Bijzonder lunchen bij Lunchroom Bijzonder in De Lier

bijzonder de Lier
Eten & drinken

Door Priscilla – Wij hadden wel zin in een “Bijzondere” lunch, dus zijn wij op pad gegaan naar De Lier. Daar zijn wij gaan lunchen bij Lunchroom Bijzonder. Wat maakt deze lunchroom zo bijzonder? Hier wordt gewerkt samen met mensen die een verstandelijke beperking hebben en met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door hier te werken kunnen zij deelnemen aan de maatschappij. In samenwerking met Stichting “Ipse de Bruggen” zijn deze medewerkers geselecteerd.

De locatie

In de Hoofdstraat in De Lier is de lunchroom gevestigd. Zodra je binnenkomt in de lunchroom, zie je een grote trendy ruimte met diverse tafeltjes. Er zijn knusse tafels met hoge banken in de vorm van een zithoek, tweepersoons tafels, maar ook grote tafels om met groepen te lunchen. Je wordt vriendelijk ontvangen en naar een tafeltje gebracht. Wij hadden niet gereserveerd en waren er op maandag. Het was gezellig druk. Om teleurstellingen te voorkomen, zou ik adviseren om te reserveren.

bijzonder de Lier

Geweldig voor kinderen

Het personeel is super enthousiast en wil je vanaf het moment dat je binnenkomt in de watten leggen. Maar ook voor de kinderen is het er geweldig. Achterin de winkel is namelijk een groot speelhuis, gevuld met speelgoed! Blokken bouwen, een groot poppenhuis, autootjes, boekjes en nog veel meer. De tweeling wilde eigenlijk geen tijd vrij maken om iets te komen eten, totdat zij zagen dat er een glaasje Ranja met een rietje voor ze klaar stond, met een heerlijke tosti met saus.

bijzonder de Lier

De lunchkaart

Lunchroom Bijzonder is onderdeel van een stichting. Sponsoren zijn daarom meer dan welkom. Leuk om te zien is dat van de belangrijkste sponsoren de naam is verwerkt in de gerechten op de kaart. Op de lunchkaart vindt je diverse warme en koude dranken, waaronder ook Ranja met een rietje! Dat vinden we bij Ranja en Rosé natuurlijk altijd fijn. Verder kun je heerlijk smullen van diverse warme en koude lunchgerechten. Zelf kan ik moeilijk kiezen, dus ik heb een heerlijke “door en voor elkaar bijzonder” genomen. Een gerecht met een kopje soep, boterham met een uitsmijter en een boterham met een kroket. Het zag er prachtig uit en alles was vers! Maar ik heb diverse heerlijke broodjes op de kaart gezien waar ik zeker nog eens voor terug kom. Voor de kinderen die niets lekkers tussen de geweldige broodjes zien, is er een tosti of een broodje frikandel. Ben je nieuwsgierig, neem dan een kijkje op de menukaart.

bijzonder de Lier

Voor en met elkaar

Voor en met elkaar staat hoog in het vaandel. Dat zie je ook als je de lunchroom binnen komt. Daar zijn mooie steigerhouten stellingen, waar lokale ondernemers hun producten te koop aan mogen bieden. Denk hierbij aan sieraden, poppenkleertjes, jam & vruchtensappen of orchideeën.

bijzonder de Lier

bijzonder de Lier

We komen zeker nog eens terug!

De kinderen hebben heerlijk gegeten en gespeeld, waardoor je ook de tijd hebt om met je gezelschap lekker bij te kletsen. Toen wij naar huis gingen werden we dan ook enthousiast uitgezwaaid. Tot een volgende keer, want wij komen zeker nog eens terug!

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Bijzonder lunchen bij Lunchroom Bijzonder in De Lier

Lunchroom Bijzonder, Hoofdstraat, De Lier, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart