Koninklijk genieten in De Salon

De salon
Eten & drinken

Door Willemijn – Soms is het zo fijn om even ‘in de stad te zijn’. En een van mijn favoriete winkelstraten is wel het Noordeinde. Dus toen ik afgelopen week weer een origineel cadeautje nodig had en wat tijd in mijn agenda besloot ik dat een regenachtige wandeling over het Noordeinde een heel goed idee was. En zelfs al kom ik er wel zo af en toe, ik word altijd weer verrast door Haagse hotspots die ik nog niet kende. Eén daarvan is De Salon van Fagel, of De Salon zoals de medewerkers het zelf liefkozend noemen. En natuurlijk dronk ik daar een heerlijke koffie verkeerd en genoot ik van een fijne lunch.

Koninklijk aangezicht

Noordeinde is natuurlijk vooral bekend vanwege het werkpaleis van onze Koning. En dat Paleis maakt dat deze straat ook koninklijk voelt. Zo proef je op tal van andere plekken de ‘grandeur’ van het Koningshuis. Zo ook bij mijn nieuwste ontdekking De Salon van Fagel. En dat begint al bij de entree: het langgerekte restaurant is met smaak ingericht. Aan de muren hangen bijvoorbeeld prachtige, grote, rijkelijk gedecoreerde spiegels. En aan het plafond veel ornamenten en kroonluchters. Maar het welkom is ook zeer warm en vriendelijk. Zo is er voor de kinderen een klein kinderhoekje én een eigen kinderlunchkaart met onder andere een boterham met jam of Nutella. Maar ook voor de ouders is de lunchkaart een echte aanrader. En ondanks dat je midden in de binnenstad misschien anders zou vermoeden zijn de lekkere gerechten ook nog eens prima geprijsd.

Hier kun je ook vroeg in de ochtend terecht kunt voor een ontbijt. Het is namelijk ook een bed & breakfast. Dus de openingstijden zijn ruim. Je bent al vanaf 8.30 uur welkom. En ontbijten doen we natuurlijk niet elke dag in de horeca, maar om jezelf een keertje te verwennen is dit erg feestelijk.

Extra leuk is dat je met je Hofpas een gratis kopje koffie krijgt na je lunch. Kijk snel naar het Hofpasvoordeel bij De Salon.

Heerlijke tuin

Als je helemaal naar achteren loopt kom je – via de lange bar, een lange tafel vol tijdschriften en een speelhoekje voor de kids – in de mooie rustige binnentuin van De Salon. Deze grenst aan de paleistuinen. Een fijne plek als je even wilt genieten van een lekker ontbijtje, lunch of gewoon een kopje koffie. Helaas was het bij mijn bezoekje echt geen buiten-zit weer, maar mocht het nog lekker worden de komende weken, dan is deze tuin het onthouden waard. Kortom: wil je ‘koninklijk’ genieten? Ga dan eens ontbijten, op de koffie of lekker lunchen bij De Salon van Fagel.

De Salon

Win een ontbijt bij De Salon

Wil jij kennismaken met De Salon? Dat kan, want Ranja en Rosé mag iemand blij maken met een ontbijt voor twee volwassenen en twee kinderen. Als je wint ontvang je een lekker ontbijt inclusief een kop koffie of thee en een glas jus d’orange per persoon. De prijs is 2 maanden geldig, dus je kunt tussen 20 september en 20 november gebruik maken van het ontbijt.

Hoe kun je winnen? Like Ranja en Rosé op Facebook en laat onder de posting over De Salon weten met wie jij wel een keertje wilt ontbijten.  De actie loopt van zaterdag 16 september tot en met dinsdag 19 september. Ranja en Rosé laat op woensdag 20 september weten wie er gewonnen heeft.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Koninklijk genieten in De Salon

De Salon, Noordeinde, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart