Thee en timmeren…bij Theeschenkerij De Bongaard en Museum de Timmerwerf (Westland)

theepot
Eten & drinken

Door Priscilla – Eerder deze week schreef ik over mijn heerlijke vaartocht voor Ranja en Rosé bij Paviljoen de Zweth. Tijdens deze tocht zijn we gestopt bij Theetuin de Bongaard in de Lier. Dit is zo’n leuke mooie plek, dat ik je graag meer vertel over deze bijzondere theetuin.

Idylische theeschenkereij met fijne high tea’s – ook voor de kids

Theetuin de Bongaard is gevestigd in een oude houtloods uit 1850, die verbouwd is tot een theeschenkerij. De Bongaard is idyllisch gelegen aan het riviertje de Lee en er is voor boten ruimte om aan te meren.  De theetuin dankt zijn naam aan de familie Bongaards, die jarenlang eigenaar is geweest van de timmerwerf die hier gevestigd was. Inmiddels bestaat de theeschenkerij 10 jaar en is vooral bekend (beroemd) om zijn high tea’s. Deze high tea’s kun je bestellen in de gezellige theetuin (binnen) of buiten op het terras. Vanzelfsprekend ontvang je – naast thee – allerlei lekkernijen om van te genieten. Leuk daarbij is dat er voor kids een speciale ‘kinder-high tea’ is. Deze bestaat uit diverse zoetige en hartigheden speciaal gericht op kinderen. En als je bang bent voor een ‘suikerbom’… Er is ook een suikervrije of zelfs glutenvrije kinder high tea. Naast de verschillende high tea’s kun je natuurlijk ook genieten van diverse lunchgerechten van de kaart. aan kinderen is gedacht. Je bestelt hier gemakkelijk bijvoorbeeld een losse boterham met jam, een knakworst of hagelslag.

Museum de Timmerwerf: terug in de tijd

De theetuin geeft ook toegang tot museum de Timmerwerf. Museum De Timmerwerf is gehuisvest in een eeuwenoud pand, waarin sinds circa 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum. De werkplaats is daarbij  zoveel mogelijk intact gelaten, waardoor het voor de bezoeker lijkt of de timmerman éven weg is. In de achterliggende woning, woonde tot 100 jaar geleden nog een gezin. Je kunt hier een kijkje nemen in het huis, om te zien hoe deze familie toen leefden. Je neemt een kijkje in hun woonkamer met daarin de bedstee, de keuken met een oud fornuis en bijkeuken met een wastobbe. Alles is ingericht in de stijl van 1900.. Het museum is op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur geopend.

Zelf timmeren

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan in de timmerwerf. Bijvoorbeeld door hier je kinderfeestje te vieren. Na  een rondleiding in het museum, gaan de kinderen zelf aan de slag.  Zij maken dan bijvoorbeeld een vogelhuisje, autootje of bootje. Dit alles onder begeleiding van een vrijwilliger van de Timmerwerf. Leuk en leerzaam tegelijkertijd.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Thee en timmeren…bij Theeschenkerij De Bongaard en Museum de Timmerwerf (Westland)

Theetuin de Bongaard, Hoofdstraat, De Lier, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart