Vegetarisch, kindvriendelijk en supergezellig bij Foam

Foam Den Haag Vegetarisch
Eten & drinken

Door Ethelka – In het verlengde van de Denneweg in Den Haag ligt de Frederikstraat. Dit stukje van het Haagse Centrum wordt veelal over het hoofd gezien, terwijl het zo de moeite waard is om doorheen te lopen. Waanzinnig mooie panden, bruggetjes, leuke winkels en eetgelegenheden maken het een waar feestje. Als we daar zijn schuiven mijn dochter en ik heel graag aan bij Foam voor een heerlijke lunch (of kurkuma-latte).

Meat free

Deze kleine en supergezellige lunchroom is een koploper op het gebied van vegetarisch en veganistisch eten en is totally ‘meat-free’. Ook is het een feest voor mensen die last hebben van lactose of gluten, want voor hen zijn er ook heerlijke gerechten. En voor de mensen die geen ‘vegan’, gluten- of lactosevrije achtergrond hebben is het hier natuurlijk ook heerlijk én gezond genieten. Er heerst hier een heel relaxte sfeer en je kunt zowel binnen als buiten, op het terras aan de straat of in de tuin de tijd nemen om te genieten van al het lekkers dat er geserveerd wordt.

Ook is er is een klein speelhoekje voor de kids waar houten speelgoed staat en (voorlees)boekjes liggen.

Foam Den Haag Vegetarisch

Bananen pannenkoek en avocado sandwich

Alles wordt vers gemaakt, ieder sapje wordt a la minute geperst of geblenderd; er staan grote manden en schalen met vers fruit en groenten die daarvoor gebruikt worden. De gerechten op de kaart lopen uiteen van bananen-pannenkoekjes en avocado sandwich tot veganistische quesadillas met groenten en home made vegetarische worstjes met rode koolsalade op een broodje.

En op een kaart naast de kaart staan een sap, soep en gerecht van de dag, mocht je nog meer keuze willen. Ook als je nog niet toe bent aan een lunch, maar gewoon een lekker taartje wilt eten of koffie wilt drinken is het een heerlijke plek. Ze hebben er elke dag verschillende verse taarten, en ook gluten-, suiker- en lactosevrije varianten.

Dit adresje staat sinds kort zeker op mijn favorieten en gaat daar niet snel meer van af.

Foam Den Haag Vegetarisch

Praktisch

Je vindt Foam op de Frederikstraat 44 in Den Haag. Dinsdag tot en met zondag kun je vanaf 10 uur ’s ochtends terecht. Elke dag is Foam geopend tot 17 uur, behalve op zondag, dan sluiten ze een uurtje eerder. En als je net zo enthousiast bent als Ethelka kun je door Foam ook je feestje laten cateren.

Foam Den Haag Vegetarisch

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Vegetarisch, kindvriendelijk en supergezellig bij Foam

Frederikstraat 44, The Hague, Netherlands

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart