Toffe tips voor zondag 7 januari

Dit weekend

Door Willemijn – Morgen beginnen de scholen weer. Mijn kinderen hebben er wel weer zin in en school is natuurlijk ook heel leuk. Maar misschien is het nog wel fijn om de kerstvakantie af te sluiten met een leuke dag. Zodat de kinderen terug kunnen denken aan een heerlijke vakantie. Wij gaan lekker naar buiten in een van onze favoriete parken of bossen rond Den Haag. Kijk snel naar de andere tips voor een fijne zondag. Veel plezier!

De Kleine Vuurtorenwachter (4+) om 11 uur in Theater Dakota

In Theater Dakota kun je vandaag genieten van een mooie kindervoorstelling, namelijk De Kleine Vuurtoren. Stel je eens voor dat je opa vuurtorenwachter is en dat je iedere dag boven in de vuurtoren mag zijn. Opa weet alles over schepen, de sterren, de zee en verre einders. Wanneer opa dood gaat helpt Sylke oma met alles op de vuurtoren. Wanneer ook zij er niet meer is, mag Sylke op de vuurtoren passen. Maar dan gebeuren er plotseling wonderlijke dingen. Het lijkt wel alsof Sylke een opdracht krijgt, maar van wie? Hij moet de zee op, een reis maken naar het koude noorden, maar waarom? Heeft het met zijn grootouders te maken? En wat willen die walvissen van hem?

In deze mooie voorstelling over afscheid nemen, moed en avontuur vertelt een acteur vertelt het verhaal met woorden, schaduwen en schimmen in een grote witte tent waar ook van buitenaf op geprojecteerd wordt.

Praktisch: De voorstelling begint om 11 uur in Theater Dakota en is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. Kaarten kosten 6 euro per persoon en zijn te bestellen op de site van het theater. Het theater is te vinden aan de Zuidlarenstraat 57 in Den Haag.

7 januari 2018 - zondagtips

Fotocredits: Theater Dakota

Workshop Err0 in Science Centre Delft

Een fijn museum voor (wat oudere) kinderen is Science Centre Delft. Hier zie je allerlei mooi technische uitvindingen van de Universiteit. Maar je kunt vandaag ook zelf iets uitvinden. Namelijk een zelf een klein lieve robotje maken voorzien van een echt lamp-hartje. Hij heet Err0. Veel kan hij niet, maar hij zal zeker beloven van je te houden.

Praktisch: Science Centre Delft ligt aan de Mijnbouwstraat in Delft. Reserveren voor deze workshop is niet mogelijk, je kunt je aanmelden bij de balie tijdens je bezoek. De gehele dag wordt deze workshop gegeven en de eerste sessie start rond 11:30. Bijkomende kosten zijn €5. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

7 januari 2018 - zondagtips

Science Center Delft - ballen vangen

Uilenballen pluizen om 13 uur bij De tuin van de Smid

Bij De tuin van de smid kun je vandaag heerlijk genieten van een kop koffie. Want voor de kinderen is er een speciale activiteit, waar ouders niet welkom zijn. Ze kunnen namelijk uilenballen pluizen. Wil jouw kind wel eens ontdekken wat de uil allemaal heeft gegeten? Kom dan om 13 uur naar De tuin van de smid om samen met Josefien uilenballen te pluizen.

Praktisch: De workshop duurt een uur en start om 13 uur. De kosten zijn 5 euro per deelnemer. Aanmelden kan via josefien.termeulen@hotmail.com.

7 januari 2018 - zondagtips

HELD (4+) om 14 uur in Theater Ludens

In Theater Ludens kun je vanmiddag gaan kijken naar HELD. In deze voorstelling wordt een HELD gezocht! Dan moet je niet bij Ezel zijn. Helden zijn dapper, sterk en netjes. Helden hebben vrienden. En helden redden anderen! Was hij maar een held. Ezel redt zichzelf niet eens. Hij heeft niemand. En al zeker geen superkrachten. Hij schrikt van elk wapperend blaadje. Als troost vertelt hij zichzelf moppen. Wanneer de, bepaald niet stoere, Ezel tot held wordt uitgeroepen, verwachten de dieren allerlei heldendaden van hem. Dat is tegen het zere been van Wezel, die zichzelf ziet als het enige echte heldhaftige dier in het bos. Ezel moet kiezen: gaat hij terug naar zijn wei of gaat hij de strijd aan met Wezel én de Nachtwezens?

Held is een spannende, grappige en visuele voorstelling met poppen en wasgoed over een held zijn. Want ook als je niet direct dapper, sterk of knap bent, of een strak heldenpakje aan hebt, of een masker op, of je superkracht nog niet kent kun je een echte HELD zijn.

Praktisch: HELD is een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling is om 14 uur te zien in Theater Ludens, aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg. Kaarten zijn online te bestellen.

7 januari 2018 - zondagtips

Fotocredits: Theater Ludens

Comeback (8+) om 14.30 uur in Theater De Veste

In Theater de Veste is dé muziektheatervoorstelling van het seizoen te zien. Tenminste dat claimen ze zelf, maar het belooft zinderend theater met nieuwe tophits en filmische doorkijkjes in de wereld van de populaire tv-talentenshows te zijn.

In Comeback voelt Pjotr zich muzikant in hart en nieren. Nog niet eerder trad hij op voor publiek en het licht van de schijnwerpers in een populaire talentenshow lonkt. Gouden bergen worden hem beloofd. Een handtekening op een onbeschreven blad is genoeg. Een contract voor een leven vol glitter, geld en aandacht. De kijkcijfers stijgen en stijgen. Maar welke prijs betaalt Pjotr voor zijn roem?

Deze voorstelling gaat over vriendschap en verlangen, oprechtheid en leugens, over misstanden en timing. Een ontroerende theatervoorstelling die meeslepender is dan welke televisieserie dan ook…

Praktisch: Je kunt Comeback gaan zien om 14.30 uur in Theater de Veste aan het Vesteplein in Delft. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Kaarten kun je online bestellen.

7 januari 2018 - zondagtips

Fotocredits: Theater de Veste

Vossenjacht vanaf 15 uur bij Kinderboerderij SKiP in Naaldwijk

Heb je zin om een stuk te lopen? Bij Kinderboerderij SKiP in Naaldwijk organiseren ze vandaag vanaf 15 uur een Vossenjacht. In het Dreespark hebben een aantal Disneyvossen zich verstopt. En die willen wel gevonden worden. Je mag meedoen voor 2 euro per persoon. Veel plezier.

7 januari 2018 - zondagtips

Laatste kans om de Avonturentocht in Meijendel te lopen

Heb je meer zin in rust, buitenlucht en ruimte. In Meijendel kun je bij het bezoekerscentrum De Tapuit een opdrachtenkaart op gaan halen voor een spannende avonturentocht. Door allerlei opdrachten te doen ontdek je de duinen zoals je ze nog nooit bekeken hebt. Klim in een boom, fluit een vogellied en ga op zoek naar natuurschatten en dierensporen! Bij een volle opdrachtenkaart krijg je als gezin een prijs. En natuurlijk hoort spelen, klimmen en ravotten in het Monkeybos of een pannenkoek eten bij de boerderij ook bij een bezoekje aan Meijendel.

nieuwjaarsdag 2018 - Meijendel

nieuwjaarsdag 2018 - Meijendel

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Voor de genoemde theatervoorstellingen waren bij publicatie nog kaarten beschikbaar. 

 

 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart