Buitengewoon én kindvriendelijk genieten bij Brasserie Buitenhuis

Brasserie Buitenhuis
Eten & drinken

Door Willemijn – Afgelopen weekend was het natuurlijk prachtig weer. Echt weer om lekker op het terras te zitten, liefst nog zoveel mogelijk zonnestralen te vangen en fijn buiten te spelen. Wij kozen er voor om bij Brasserie Buitenhuis te gaan genieten van een relaxt nazomer sfeertje. En ik moet zeggen dat dat genieten is gelukt: we lunchten heerlijk aan het water en in de zon, terwijl de kids eerst buiten speelden en vervolgens binnen (begeleid) knutselden. Het werd een topmiddag.

brasserie Buitenhuis

Vakantiegevoel in je ‘eigen’ buitenhuis

Brasserie Buitenhuis heeft als motto ‘Iedereen een buitenhuis’. En hoewel het natuurlijk niet je eigen buitenhuis is, maken ze het toch behoorlijk waar . Als ik een buitenhuis zou hebben, dan zou dít de sfeer zijn die ik zou creëren: huiselijk, hip, maar met veel natuurlijke materialen en kleuren. En ook het feit dat deze Brasserie in een aantal aaneengesloten kassen is gehuisvest – waardoor deze heerlijk licht en ruimtelijk is – maakt het tot een fijne plek. Ook met minder mooi weer. De diverse originele woonaccessoires en decoratiematerialen zijn met zorg gekozen en maken het helemaal ‘af’.

Brasserie Buitenhuis

Heerlijke buitenplek

Met het mooie weer van afgelopen weekend lunchten wij er fijn op het terras. Zeker met het prachtige uitzicht: je kijkt uit over het mooie Valkenburgse Meer. Zondag met surfers, zwemmers en een bootje. Maar ook het terras zélf is de moeite waard: groot en ruim opgezet, met veel ruimte tussen de tafels. En voor kinderen is er veel speelruimte. Brasserie Buitenhuis heeft bovendien aan de zijkant van de kassen een tipitent neergezet met speelgoed. Maar ook op het veld tussen de brasserie en het water kun je prima spelen. Of neem voor je kids zwemkleding mee.

Brasserie Buitenhuis

Viewmaster menu

Nog voordat de eerste drankjes werden gebracht, hadden de kinderen de kaart als gezien. Letterlijk ´gezien´…. Bij Brasserie Buitenhuis hebben ze namelijk een ViewMaster-menu voor de kinderen. Je-weet-wel: zo’n ouderwetse 3D kijker, met een ronde schijf met daarop foto’s van de kindermaaltijden: van poffertjes tot pasta, en van vega nugget tot spareribs. Genoeg lekkers voor de kids. Maar ook de ‘grote mensen’ kaart van Buitenhuis is de moeite waard. Je vindt er  goed belegde broodjes,  originele salades en diverse andere fijne lunchgerechten.

Buitenhuis

Speelhoek en knutselvermaak

Terwijl wij genoten van onze lunch en het zonnetje, hadden we geen ´kind´ aan onze kinderen. Ze speelden niet alleen buiten, maar ook binnen in de kinderhoek, kleurden aan tafel voor een prijsje en eindigden bij de ´knutsel-club’. Dit zijn twee vrolijke dames die – elke zondagmiddag van 14-16 uur (kosteloos) – je kinderen assisteren met het maken van een leuke knutsel. Ze zorgen voor papier, stiften, plak enzovoort. Mijn kids konden dus direct aan de slag, Ze vonden het heerlijk. En als je kids genieten, dan doe dat dat zelf toch ook? Wij hadden een heerlijke zondagmiddag, in ons ‘eigen’ Buitenhuis. Of zoals mijn jongste zie: ‘mam, gaan we morgen weer…?’

Knutsel dames

Winactie

Omdat ranja en rosé zo’n leuke dag heeft gehad, mogen we van Brasserie Buitenhuis een gezin blij maken met een gratis lunch voor vier personen. Zo kunnen de winnaars ook genieten van ‘hun’ Buitenhuis. Om kans te maken op deze gratis lunch doe je het volgende:

  1. Like ranja en rosé op Facebook; en
  2. Laat weten met wie jij weleens wilt gaan lunchen bij Brasserie Buitenhuis.

taggen en delen wordt gewaardeerd. De winnaar maken we op Facebook bekend.

Brasserie Buitenhuis

Brasserie Buitenhuis bar

Delen:


Bekijk op kaart

Buitengewoon én kindvriendelijk genieten bij Brasserie Buitenhuis

Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg, Valkenburg, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart