Zaterdag is het Bunkerdag (en vanavond al ‘Bunkernacht’) – Den Haag e.o.

Dit weekend

Door Willemijn – Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Aanstaande zaterdag openen veel van deze ‘betonnen dozen’ eenmalig hun deuren.

Terug in de tijd

In den Haag openen de (dikke) deuren van meerdere bunkers. Je kunt een bezoek brengen aan onder meer ‘Radarpost Moritz’, de ‘Hospitaalbunker’ en ‘Manschapsbunker 622’ . Op de website van Bunkerdag 2018 vind je een overzicht van alle bunkers die je kunt bezichtigen. Ook zijn er diverse andere leuke activiteiten waaronder wandelingen en kleine exposities over de oorlog en de daarbij behorende bunkers. Een kijkje in zo’n oude bunker betekent ook een stap terug in de tijd. Niet alleen zijn de bunkers vaak indrukwekkend om te bezoeken. Ze ‘vertellen’ elk ook een eigen verhaal.

Bunkernacht!

En voor de echte durfallen: wat is er nou spannender dan ’s avonds bunkers bezoeken én vleermuizen spotten op een plek waar je normaal niet ’s nachts mag komen? Dat kan tijdens de Bunkerdagnacht. Vanavond, op vrijdag 8 juni, organiseert het Zuid-Hollands Landschap vier bijzondere bunker & vleermuis excursies. Let op: reserveren verplicht!

Atlantik wall bunker

Praktich

Om de bunkers tijdens de Bunkerdag te kunnen bezoeken heb je een ticket nodig. Dit ticket koop je online op deze pagina of bij een van de deelnemende bunkerlocaties. Kinderen tot en met jaar zijn gratis.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Zaterdag is het Bunkerdag (en vanavond al ‘Bunkernacht’) – Den Haag e.o.

Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart