Naar buiten? Brasserie Buitenhuis! Combineer het dit weekend met de Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk-Leiden

Buitenhuis Stoelen-terras 2
Eten & drinken

Door Willemijn – Dit weekend zijn de Kinderstoomdagen bij museum Stoomtrein Katwijk – Leiden. Een heel fijn uitje waar de kinderen graag naar toe gaan. Maar ook het naastgelegen restaurant, ‘Brasserie Buitenhuis’ is meer dan een bezoekje waard. Want wat een heerlijke vondst is dit, vooral met mooi weer!

Brasserie Buitenhuis interieur

Brasserie Buitenhuis haardhoek

Brasserie Buitenhuis haard

‘strand sfeer’

Brasserie Buitenhuis heeft als motto ‘Iedereen een buitenhuis’. De sfeer van een buitenhuis maken ze waar. Het begint al met het gebouw – dat zijn een aantal aaneengesloten plantenkassen. Hierdoor is het overal heerlijk licht. Maar ook de aankleding past bij die van een buitenhuis: veel hout; frivool en ‘Scandinavisch’ met bijvoorbeeld mooie rieten lampen en gezellige moderne kleden en lekkere bankstellen. Mij bekroop het relaxte gevoel van een strandtent; maar dan zonder zee natuurlijk. De kaart van de Brasserie is ook heel fijn. Heerlijke lunch, lekkere taartjes, goede koffie en vooral ook heel veel keus in lekkere borrelhapjes. En ik vind het natuurlijk altijd fijn dat ze ranja (limonade) en rosé serveren!

Brasserie Buitenhuis bar

Buitenhuis én buitenplaats

Maar ook buiten op het terras is het hier – bij mooi weer – heerlijk zitten. Dat begint al met het uitzicht: je kijkt uit over het mooie Valkenburgse Meer. Maar ook het terras zélf is mooi: groot en ruim opgezet. En voor kinderen is er voldoende speelruimte: een fijn speelplaatsje aan de voorzijde van de Brasserie of het veldje tussen de brasserie en het water. Daarbij komt dat de kinderkaart leuk is, en het personeel érg vriendelijk. Kortom Brasserie Buitenhuis is een buitengewone fijne plek om heerlijk te lunchen of wat te eten. En eventjes te genieten van ‘je eigen buitenhuis-gevoel’.

Brasserie Buitenhuis speeltuin

Kinderstoomdagen bij de buren: Stoomtrein Katwijk-Leiden (za 14 en zo 15 juli)

Zoals gezegd, direct naast Brasserie Buitenhuis ligt Stoomtrein Katwijk-Leiden. Een heerlijk museum, voor het hele gezin. Dit weekend zijn daar de Kinderstoomdagen met diverse extra activiteiten voor kinderen. Zo wordt er o.a. een hele grote miniatuur baan aangelegd en kun je natuurlijk een ritje maken in de stoomtrein. Wil je dit weekend even stoom afblazen en lekker naar buiten? Op naar Brasserie Buitenhuis en Stoomtrein Katwijk leiden. Veel plezier!

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Naar buiten? Brasserie Buitenhuis! Combineer het dit weekend met de Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk-Leiden

Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg, Valkenburg, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart