Zweeds familiekerstfeest: gewoon in Den Haag – zaterdag 14 december (Theater aan het Spui & Filmhuis)

Dit weekend

Door Willemijn – Dit weekend kun je al helemaal in kerstsferen komen. Natuurlijk is er de Royal Christmas fair op het korte- en lange Voorhout in Den Haag. Maar voordat je dit event bezoekt, kun je zaterdag ook langs bij een waar Zweeds familiekersfeest. En je hoeft er niet voor naar Zweden of de IKEA. Het feestje is  gewoon hier in Den Haag; en wel op het Spuiplein.

Zweeds familiekerstfeest - Het Nationale Theater

Buiten: Pippi langkous, Zweedse balletjes en warme chocolademelk

Voor Theater aan het Spui en het Filmhuis verrijst zaterdagmiddag een kleine Zweedse nederzetting. Er zijn van 15-18 uur  tal van activiteiten voor kinderen en deze zijn vrijwel allemaal gratis of tegen een kleine vergoeding. Bij het familiekerstfeest is van alles te beleven voor kids. Ieder meisje droomt van Pippi vlechten, toch? Dat kan vanmiddag. En  geniet van de Pippi buiten-kerst-film op het grote doek. Of laat je winters schminken. Versier in De Koekjesfabriek Phuong & Sophie de heerlijke Zweedse gingerbread koekjes, die je uiteraard daarna kunt opeten. Kom kerstengeltjes knutselen of timmer je eigen kerstboom. Speel samen met je gezin het Zweedse Kubb spel of maak een kerstkaartselfie bij de winterse fotowand.

Binnen: films en theater

Plof neer bij een van de bijzondere kinderfilms in Studio A van het Filmhuis. Luister naar Zweedse kinderverhalen van Astrid Lindgrer. Vertelt door de beste voorlezer van de Bibliotheek Den Haag. Ook is er in de Foyer van Theater aan het Spui de mogelijkheid om je eigen hut te bouwen. En natuurlijk is er van allerlei lekkers te koop binnen en buiten. Zoals ze in Zweden zeggen: ‘god jul’, ofwel vrolijke kerst!

Praktisch

Het Zweeds familiekerstfeest start zaterdag rond 15 uur en gratis toegankelijk. Het is bij zowel Het Filmhuis als ook bij Theater aan het Spui.

Fotocredits: Theater aan het Spui/ HNT.

Delen:


Bekijk op kaart

Zweeds familiekerstfeest: gewoon in Den Haag – zaterdag 14 december (Theater aan het Spui & Filmhuis)

Spui 187, 2511 BN Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart