma vind je hieronder.

Praktisch: Dit nazomerfeest vindt plaatst op zondagmiddag van 12.00 – 18.00 uur. Alle informatie vind je hier.

‘Dag Meneer van Dalen’ – Stadstheater Zoetermeer

Meneer van Dalen woont alleen in zijn huisje aan een drukke straat. Wanneer hij binnen is en zijn deur sluit, heeft hij de rust om in zijn eigen wereld te duiken. Hij droomt weg bij de gedachte dat hij ooit eens zal varen op open zee. Maar Meneer van Dalen is oud, zo oud dat niemand precies meer weet hoe oud hij is. Dus hij moet opschieten met zijn wens, voor het te laat is. Een leuke  familievoorstelling (6+) over het omhelzen van het leven en het loslaten daarvan. Een voorstelling vol verrassingen, met humor en mooie vondsten.

Praktisch: zondag van 14-15 uur in het Stadtheater Zoetermeer. Hier vind je meer informatie.

Meneer van Dale

Fotocredits: TG Graasland

Make a memory – Picknicken voor een goed doel

Zondag is er van 10:00 tot 16:00 een picknick in het Hofpark te Wateringen (bij slecht weer in sporthal VELO). Kinderen kunnen lekker springen op het springkussen, meedoen met de kleurwedstrijd, genieten van een theatervoorstelling, een ballon halen bij de ballonartiest, een fotolijstje maken, met het hele gezin leuk (of gek) op de foto, zich laten schminken, allerlei leuke spelletjes doen op het spelletjesparcours en natuurlijk lekker picknicken. En dat alles inclusief goed gevulde picknicktas voor maar € 5,- (€ 10,- voor volwassenen). Reserveren doe je hier. De opbrengst van deze dag gaat naar stichting Make a Memory.

Praktisch: hier vind je meer informatie over dit mooie goede doel en de picknick.

Have a Picknick

Fantasy dag bij De Manage

De Manage in Voorschoten is voor éen dag een echt ‘themapark’ in Fantasy Sferen. Paardenliefhebber of niet, op deze jaarlijkse themadag van De Manege is er voor het hele gezin van alles te beleven! Iedereen is  welkom voor een dag vol gezelligheid, spektakel, eten en drinken. Er is swingende Keltische muziek. En een waarzegster voorspelt ieders toekomst. Ook is er een mini kermis en kun je er diverse spellen spelen.  En natuurlijk zijn er diverse spellen te paard (ook voor mensen zonder rijervaring).

Praktisch: Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur. Kosten: 2,50 incl. 1 consumptie. En durf je gerust te kleden in de sfeer van de dag!

Sea Side Market de Pier

Zondag kun je op de Pier tussen 12-18 uur naar de Sea Side market: shoppen boven de zee; met uitzicht op het reuzenrad. Een fijne manier om het weekend af te sluiten. Veel plezier!

De Pier

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé hiervoor geen geld of vergoeding.

Bij het publiceren van dit artikel waren er voor genoemde voorstellingen nog voldoende kaarten te koop.

Delen:


Bekijk op kaart

Heerlijke Weekendtips voor het laatste weekend van de zomer – za & zo 15 en 16 sept

Centrum, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart