NIEUW: De Boomhuttenclub – frisse horeca gecombineerd met fijn spelen

Boomhuttenclub
Eten & drinken

Door Willemijn – Als er in Den Haag een nieuwe hotspot geopend wordt met de naam De Boomhuttenclub, dan kan ik natuurlijk niet anders dan direct een kijkje gaan nemen. Na onze zaterdagochtendverplichtingen zoals zwemles en de weekendboodschappen stapten mijn dochter en ik op de fiets. Richting de Boekhorststraat, want daar zit tegenwoordig een heerlijke plek voor ouders en kids.

Boomhuttenclub

Boomhuttenclub

Boomhutten en koffie

Wij komen eigenlijk zelden of nooit in de Boekhorststraat. In mijn beleving was deze straat een beetje oud en vervallen, niet een plek om je kids te laten zien. Maar dat is nu anders, de gemeente is dit deel van het centrum aan het opknappen. Een van de initiatieven is de nieuwe Boomhuttenclub, halverwege de straat in de oude Cinema Americain. In dit mooie oude pand zit nu een frisse hippe horeca. Mooie houten tafels, een grote bar opgetrokken uit houten treinrails, een fijne leestafel, prachtig meubilair vullen de eerste ruimte, alles gemaakt door Haagse ontwerpers en bedrijven. Extra opvallend is dat het gebouw halverwege gesplitst is door een glazen wand. Hierachter kunnen de kids heerlijk spelen. Houten boomhutten, netten, loopbruggen en een mooie speelauto (ik denk van de kermis) bieden prima vermaak.

Boomhuttenclub

Boomhuttenclub

Perfect voor vriendinnen

Mijn dochter kon niet wachten om alles uit te proberen, een groot succes voor een meisje van vijf. Maar ik was daar natuurlijk om de horeca te testen. Dus met een lekkere gemberthee dook ik in een hoekje. Eerst om rond te kijken, later om ook nog even lekker te kunnen lezen. Heerlijk op zaterdagmiddag! Maar het is zeker ook een fijne plek om samen met het gezin te genieten of met een vriendin af te spreken en de kinderen zonder zorgen mee te kunnen nemen. Door de glaswand kun je vanuit de hele ruimte geregeld een blik op de kids werpen. Maar ondertussen zit je dus te genieten van een lekkere lunch, kop koffie of taartje.

Boomhuttenclub

Boomhuttenclub

Tap je eigen limo

Want dat kunnen ze zeker goed bij De Boomhuttenclub, je verwennen met lekkers. De lunch zag er goed uit, de cake was bijna niet te weerstaan, de koffie was goed en werd geserveerd in handgemaakt keramiek. Het leukste onderdeel van de zaak is misschien wel de limotap. Natuurlijk krijgen de kids van al dat spelen dorst. Dus een glaasje ranja gaat er wel in. Als je limonade bestelt aan de bar krijg je een glas, een rietje, een centimeter pure siroop en wat ijsklontjes. Het is de bedoeling dat de kids uit een echte tap op kinderhoogte het water tappen. Zo kun je het zo zoet maken als je zelf wilt en het is natuurlijk ook heel leuk om te doen.

Boomhuttenclub

Boomhuttenclub

Duurzame details

Zoals ik al eerder zei is alles in de zaak mooi, het doet Scandinavisch aan. Er is nagedacht over kleine details. Zo is de bar gemaakt van houten treinrails, zijn de lampen diabolo’s uit het circus, zijn de stoelen mooi design, drink je uit handgemaakt keramiek en is er naast een wc voor mannen en vrouwen ook een wc voor kinderen. Het eten en drinken is zoveel mogelijk biologisch en er is een focus op de gezonde dingen. De rietjes zijn bewust van papier, om ook als horeca de plasticsoep niet verder te vullen. Dit zijn voor mij dingen die een bezoek plezierig maken. Kortom De Boomhuttenclub is met een recht een nieuwe Haagse hotspot.

Boomhuttenclub Boomhuttenclub

Praktisch

De Boomhuttenclub is zeven dagen in de week open. Je vind deze nieuwe hotspot op de Boekhorststraat 47. Voor het spelen betaal je 5 euro per kind, maar als je totale rekening hoger is dan 25 euro hoef je deze speelkosten niet te betalen.

Boomhuttenclub

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. We hebben de drankjes en het spelen dan ook zelf betaald. 

Delen:


Bekijk op kaart

NIEUW: De Boomhuttenclub – frisse horeca gecombineerd met fijn spelen

Boomhuttenclub, Boekhorststraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart