Ga je mee naar Byron Bay? (Scheveningen)

Eten & drinken

Door Annick – Zand in je ogen, of zand in je schoenen – op welk moment van de dag het ook is – bij Byron Bay Cafe zit je goed. Ik ben echt fan van het concept van dit gezellige koffie-lunchtentje. Het opende deze zomer zijn deuren en sindsdien kom ik er regelmatig. Doordeweeks is het een BSO (buitenschoolse opvang) en in het weekend ‘the place to be’ voor goede koffie. Zo denk ik erover en mijn dochter ook! Want het speelgoed ligt er letterlijk voor het oprapen.  Ik ging er afgelopen weekend weer langs.

Byron bay 5

Down under in Scheveningen

Een eindeloos lange baai en kilometers aan goudgele stranden. Met het relaxte ‘hippiedorpje’ Byron Bay als populaire surfspot. De branding en golven bij Byron Bay in Australië zijn wereldberoemd. Net als de relaxte en ongedwongen sfeer in dit ‘flower-power’ dorp down-under. Dit gevoel vormt de basis voor het gelijknamige lunchcafé Byron Bay in – hoe kan het anders – Scheveningen. Eén van mijn favoriete plekken voor een ontspannen start van het weekend.

Cross-over: buurthuis én koffietentje

Byron Bay Cafe is een beetje een combinatie tussen een buurthuis en een ‘latte-macchiato-havermelk’-koffietentje. Wanneer je binnenkomt heb je het gevoel dat mensen daar zijn gaan zitten ‘omdat thuis de koffie op was’. Het voelt als het verlengde van je huiskamer. Een super gezellige sfeer. Eigenares Bianca – door de weeks onderwijzeres en in het weekend barista – is zo geïnteresseerd en betrokken bij haar werk, dat ze je het gevoel geeft dat je een deel van de ‘Byron Bay familie’ bent. Je kan hier gaan zitten voor een praatje, om een boek te lezen, omdat je thuis gek wordt van die stuiterende kinderen of omdat je zin hebt in een kop goede koffie. Met natuurlijk wat lekkers of een broodje erbij. Terwijl de kinderen tekenen, in het keukentje of de (kleine) tuin spelen, een spelletje doen of rondrijden met een poppenwagen, kan je eindelijk die krant lezen of vragen hoe het nu écht gaat met je vriend of vriendin.

Byron bay 3

Met liefde gemaakt

Van surfersfood (banana bread, muesli bowl, e.d.) tot aan een ‘good old salade caprese’ of een broodje huisgemaakte eiersalade. Van een hete chocolademelk met slagroom tot een straffe Americano. Het is allemaal even lekker en overduidelijk met net zoveel liefde bereid. Het is jammer dat Byron Bay een beetje uit het zicht ligt en je er na je strandwandeling niet automatisch tegenaan loopt… Maar spread the word want het is echt zo leuk!

Byron Bay Lunch 2

Praktisch: alleen in het weekend open

Byron Bay Cafe is open op zaterdag en zondag van 09.00 – 17.00. Maandag – vrijdag is de locatie gesloten (dan in gebruik als BSO). O ja, de eigenaresse houdt zo nu en dan van het geven van optredens. Dus als je geluk hebt pak je een akoestisch concertje mee, waarbij ze zingt en gitaar speelt. Terwijl je geniet van je cappuccino en de muzikale begeleiding weet je wat het échte ‘Byron Bay’ gevoel is: ‘no worries mate, het is alweer bijna weekend’.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Fotocredit: de eerste en laatste twee foto’s zijn gemaakt door Bianca Wubben.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Ga je mee naar Byron Bay? (Scheveningen)

Wassenaarsestraat 86, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart