De leukste tips voor zondag 30 juli

Omslagfoto 30 juli
Dit weekend

Door Willemijn – Ondanks dat heel veel mensen op vakantie zijn en de theaters en de leukste markten daar duidelijk rekening mee houden zijn er ook vandaag weer een aantal fijne dingen te doen. Ranja en Rosé heeft de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Het grote Piratenavontuur

In het fijne Zuiderparktheater kun je vandaag om 11 uur genieten van de spannende familiemusical Het Grote Piraten Avontuur. Een echte musical in de open lucht. En er zijn nog kaarten aan de kassa te verkrijgen. In deze voorstelling gaat Jules op zoek naar zijn vader en zijn zusje. Zijn vader is namelijk op mysterieuze wijze verdwenen terwijl hij op zoek was naar de schat der Zeven Zeeën. Sinds die dag doet Jules er alles aan om aanwijzingen te verzamelen en erachter te komen waar zijn vader is. Als hij tijdens een warme zomeravond op zijn zusje moet passen, wordt zij ontvoerd door de gemene piraat Pirossa. Pirossa denkt namelijk dat het kleine zusje de sleutel is om de beroemde schat te vinden. Samen met de stoere piraat Elize moet Jules de piratenwereld induiken om zijn zusje te redden.

Praktisch: De voorstelling begint om 11 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. En….verkleed komen mag!

Stoomtreintje Zuiderpark

Een uitje waar je niet zo snel aan denkt om naar toe te gaan, maar waar je zeker als kind zeker een keertje van genoten moet hebben is het Treintje in het Zuiderpark. Want ook vandaag blaast de machinist om 11.30 uur de fluit voor de eerste treinrit. En pas om half 5 moeten de treintjes weer de remise in. Op de kleine treintjes kun je tegen een klein prijsje dus de hele dag rondjes rijden. En op het picknickveldje is het altijd gezellig om zelf even neer te strijken voor een fijne lunch.

Springkussenfestival in de Keizerstraat

Vandaag staat de Scheveningse Keizerstraat vol met springkussens. Lekker springen en oud-Hollandse spelletjes spelen. Iedereen mag meedoen. Dat is toch leuk voor jong en oud? En terwijl jong lekker springt kun jij nog even genieten van een koffie bij Meneer Chocola of bij Duo. Dus zin in een dagje ouderwets vermaak, springkussens en clown? Dan raadt Ranja en Rosé je aan om zeker de Keizerstraat een bezoekje te brengen.

Ranja en Rose luchtkussen

Op wereldreis in Museum Volkenkunde (Leiden)

Gaan jullie dit jaar op Wereldreis? Wij helaas niet. Maar je kunt wel doen alsof. Want in Museum Volkenkunde in Leiden is van alles te doen.  Vandaag kun je deelnemen aan een reis om de wereld. Samen met een groep en een ‘reisleider’ ga je in ‘80 minuten‘ op reis. Het is alsof je echt op vakantie bent met een rugzak om, je eigen wereldpaspoort op zak en een reisbegeleider die je allerlei interessants vertelt. Al je zintuigen worden aangesproken op deze reis. En als een echte toerist maakt de reisbegeleider foto’s met een polaroid camera, waarvan je er na afloop eentje mee krijgt. De reis eindigt in het Wereld Lab met een werelds opkikkertje. En met de workshop Japanse karpers of lucky stars maken.

En als je toch in Museum Volkenkunde bent, sla de grote tentoonstelling COOL JAPAN niet over!

Praktisch: De rondleiding start om 11:00 uur en kost €5,00. Daarnaast moet je ook nog de regulier museumentree betalen. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is niet nodig om je aan te melden, maar wees wel op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt.

Zondag in ’t Park (Nicolaaspark, Zoetermeer)

Ook vandaag kun je weer genieten van een Zondag in ’t Park. Dit leuke en vooral superkindvriendelijke festival staat garant voor een gezellige middag. Want terwijl jij onder het genot van een live optreden geniet van een hapje en een drankje van een van de foodtrucks, vermaken de kids zich in een van de workshops. Of je doet lekker samen mee in een workshop. Vandaag kunnen kinderen een broche maken van hun naam in ijzerdraad, hun eigen pannenkoekjes bakken en versieren met eetbare bloemen of genieten van de verhalen van Sjiu de verhalenuil.

Fotocredits: Website Zondag in ’t Park; Richard Jetten

Brandweerman Sam: UFO Alarm

Afgelopen week is de kinderfilm Brandweerman Sam: UFO alarm in première gegaan. En dat betekent dat je gezellig met de kinderen naar de film kunt. Deze spannende film over Brandweerman Sam, Norbert en Jenny in Piekepolder draait in het Filmhuis en in de Pathé bioscopen. Voldoende plekjes dus om lekker te genieten van deze stoere brandweerman.

Insecten snacken in het Museon

Durf jij insecten te eten? Het smaakt naar nootjes, maar dan met pootjes. En het is echt super gezond! De meeste mensen gruwelen echter van insecten en dat is eigenlijk helemaal niet nodig. In Afrika, Zuid-Amerika en Azië is het heel normaal om gefrituurde sprinkhanen, krekellolly’s, meelwormen curry of geroosterde mieren te snacken. En wil je dit ook eens proberen? Kom dan vanmiddag om 14 uur naar het Museon, want daar staat zo’n lekkere kriebelsnack voor je klaar.

En het Museon is sowieso een bezoekje waard, want de tentoonstelling Move & Play is voor iedereen leuk.

Maak je eigen Speedbootje in Science Centre Delft

In Science Centre Delft organiseren ze elk weekend een leuke workshop voor kinderen. En deze week kunnen kinderen vanaf 7 jaar terecht om hun eigen echt varende bootje te maken.

In deze workshop wordt een echt werkend bootje gemaakt wat kan varen op een kaars en wat water. Het bootje mag natuurlijk mee naar huis genomen worden! Maar in het museum wordt hij nog wel getest in een echte racewedstrijd. Want wie maakt de snelste?

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en kost € 3,- bovenop de entreeprijs van het Science Centre Delft. Aanmelden voor de workshop kan aan de balie van het museum. De workshop duurt een uur en start om 11.30, 12.30, 14.00 en 15.00 uur.

Woensdag 12 juli 6

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart