5 Fijne Haagse strandtenten

Eten & drinken

Door Willemijn – Wij kunnen heerlijk genieten op het strand. Lekker spelen in de branding, liggen op de handdoek, maat ook zitten bij een strandtent. En natuurlijk heeft iedereen zijn eigen favoriete strandtenten. Hier vind je het lijstje van de vijf favoriete strandtenten van Ranja en Rosé in Scheveningen. En natuurlijk zijn er nog heel veel andere fijne en kindvriendelijke plekken.

Beachclub 57

Voor ons is het Zwarte Pad het gemakkelijkst te bereiken. Dus onze eerste topper vind je dan ook daar. Bij Beachclub 57 kun je zowel in de ochtend als in de middag of avond heerlijk zitten. Ouders zitten op gezellige houten banken op het zand, terwijl de kinderen spelen in het houten speelhuisje en op de schommels. Deze strandtent komt heerlijk relaxed over en volgens mij komt dat omdat ze gekozen hebben voor lichtblauw, licht steigerhout en grijs. En die rustige kleuren vind ik heel fijn en geven zelfs een beetje een mediterrane sfeer. De kaart is prima. ’s Ochtend koffie en taartjes, ’s avonds lekkere pizza’s. Ook deze kunnen met de voeten in het zand gegeten worden. Dus voor een hele dag strandplezier is Beachclub 57 zeker een aanrader.

Strandtent (2)

WIJ

Helemaal aan de kant van de haven vind je WIJ. Ook daar komen wij zo af en toe. Vooral als het iets winderig is kun je bij WIJ nog steeds op het zand uit de wind zitten. Bij WIJ hebben ze heel slim een speeltoestel pal voor de neus van de zitbanken voor ouders gezet. En doordat de banken en stoelen aan alle kanten staan kunnen de kinderen niet zo maar weglopen. Het is een plekje waar je heerlijk op kunt zitten voor een koffie, thee of lichte lunch. Wil je echt iets eten dan zul je op het terras moeten gaan zitten en juist daar heb je geen of slecht zicht op het speelgedeelte.

Vooral voor ouders met kleine kinderen is WIJ een leuke plek voor een uurtje speelplezier. Het speeltoestel is namelijk vooral voor de peuterleeftijd leuk. En ook de setting met de banken die om de speelplek heen staan is ideaal voor kleintjes. Voor mijn kleuter van bijna zes biedt deze strandtent juist weer wat minder speelplezier, juist door het gebrek aan ruimte.

Strandtent (1)

WOW

Als de kinderen mogen kiezen, dan kiezen ze voor WOW. Ook op het Zwarte Pad. Hier vinden zij namelijk alle drie dat je het leukst kan spelen. BIJ WOW hebben ze een aantal van die hard plastic huisjes en glijbanen op het strand gezet. En dat in combinatie met een grote trampoline maakt dat kinderen van klein tot groot het daar naar de zin hebben. Voor ons als ouders is WOW niet de eerste keus. Ik vind deze strandtent soms een beetje schreeuwerig overkomen en daardoor krijg ik hier minder dat lekkere vakantiegevoel. Maar met de voeten in het zand, genietend van de kids die het heerlijk hebben en met een lekkere kop koffie kan ik ook bij WOW een heerlijke ochtend beleven.

Strandtent (5)

SOL Beach

Verderop op de boulevard, daar waar de drukte weer een beetje rustiger wordt vind je Sol Beach. Omdat Sol Beach de laatste strandtent in een rijtje is heb je hier de ervaring van heel veel ruimte. De speeltoestellen zijn namelijk niet aan de voorkant van Sol Beach gezet, maar aan de zijkant. En dat maakt dat de kinderen wel beschut spelen, maar dat ze ook ruimte hebben om te rennen. Ook het luchtkasteel dat ze sinds kort hebben neergezet kan rekenen op veel enthousiasme.

De sfeer bij Sol Beach is heerlijk. Met veel natuurlijke materialen, groen, mediterrane tegels en houten vloeren tafels. Ook erg leuk ’s avonds zijn de tafelbbq’s waar je zelf met je tafelgenoten lekker op kunt barbecueën. Ook voor (oudere) kinderen is dat natuurlijk echt een avondje uit.

Strandtent (6)

Strandpaviljoen Zuid

En wil ik echt een dagje strand? Dan ga ik naar Strandpaviljoen Zuid. Deze strandtent aan de Zuidkant van de haven bereik je alleen na een wandelingetje door de duinen. En heerlijk dat ik dat vind. Want juist dat wandelingetje op je slippers maakt al dat je strandervaring compleet is. Bij Zuid kun je fijn zitten, het is relaxed, de bediening is vriendelijk en je zit niet in de Scheveningse drukte. Het is geen kinderstrandtent, maar kinderen zijn wel heel welkom. Met een trampoline en een schep kunnen ze zich prima vermaken. Wij komen hier heel graag voor een koffie in de ochtend, dan een dagje strand en ’s avonds een pizza of iets anders lekkers op het terras. Want bij Zuid heb je door de fijne, rustige ligging een echte strandervaring!

Strandtent (7)

Deze tips zijn objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart