Brasserie Berlage – een rustpunt voor ouders én kids in het Statenkwartier

Eten & drinken

Door Willemijn – Achter het Gemeentemuseum, het Museon en het Omniversum ligt in mijn ogen één van de fijnste restaurants van Den Haag, namelijk Brasserie Berlage. Wij zijn hier, bijna 10 jaar geleden inmiddels, getrouwd en sindsdien is dit restaurant een van onze favoriete plekjes. Niet alleen om samen te eten als we oppas hebben, maar zeker ook voor een etentje met de kinderen er bij. Kinderen zijn hier namelijk heel welkom. Dat zie je terug in de kaart, maar ook zeker in de ontvangst. Net als veel restaurants krijg je bij Brasserie Berlage een kleurplaat met kleurtjes. Maar er is ook gedacht aan een puntenslijper, want niets is zo vervelend om te kleuren met een stompe punt. Met mooi weer kiezen wij natuurlijk voor het het heerlijke terras, waar je door de beschutte ligging al snel buiten kunt zitten, maar ook als het wat kouder is is het binnen heel fijn en gezellig.

Even wat geschiedenis

De Brasserie is genoemd naar de architect, Hendrik P. Berlage. Bekend van o.a. De Beurs van Berlage in Amsterdam, het prachtige Sint-Hubertus Jachthuis op de Veluwe en in Den Haag dus het Haags Gemeentemuseum. De stijl van Berlage is te herkennen aan de strakke rechte lijnen en dat zie je dus duidelijk terug in dit gebouw. Berlage bouwde het museum en de brasserie tussen 1931 en 1935 met de gedachte om een rustpunt te creëren voor wandelaars en museumbezoekers.

Brasserie Berlage

Elke keer weer smullen

Wij komen niet alleen graag bij Brasserie Berlage omdat het een prachtig gebouw(tje) is in een mooie rustige tuin. Het eten is ook smullen. De kaart is voor lunch en diner traditioneel. Lunchen kan met lekkere broodjes, kroketten en gerechten van ei. Maar ook een soepje of 12 uurtje zijn favoriet. Op de dinerkaart keuze uit klassiekers zoals entrecote of zalm, maar ook meer verrassende gerechten. En natuurlijk zijn er ook vegetarische gerechten te bestellen. De laatste keer dat wij hier aten hebben we samen een plankje met lekkere charcuterie (luxe vleeswaren) gedeeld en omdat het een van die warme dagen was, allebei een lekkere salade genomen. Heerlijk!

Piratenbordje of drie gangen menu voor de kids

Voor de kids is er een apart kindermenu. Het kindermenu is opvallend prettig geprijsd van 1 euro voor een voorgerechtje tot maximaal €5,50 voor een hoofdgerechtje. De kinderkaart is dus niet een leuze uit twee hoofdgerechten met alleen friet, maar een echt menu met  kindervoorgerechten, kinderhoofdgerechten en toetjes, die ook afzonderlijk van elkaar besteld kunnen worden. Op het menu staan gezonde hapjes, zoals een bakje groente als voorgerecht, maar ook de bekende frietjes met een kroketje als hoofdgerecht. Wil je liever geen frituur voor je kind, kies dan de zalm met pasta of vraag om een gratis piratenbordje. Met een piratenbordje kunnen de kinderen snoepen van het eten van papa en mama. Dit vinden wij voor de kleine eters heel prettig. Brasserie Berlage

Kinderen kunnen in de tuin spelen

Zoals ik eerder al beschreef ligt de Brasserie zeer beschut. En omdat je de tuin en haar brasserie vanaf de straat niet ziet, ‘missen’ veel mensen hem. Juist de beschutte ligging maakt Brasserie Berlage mede zo’n heerlijke plek. Het restaurant kijkt uit op de grote binnentuin van het museum. Een ideale plek voor kinderen om even lekker te spelen op het gras of wat rondjes te rennen. Er is een mand met buitenspeelgoed beschikbaar voor de kids. Vanaf de brasserie, met grote ramen aan de tuinkant, kun je ze goed in de gaten houden, maar zelf ook rustig even zitten.

Brasserie Berlage

Ranja en Rosé ontvangt voor deze review geen geld of vergoeding. We hebben bij ons bezoek zelf de rekening betaald. Wel mogen we een lunch voor een gezin (2 ouders en 2 kids)  als winactie weggeven. 

Delen:


Bekijk op kaart

Brasserie Berlage – een rustpunt voor ouders én kids in het Statenkwartier

Pres. Kennedylaan 1, 2517 JK Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart