‘Boeken en koffie’ of ‘koffie en boeken’ –  bij DOK Delft (bibliotheek)

Door Willemijn – soms tref je leuke horeca aan op een plek waar je er deze niet verwacht, laat staan zélf zou zoeken. Afgelopen week had ik zo’n ervaring in Delft. Ik struinde door het centrum van Delft. Terwijl ik nog rustig genoot van allerlei leuke zaken om mij heen, werd mijn rust ruw verstoord door mijn kleuter. Ze had namelijk acute aandrang…. Paniek, phheeeuw! ‘Mam, ik moet nú naar de WC’. Op basis van ‘resultaten uit het verleden’, weet ik dat zo’n waarschuwing héél serieus is. Daarom dook ik ‘in de vijfde versnelling’  de eerste de beste openbare ruimte met een WC in,. Dat bleek de centrale bibliotheek te zijn, DOK Delft. Om meerdere redenen een gouden keuze.

DOK Delft

Wauw

Deze ‘just-in-time’ actie zorgde ervoor dat we een super ontdekking deden en met een droge broek van de bibliotheek in Delft konden genieten. En dat laatste is niet moeilijk, want wat een fijne bibliotheek is dit… wauw! De bibliotheek zelf heeft een groot glazen atrium. Via een prachtige brede trap naar de 1e etage kom je op de kinderboekenafdeling, inclusief horeca.

DOK Delft Hal

 

DOK Delft Bankje

DOK koffie

Prentenkabinet

De kinderboekenafdeling van DOK Delft is een juweeltje. Het begint al met de horeca: een fijne coffee-corner waar je heerlijke hapjes en drankjes kunt krijgen. Deze mag je vervolgens aan één van de lange tafels – tussen de boeken en op de kinderboekenafdeling – op eten en drinken. Je kinderen kunnen ondertussen in het midden van de zaal spelen met het aanwezige speelgoed, zich verkleden uit de goed gevulde verkleedkist, een filmpje kijken of gewoon lekker een boekje lezen of plaatjes kijken. Terwijl ik genoot van mijn latte macchiato zag ik onder meer een prinses, robot en piraat aan mij voor bij trekken. Maar er is meer: linksachter in de zaal is – enigszins verstopt – een prachtig prentenkabinet. En ook de striphoek is een bezoekje waard. Mijn conclusie ná een pitstop bij DOK: een prima plek voor koffie met kids, ook als je geen boeken leent.

DOK Delft verkleedkist

DOK Delft Prentenkabinet

DOK Games

 

Deze tips is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

‘Boeken en koffie’ of ‘koffie en boeken’ –  bij DOK Delft (bibliotheek)

DOK Centrum, Vesteplein, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart