Nostalgische kermis, Kindergala en meer op zondag 25 juni

Door Willemijn – Na weken vol leuke dingen lijkt vandaag een rustige dag in de Haagse regio. Maar gelukkig kun je uitwijken naar Delft waar de gezellige Mooi Weer Spelen plaatsvinden. En Delft is natuurlijk niet alleen leuk voor straattheater, maar ook vanwege de gezellige sfeer en terrasjes. Of je zoekt vermaak in Leiden op de kermis. Lees hier snel de leukste tips van Ranja en Rosé voor zondag 25 juni.

Haags Kindergala – Tijgers op de trap – door Oorkaan in het Kurhaus

Een echt gala! Met rode loper, een VIP wand met fotomoment, een sjieke locatie en een super leuk optreden door Oorkaan met slagwerkgroep Percossa. Tijdens het Haags Kindergala kun je gaan kijken en luisteren naar Tijgers op de trap. Een super spannende voorstelling met veel muziek over tijgers, indianen en motormuizen. Het Haags Kindergala is een echt kinderfeest voor iedereen vanaf 5 jaar. En deze middag is immers in een hotel, dus kun je prima in je pyjama komen. Want alleen dan maak je kans op een toffe prijs!

Met Percossa kun je lachen. Ook als het over een jongetje in het ziekenhuis gaat. De mannen gebruiken alles wat los en vast zit als instrument en spelen alle mogelijke ritmes om de meest hilarische, ontroerende en spectaculaire verhalen mee te vertellen. Zoals dat van Mo, die zijn geheime vrienden Indy, Kauwboy en Motorman stiekem naar binnen smokkelt zodat hij niet zo alleen is in zijn ziekenhuiskamer. Tijgers op de trap is een humoristische muziekvoorstelling over niet bang zijn en dromen uit laten komen.

Praktisch: De voorstelling is om 12 uur in het Kurhaus. De voorstelling is onderdeel van het Festival Classique. Om naar het gala te gaan kun je kaarten bestellen via deze site.

Tijgers op de trap - kermis

Fotocredits: Boy Hazes

Nostalgische kermis in Leiden

Ook in het Pieterskwartier is er genoeg te doen tijdens de Lakenfeesten. Zo kun je op de Steenschuur plezier maken op de nostalgische kermis Je vindt hier onder andere een ouderwetse draaimolen, zweefmolen, een rups en heel veel gezelligheid. Vooral voor jonge kinderen is deze kermis leuk, misschien wel leuker dan de grote Kermis in Leiden. Daarnaast is op het Gerecht het Kinderdorp met onder meer theatervoorstellingen en ander kindervermaak.

Zondag Kermis

Kom naar de Bentwoud Buitendag

Vanmiddag vindt de Bentwoud Buitendag plaats in Zoetermeer. Vanaf half 2 kun je gratis deelnemen aan allerlei leuke activiteiten in de natuur. Zo kun je met een gids mee het bos ontdekken, is er een kabouterroute voor kinderen tot 7 jaar, kun je een eigen nestkastje timmeren, en kun je je eigen smoothie bij elkaar fietsen. Maar ook voor grote mensen zijn er allerlei leuke activiteiten in het Bentwoud. Voor meer informatie over de dag klik hier en het programma kun je hier downloaden.

Kindervioolconcert bij Pluk Den Haag

Houden jouw kinderen ook zo van muziek? Om te luisteren en misschien wel om te spelen? Vandaag kun je van 10.30 tot 12.30u gaan kijken en luisteren naar de leerlingen (grote én kleine) van juf Liesbeth Bloemsaat. Want midden in de wei, bij Pluk gaan deze kinderen een concert geven op hun violen.

Iedereen is van harte welkom om mee te luisteren vanaf een strobaal in de wei. En als je liever op het terras blijft zitten en geniet van taart en koffie met vioolmuziek op de achtergrond, dan kan dat natuurlijk ook. Want Pluk is gewoon open.

Mooi Weer Spelen Delft

De Mooi Weer Spelen is een gezellig straattheater festival in Delft. Op en rond de Grote Markt kun je je laten verrassen door straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek uit binnen- en buitenland. Vanaf 15 uur kun je in Delft terecht. En zijn jouw kids ook fan van het programma “Uit-me-kaar”? Kom dan zeker naar ‘RepairKid’  waar kinderen zelf de kans krijgen om kapotte huishoudelijke apparaten uit elkaar te halen en van de onderdelen nieuwe kunst te maken.

kermis

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Nostalgische kermis, Kindergala en meer op zondag 25 juni

Den Haag, Kurhaus, Scheveningen, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart