Brasserie Berlage- een écht restaurant voor ouders en kinderen

Eten & drinken

Achter het Gemeentemuseum, het Museon en het Omniversum ligt in mijn ogen één van de fijnste restaurants van Den Haag, namelijk Brasserie Berlage. Wij zijn hier, inmiddels 8 jaar geleden, getrouwd en sindsdien is dit restaurant een van onze favoriete plekjes. Niet alleen om samen te eten als we oppas hebben, maar zeker ook voor een etentje met de kinderen er bij. In de zomer op het heerlijke terras, maar ook nu, in de winter zó fijn en gezellig.

Brasserie Berlage

Even wat geschiedenis

De Brasserie is genoemd naar de architect, Hendrik P. Berlage. Bekend van o.a. De Beurs van Berlage in Amsterdam, het prachtige Sint-Hubertus Jachthuis op de Veluwe en in Den Haag dus het Haags Gemeentemuseum. Berlage bouwde het museum en de brasserie met de gedachte om een rustpunt te creëren voor wandelaars en museumbezoekers.

Brasserie Berlage interieur Kerst

Kinderen kunnen in de tuin spelen

En dat is hem zeker gelukt. Het is niet alleen een prachtig stijlvol gebouw, maar vooral ook een heerlijk rustige plek. Omdat je de tuin en haar brasserie vanaf de straat niet ziet, ‘missen’ veel mensen hem. Juist de beschutte ligging maakt Brasserie Berlage mede zo’n heerlijke plek. Het restaurant kijkt uit op de grote binnentuin van het museum. Een ideale plek voor kinderen om even lekker te spelen op het gras of wat rondjes te rennen. Vanaf de brasserie, met grote ramen aan de tuinkant, kun je ze goed in de gaten houden, maar zelf ook rustig even zitten.

Brasserie Berlage tuin

Piratenbordje

Brasserie Berlage is een grote mensen restaurant waar kinderen meer dan welkom zijn. De bediening is kindvriendelijk, kleurplaten en kleurtjes worden zodra je zit op tafel gezet. Ook hebben ze gedacht aan puntenslijpers. Ze hebben een aantrekkelijke kinderkaart, met ook voor de kinderen een keuze uit drie gangen (dus voor-, hoofd en nagerechtjes). De kaart voor de kids is vrij uitgebreid en zeker vriendelijke geprijsd. Helemaal sympathiek vind ik het ‘piratenbord’: een gratis extra (leeg) bordje voor je kind, waarmee hij of zij van jouw maaltijd mee kan eten. De mooie locatie, het gevoel van een grote mensen restaurant, de tuin en de lieve mensen maakt dat wij hier heel graag komen. Al is het maar om onze trouwdag een heel klein beetje te kunnen herbeleven en nu na heel wat jaar ook met de kinderen te kunnen genieten.

Brasserie Berlage interieur

Wil je alvast een keertje kijken wat voor lekkers je bij Brasserie Berlage kunt lunchen? Kijk dan even op hun kaart en op de kinderkaart.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Brasserie Berlage- een écht restaurant voor ouders en kinderen

Brasserie Berlage, President Kennedylaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart