BitterKoud koffie en ijs

Bitterkoud
Eten & drinken

Door Willemijn – Wat een prachtig lenteweekend hebben wij gehad. Dat was genieten! Koffie en krant op het strand, met de fiets via de CPC naar Scheveningen en daar even zonder jas lekker spelen in het zand. En een ijsje hoort er als afsluiter van zo’n heerlijke zondag écht bij. Dus zijn wij met liefde gestopt bij BitterKoud, een kleine koffie- en ijsverkoper schuin tegenover het voormalige Aloysiuscollege in het Benoordehout. Als je niet weet dat deze hotspot er zit, fiets je er gemakkelijk aan voorbij. In de directe omgeving van BitterKoud zijn namelijk nauwelijks winkels of andere horecagelegenheden. De bewoners die in dit deel van Benoordenhout zijn daarom ‘aangewezen’ op  BitterKoud. Dat is echter helemaal geen straf!

Bitterkoud - interieur

Key West of cappuccino

BitterKoud laat zich het best omschrijven als een koffietentje en ijssalon in één. Je kunt er – op een tosti of panini na – dus ook niet uitgebreid lunchen. Maar voor een heerlijke koffie of een lekker ijsje van (meesterijsbereider) Luciano, ben je hier aan het juiste adres. De jongens kiezen steevast voor een bolletje donkere chocola en onze dochter gaat voor een roze bolletje aardbeien. Mijn persoonlijke favoriete smaak is Key West, lekker fris limoenijs. Maar vaak laat ik het ijs staan en trakteer ik mijzelf op een heerlijke cappuccino of latte macchiato, terwijl de kids smullen van hun ijsje.

Verzamelplek

BitterKoud is een fijne plek: de inrichting is gezellig, er is een klein terrasje op de stoep en aan de achterkant, de bediening is reuze aardig en de koffie, ijs en zoetigheden zijn erg goed.  Zelf noemt BitterKoud zich een ‘verzamelplek voor jong en oud’. Dat is het zeker voor wijkbewoners. Voor mij is het vooral een ´top pitstop´, wanneer ik door Benoordenhout fiets na een fijne dag op het strand.

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

BitterKoud koffie en ijs

BitterKoud, Oostduinlaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart