Barn47: werelds eten – mét speelparadijs!

Eten & drinken

Door Willemijn – vrijdag was ik jarig. Tijd voor een etentje met het hele gezin. Als jarige koos ik voor Barn47 – in Den Haag zuid. Bij Barn47 kun je vanzelfsprekend heerlijk eten, de kids vermaken zich uitstekend in de binnen speeltuin én als jarige eet je op je verjaardag voor niets (op vertoon van een legitimatiebewijs). Ik had een heerlijk verjaardagsdiner. Mijn kinderen vonden het zo mogelijk nog leuker!

Moeilijk kiezen … maar dat hoeft ook niet

Barn47 is gevestigd in een grote hal die helemaal is vormgegeven als een oud ‘Amerikaans pakhuis’. Deze metamorfose is goed geslaagd: de ruimte is smaakvol en warm aangekleed met mooie houten tafels, leren banken, enorme bloemvazen en sfeervolle  ‘neon letters’ tegen de muur. Doordat de tafels ver van elkaar staan heb je veel privacy. Ook de akoestiek is goed. Ondanks de omvangrijke ruimte heb je geen last van omgevingslawaai. Bij binnenkomt zie je aan je rechterkant een groot modern foodcourt: hier tref je diverse ‘wereldkeukens’ aan. Je kunt er bijvoorbeeld Aziatisch eten, Italiaanse pizza’s proeven, Mexicaans genieten en Amerikaanse burgers bestellen. Er is een enorme salade bar, een aardappel atelier, een kids corner en nog veel meer. Tussen al dit lekkers is het moeilijk kiezen. Maar gelukkig hoeft dat ook niet. In het foodcourt switch je gemakkelijk  tussen ‘streetfood’ enerzijds en luxe kleine gerechten anderzijds. Alles wordt ter plekke live voor je klaargemaakt en geserveerd in prettige porties – zodat je veel verschillende gerechtjes kunt proberen.

Geen speelhoekje, maar een speeltuin

Barn47 is voor je kinderen bepaald geen ‘straf’. Natuurlijk is er eten waar kids van houden. Mijn oudste genoot van een pannenkoek in de vorm van een smurf, terwijl mijn middelste smulde  van frietjes met kipnuggets en de jongste ‘zichzelf’ trakteerde op een stuk pizza. Wij genoten ondertussen van een heerlijke starter. Naast het kindvriendelijke eten uit de kidscorner (inclusief ludieke ‘snack-trek-muur’ ) is er natuurlijk de grote indoor speeltuin, de KidsBarn. In deze speeltuin (achter een doorzichtige maar geluidsdichte muur) zie je je kids wel, maar hoor je niet het bijbehorende kindergeschreeuw. Ik had mijn dochter voor het bezoek verteld dat er wel een ‘speelhoekje’ zou zijn. Halverwege de avond kwam zij mij hierop wijsneuzerig corrigeren: ‘Mama, dit is geen speelhoekje…..dit is een speeltuin!’. En weg was madame, weer terug naar de ‘speeltuin’.

Barn47

Drie reuzenijsjes voor drie gelukkige kinderen

Terwijl wij dus genoten van mijn verjaardagsdiner – genoten de kinderen van dit twee etages tellende klim- en klauterfestijn. Ze vonden het geweldig! Maar het mooiste moest nog komen. Bij Barn47 mogen kinderen (en ook ‘grote kinderen’ zoals ouders) zélf hun ijsje uit de softijs machine ‘tappen’ en vervolgens versieren met allerlei toppings en sprinkels.  Met zes smaken softijs, is kiezen een opgave. En maat houden bleek nog lastiger. Wij eindigden onze avond dus met drie reuzenijsjes, drie hele gelukkige kids en een heerlijk etentje. Barn47 is daarmee een échte ‘Ranja en Rosé topper’.

Wil jij zeker zijn van een heerlijke avond bij Barn47? Reserveer dan direct een tafel.

Delen:


Bekijk op kaart

Barn47: werelds eten – mét speelparadijs!

Barn47, Poeldijkseweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart