Buiten-gewoon genieten met Buitenontbijtjes (Den Haag)

Buitenontbijtjes
Eten & drinken

Door Willemijn – Met dat mooie weer van de afgelopen weken is het natuurlijk heerlijk om lekker naar buiten te gaan.  Lekker met de kids naar het strand de speeltuin of het bos. Toen ik deze week getipt werd door een volger over Buitenontbijtjes.nl van Aafke Hofman, was ik direct enthousiast. Het idee is simpel: begin je dag buiten, op een mooie plek in Den Haag, met een heerlijk ontbijt. Gisteren probeerde ik het uit: ik ben verkocht! Wat is dit onwijs leuk.

Buitenontbijtjes

Zo simpel, maar o zo leuk

Aafkes idee is simpel als ook briljant: na een paar jaar op kantoor gewerkt te hebben wilde ze simpelweg élke (werk)dag buiten haar dag beginnen. Dat in combinatie met haar liefde voor koken, eerlijk eten én de natuur / het buitenleven bracht haar tot buitenontsbijtjes.nl.  Hoe werkt het? Op woensdag tot en met zondag kun je op een mooie locatie in Den haag of Scheveningen een buitenontbijtje reserveren. De ene keer het strand, de andere keer Clingendael en dan weer de Paleistuin.  De locaties vind je op haar site. Vervolgens verschijnt ze daar ’s morgens met een prachtige grote Buitenontbijtjes fietskar, vol met allerlei heerlijkheden. Als die open gaat begint het ‘buiten ontbijt feest’.

Buitenontbijtjes

Wauw wat lekker!

Wij genoten van een buitenontbijtje in Clingendael. Een heerlijke plek voor een ontbijtje met een gezin. Want op dit mooie landgoed vind je ook een speeltuin voor de kids. Terwijl de kids dus schommelden en speelden, genoten wij vanaf onze ‘rollstoel’ (een speciaal voor en door Aafke ontworpen buitenstoel die prima  zit) van ons eerste buitenontbijtje. Je ziet en proeft dat het met veel liefde en aandacht is bereid. Dus puur, duurzaam, veelal plantaardig en vooral heel erg lekker. Aafke maakt elke dag iets anders klaar, de ene keer zoet, de andere keer meer hartig. Wij genoten van versgebakken brood met een zelfgemaakt jammetje, kwark met mango en zelfgemaakte granola, koffie en verse jus. 

Ook voor de kids is buitenontbijten een feest. Zij krijgen een eigen tasje met een vers gebakken boterham met huisgemaakte pindakaas – die ze zélf mogen smeren. Zulke dik besmeerde boterhammen zag ik niet eerder. Ook het banaantje en de rozijntjes gingen er in als ‘ zoete koek’. 

Buitenontbijtjes Buitenontbijtjes

Ranja en Rosé topper

Buitenontbijtjes is oprecht een feest. Het is niet alleen lekker, maar vooral ook erg leuk. Dit nieuwe Haagse initiatief is zeker een aanrader. Ik vind Buitenontbijtjes.nl leuk voor kids en ouders en daarmee een echte ‘Ranja en Rosé Topper’. Wil jij je dag eens anders dan anders beginnen? Kies voor een buiten-gewone start met Buitenontbijtjes.

Buitenontbijtjes

Praktisch

Reserveer je buitenontbijtje via Aafkes site. Niet gereserveerd? Maar je ziet Aafke ’s ochtends in het park of op het strand?  Ook voor spontane hongerige  passanten heeft Aafke altijd een paar extra ontbijtjes in haar fiets. Dus ook dat kan. Wil je meer weten of direct boeken? Kijk dan hier. Veel plezier!

Let op: deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. Het buitenontbijtje dat wij gebruikten voor deze review betaalden we zelf.

Delen:


Bekijk op kaart

Buiten-gewoon genieten met Buitenontbijtjes (Den Haag)

Clingendael Nederlands Instituut, Clingendael, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart