Tips voor zondag 2 juli

zondag 2 juli Opening
Dit weekend

Door Willemijn – Nu we alle regen weer hebben doorstaan is het tijd om te genieten van de zondag. En er is veel te doen. Zowel in Den Haag, waar twee strandtenten een leuke activiteit organiseren als in Leiden, waar je kunt deelnemen aan een hoelahoep workshop of lekker kunt picknicken. Maar dat is niet alles. Kijk dus snel voor alle activiteiten van zondag 2 juli.

 Home Made Market op de Fred

De Fred is een van de leukste en fijnste winkelstraten van Den Haag. Gezellig, veel unieke winkels (en weinig ketens), een mix van shoppen en leuke horeca. Maar vandaag is het hier extra leuk. Want je kunt gaan winkelen op een leuke Home Made Market. Lekker snuffelen tussen de zelfgemaakte artikelen of proeven van de home made lekkernijen. Kortom een gezellige markt voor het hele gezin.

Fred 2 juli

Feest bij WIJ

Een van de fijnere Haagse strandtenten om met kinderen te zitten in WIJ, aan de kant van de haven. Dit jaar bestaat Strandclub WIJ 15 jaar. Dit wordt vandaag gevierd met een WIJ 15 Years Anniversary Festival.  Het festival belooft een dag boordevol events, activiteiten, leuke dingen en natuurlijk volop eten en drinken te worden. De sfeer is Ibiza-style met een gezellige markt, foodstands en lekkere drankjen. En overdag zijn de kids heel welkom. Speciaal voor de kinderen is er namelijk heel veel leuks te doen. Praktisch: Het Festival is bij WIJ, Strandweg 1 in Den Haag. Je bent van harte welkom vanaf 13 uur om het feest te vieren. En het is gratis.

Wij

De Paarse Goochelaar bij De Fuut

Quintus van Amstel is een smaakvolle goochelaar die zijn magie op een humoristische manier weet te vertonen. Als paarse goochelaar heeft hij met zijn originele goochelkunsten diverse prijzen gewonnen in binnen en buitenland! En vandaag komt hij optreden in De Fuut. De Fuut is een fijne strandtent bij de Vogelwijk. Relaxed, gezellig en een klein beetje ouderwets zou ik hem omschrijven.

Vandaag kun je hier vanaf 10 uur terecht voor de voorstelling. De entree is € 17,50, inclusief taart en koffie/thee. De voorstelling zelf begint om 11.00 uur. Als je van plan bent om naar De Fuut te komen is het wel aan te raden om even te bellen met 070-3549074 om te vragen of er nog plek is.

Paarse gochelaar

Studio RMO in het Rijksmuseum voor Oudheden

Studio RMO is een tentoonstelling én een tekenatelier een. Voor kinderen vanaf 8 jaar is dit een leuk en vooral leerzaam uitje. Je kunt er de kunst van de oude Grieken bewonderen en als tekenaar aan de slag gaan. In het museum sta je oog in oog met gipsen replica’s van beroemde Griekse beelden uit de oudheid. Griekse kunstenaars waren namelijk waanzinnig goed in het maken van beelden. Maar dat kan jij ook: haal het Studio RMO-tekenboekje bij de kassa, bestudeer de beelden, doe de tekenopdrachten en word zélf de kunstenaar!

Rijksmuseum voor Oudheden

Picknick Festival in Leiden

Neem je familie, vrienden en kleedje mee naar het Van der Werfpark in Leiden voor een zondagmiddag vol muziek, lekker lunchen, theateracts, workshops, markt en een tal van leuke extra’s. Maar ook voor kinderen is het een erg leuk festival, want met voldoende kinderactiviteiten zoals een graffiti-workshop, een yoga les of een knutsel-stand is er heel veel vermaak.

Het Picknick Festival vindt de komende 4 zondagen plaats in het Van der Werfpark in Leiden. De toegang (inclusief een consuptie) is 5 euro per persoon. Kinderen zijn gratis.

Picknick

Slootjes safari Tuin van de Smid (Leiden)

In Leiden bij de Tuin van de Smid kun je vandaag op slootjessafari. Samen met de kinderen een leuke middag beleven, vissen in de sloot en analyseren wat er leeft. Wij hebben laatst een slootjessafari gedaan en vonden het heel leuk. Dus wil je lekker buiten zijn, genieten van de natuur en de fijne omgeving van Park Cronesteijn, kom dan om 14 uur naar de Tuin van de Smid.

slootjessafari

Hoepelen bij de Hoopjam in de Tuin van de Smid (Leiden)

Ook bij de Tuin van de Smid kun je vandaag leren hoepelen. Tussen 14 uur en 14.30 uur kun je deelnemen aan een GRATIS Introductieles Hoopdance. Je leert tijdens de workshop de beginselen van het hoepelen. De les is gericht op volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. En vind je het hoepelen heel leuk, dan kun je ook nog tot 17 uur meedoen met de Hoopjam of kun je je eigen hoepel kopen bij de Hoepelwinkel.

Luchtkussenfestival Noordwijk

Springen, dansen, dollen, vliegen! Alles kan op een luchtkussen. Wil je vandaag je kinderen verrassen met een luchtkussenfestival en zelf een dagje van Noordwijk genieten? Dan is het Luchtkussenfestival op de Koningin Wilhelmina Boulevard een aanrader. Want hier staan vandaag tussen 12 en 17 uur ongeveer 25 grote & kleine luchtkussens. Ze staan op de boulevard, die overigens vandaag afgesloten is voor verkeer in 4 verschillende thema’s. Ieder thema past bij een leeftijdscategorie. Dus voor alle kinderen is er voldoende springplezier.

springkussen

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart