Zomerse tips voor 21 en 22 juli

Dit weekend

Door Willemijn – De zomervakantie is nu echt begonnen. En dat betekent ook dat er minder georganiseerd wordt voor kinderen en hun ouders. Heel veel mensen zijn met de tent, caravan, fiets of vliegtuig op stap. Maar gelukkig zijn er voor ons, thuisblijvers, nog best wel wat leuke dingen te doen. En als je dit niets vindt is een bezoekje aan een speeltuin of waterspeeltuin zeker ook een aanrader. Veel plezier dit weekend!

Laatste weekend Parade in het Westbroekpark

De Parade wil je natuurlijk niet missen. En dit weekend is al weer de laatste kans om te genieten van de zweefmolen, de terrassen en de leuke voorstellingen. De hopelijk zwoele zomeravonden van dit weekend zijn helemaal geschikt om hier te genieten. En ook voor kinderen is De Parade leuk. Want dagelijks kunnen de kinderen schilderen, zwieren, kindervoorstellingen bekijken en genieten van een fijn ijsje.

Praktisch: De Parade vind je in het Westbroekpark. De deuren van het terrein gaan om 14 uur open. Kom je tussen 14 en 15 uur, dan mag je gratis naar binnen. Na 15 uur betaal je 7,50 euro. Kinderen zijn altijd gratis. Op het terrein betaal je uiteraard ook voor de voorstellingen.

Parade 2018

Parade 2018

Bloemen plukken bij De Pluktuin Noordwijkerhout

Dit weekend is weer het eerste weekend dat je kunt gaan bloemen plukken in Noordwijkerhout. Achter een woonhuis vind je een pluktuin waar je met de kids welkom bent om te eigen bod te plukken. De bloemen kosten 1 euro per 3 stelen. Ben je klaar met plukken, dan hangt er een spaarpotje waar je gepast, met cash, je bloemen afrekent.

Pluktuin Noordwijkerhout

Vakantiefilms bij Filmhuis Den Haag

Even zin om weg te zakken in een confortabele bioscoopstoel? Ga dan deze zomervakantie – of dit weekend – naar het filmhuis. Daar draaien drie heerlijke kinderfilms: ‘Rita en Krokodil 2’ (alle leeftijden), Het ongelofelijke verhaal van de mega grote peer (6+) en ‘Trio, de jacht op een legendarische schat’ (9+). Wij zagen ze. Ze zijn allemaal prachtig en heerlijk voor kids. let wel op de gegeven leeftijdsindicatie.

Praktisch: kijk hier voor actuele filmtijden.

Mega grote peer

Zomers Springfestival in Zoetermeer

In Zoetermeer is op de Van der Hagenstraat een groot outdoor speelparadijs opgebouwd, waar alle kids tot en met 12 jaar kunnen zich helemaal uitleven op allerlei verschillende springkussens en spellen. Je kunt hier de komende dagen rennen, springen, klimmen en klauteren, alles kan! Een echte vakantieactivietit en een dag om nooit te vergeten. Het paradijs bestaat uit 11.000m2 en maar liefst meer dan 40 springkussens. Uiteraard kan je naast het springen ook heel veel leuke andere dingen doen.

Praktisch: Om te komen springen ben je welkom op de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. Elke dag  om 10 uur gaan de poorten open. Kaartjes koop je online (5 euro) of aan de deur (6 euro).

springkussen Zoetermeer - Parade

Summer of Love Market

Ga terug in de tijd tijdens de Summer of Love Market. De tijd waarin alles kon en niks te gek was. Deze weekendmarkt laat je de roerige jaren ’60 beleven met een combinatie van hippie-, bohemian- en lifestyleproducten. Kom naar het Kurhausplein in Scheveningen en laat je flowerpower-hoed van je hoofd afwaaien!

Schatzoeken tijdens een Trashure Hunt

Trashure Hunten is ‘schatzoeken’ op het strand. En dan niet met een metaaldetector zoeken naar glimmende en waardevolle spullen. Tijdens een Trashure Hunt ga je op jacht naar afval. Want allerlei dingen die mensen op het strand achterlaten kun je nog prima gebruiken als grondstof voor een kunstwerk. Of gewoon omdat het zo lekker opruimt. Immers: een schon strand willen we toch allemaal?

Praktisch: TrashUre Hunt daagt iedereen uit om deze zomer mee te en het strand te ontdoen van haar schatten (afval) en zo bij te dragen aan een schoon strand. Er wordt elke dag gehunt: en wel bij laagtij (anders spoelt al het afval weer de zee in). Check deze Facebook pagina voor de tijden.

Liefdeskuren

In Scheveningen kun je gaan genieten, kijken en luisteren naar Liefdeskuren. Dit is een voorstelling waarin je zelf op pad gaat en ongeveer anderhalf uur een looproute loopt met een koptelefoon op. Je hoort tijdens de wandeling een mooi verhaal over de liefde en de Haagse zee. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt elk moment tussen 10 en 17 uur starten met de looproute. De route is te verkrijgen bij de receptie van de Pier.

Liefsdeskuren

Langste stormbaan van Nederland in Zoetermeer

Bijna vierhonderd meter klimmen, klauteren, kruipen en afzien op de langste stormbaan van Nederland.  In Zoetermeer staat de komende dagen een opblaasstormbaan van bijna 400 meter. De baan staat op het gras langs de Oostweg in Oosterheem. Het parcours, om precies te zijn 380 meter lang, is opgebouwd met luchtkussens in allerlei vormen.

Praktisch: Je kunt een kaartje voor de stormbaan online kopen. Ze kosten een tientje per persoon. Bij het kopen moet je een tijdslot aangeven hoe laat je wilt beginnen.

Fotocredits: Website GameCity

Zaterdag

Vandaag kun je naast alle bovenstaande tips ook gezellig samen picknicken in de Vlindertuin in Den Haag. De Vlindertuin is een van de mooiste en niet zo bekende binnentuinen van de stad. Je kunt hier spelen, genieten en leren. En vandaag kun je dus ook komen picknicken in de tuin. Vanaf 11.00 uur liggen de kleedjes klaar. Het thema is weer “Bring Your Own”: laat anderen meegenieten van je kookkunsten of creativiteit!

Zondag

Amulet in het Zuiderparktheater

In het Zuiderparktheater kun je heerlijk in de buitenlucht gaan kijken naar Amulet. Het Amulet is een oosters sprookje, waarbij je heerlijk kunt griezelen, maar waarin ook veel te lachen valt. Het sprookje speelt zich af in het verre Oosten bij kluizenaar Li Lu Tsji. Hij woont in een klein dorpje aan de rand van een groot woud. De kluizenaar is de eigenaar van een eeuwenoud amulet waarvan de mensen beweren dat het magische krachten bezit. Op een dag verschijnt een vreemdeling die het Amulet heel graag wil hebben. En dat levert natuurlijk problemen op…

Het Amulet is een sprookje met weinig tekst, maar met veel spektakel en muziek, een mooi decor en prachtige kostuums. Tijdens de voorstelling worden kinderen actief betrokken bij de trucs en verschillende toeschouwers mogen helpen bij het oplossen van het plot. Extra leuk is het dat de spelers na de voorstelling verklappen hoe hun magische trucs werken.

Praktisch: Het Amulet begint zondag om 14 uur. Het sprookje is het meest geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaarten koop je online met een fijne gezinskorting of aan de kassa van het theater (wel een euro duurder). De voorstelling duurt 2 uur.

Amulet

Zinderende ‘Zondag in het Park’ in Zoetermeer

Niet op vakantie? Kom dan vandaag naar het Nicolaaspark in Zoetermeer. Want daarna kom je na een dagje genieten van Zondag in het Park zéker met een vakantiegevoel weer thuis. Zondag kun je namelijk toffe campingfoto’s laten maken, je uitleven in de silent-holiday-disco. Kinderen kunnen daarnaast ook een hele wereld in een koffer bouwen. Daarnaast zijn er strandstoelen en kun je je geluk beproeven in de gelukskliniek. En om het vakantiegevoel compleet te maken geniet je van een drankje, hapje en zomerse muziek.

Praktisch: je kunt voor deze Zoetermeerse vakantiedag – in het Nicolaaspark in Zoetermeer – terecht tussen 13-20 uur.

Fotocredits: Website Zondag in het Park

Workshop linoleumsnede bij Escher in het Paleis

Heb je zin in een museumbezoek zondag? Dan is een bezoekje aan Escher in het Paleis misschien een aanrader. Zondag worden hier namelijk linoleumworkshops gegeven waarbij je je eigen linoleumsnede kunt maken en afdrukken. Daarnaast is het ook voor kinderen een leuk museum. De platen van Escher spreken immers zeer tot de verbeelding.

Praktisch: De workshop wordt doorlopend gegeven van half een tot half vijf. Binnenlopen kan tot 15.45 uur. De ervaring leert dat de workshop linoleumsnedes maken populair is. Het kan daarom zijn dat je moet wachten.

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt voor vermelding in de weekendtips geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart