Vliegtuigen spotten en wijn drinken bij Brasserie Waalhaven

waalhaven 2
Eten & drinken

Door Eelke – Een speeltuin, een restaurant én uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. Dat zijn toch ingrediënten voor een hel fijne middag. Bij Brasserie Waalhaven kan genieten van de vliegtuigen, is er voldoende kindervertier en ook de volwassenen zitten hier prima.

Waalhaven 1

Zwaaien naar de piloot

We zijn niet de enige die op deze zonnige zondag vliegtuigen komen spotten. Gelukkig is het terras groot genoeg en we zitten nog maar net als een Transavia vliegtuig passeert. Kinderen zwaaien enthousiast naar de vakantiegangers en springen een gat in de lucht als de piloot terugzwaait. Naast de vliegtuigpret is er ook een leuke (omheinde) speeltuin. Hier hangen zelfs bordjes waarop staat welke vliegtuigen er zoal voorbij vliegen. De informatieve bordjes laten we even aan ons voorbijgaan, de uitgebreide wijnkaart heeft onze aandacht. De Verdejo blijkt een prima keuze en ook de salade Waalhaven smaakt goed. De kinderen krijgen we met moeite uit de speeltuin om hun pannenkoek en tosti te kunnen eten.

waalhaven 3

 

Op de kinder-wc

Tijd voor een plaspauze. Naast een royale verschoningsruimte is er zelfs een kinder wc’tje aanwezig. Op de terugweg zien we koptelefoons hangen, hiermee kun je de gesprekken tussen de piloten en verkeerstoren afluisteren. Onze kinderen hebben het maar druk als vliegtuigspotters en ondertussen nemen wij maar nog een wijntje. De serveerster vertelt dat ze iedere zaterdag in juli en augustus de bbq aansteken (prijs € 18,95 p.p. Kinderen t/m 4 jaar gratis en 5 t/m 12 jaar € 8,95 p.p.). Ons volgende bezoekje staat dus al in de agenda…

logo Waalhaven

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Fotocredits: Website Brasserie Waalhaven

Delen:


Bekijk op kaart

Vliegtuigen spotten en wijn drinken bij Brasserie Waalhaven

Malpensabaan 3, Rotterdam, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart