Gastropub Van Kinsbergen: nieuwe hotspot in Den Haag

Van Kinsbergen
Eten & drinken

Door Willemijn – Deze week fietste ik door het Zeeheldenkwartier en zag dat er aan het Prinshendrikplein een nieuwe mooie horeca gelegenheid is geopend: Brouwerij en gastropub Van Kinsbergen. Gezien het mooie weer van de afgelopen dagen kon ik het niet nalaten even te stoppen voor een drankje op het zonnige terras.

Gastropub?

Ik hoor je denken… ‘Een ‘gastropub, wat is dat?’ Ik kende het ook niet, maar heb me even ingelezen. Misschien ken je ze wel uit het Verenigd Koninkrijk: van die donkerbruine Engelse pubs met belegen gasten en evenzo ouderwetse typisch Britse ‘maaltijden’. Niet echt een succes. Dat is echter verleden tijd. In Londen ontstaan de laatste jaren zogenaamde gastropubs: Door de successen van Jamie Oliver en Gordon Ramsay durven Engelsen weer trots te zijn op hun keuken. De donkere pub, waar alleen maar bier wordt gedronken en simpel (veelal) gefrituurd eten wordt gegeten, is daarmee verleden tijd. In Londen is tegenwoordig op elke straathoek een gastropub te vinden. Nieuw decor, frisse kleuren, oneindig veel keuze in drank en verrassend goed en betaalbaar eten. Van Kinsbergen moet een mix worden van een Nederlands grand café en de in Londen populaire gastropub.

Van Kinsbergen

Micro-brouwerij

Van Kinsbergen heeft een enorme kaart wat betreft drankjes: er zijn tientallen soorten bier te koop. Ook zijn er twee micro-brouwerijen voor eigen bier. Naast drinken kan lekker eten hier ook prima. Er is een ontbijt-, lunch- en dinerkaart: prima gerechten voor fijne prijzen. Ook zijn er enkele specifieke kidsgerechten. En natuurlijk kun je – hoe kan het anders bij een pub met Britse inslag – genieten van een high tea.

Aanwinst voor het Zeelheldenkwartier

Van Kinsbergen is echt een aanwinst voor het Zeeheldenkwartier. En trouwens ook voor Den Haag. De entourage is inderdaad fris, maar ook warm, gezellig en modern. Buiten eten is top: op het gevelterras direct gelegen aan het pand, of aan de overkant van de straat op het Prinshendrikplein. Dat laatste deden wij. Leuk daarbij is dat de kids speelden in/ met de straatfontein (dit mag hier) en ik genoot van een heerlijk biertje en fijne hapjes in de zon. Op het terras troffen we gezinnen, collega’s, stelletjes en vriendengroepen. Mensen die in de buurt wonen of werken en elkaar op deze plekken vaak  tegenkomen. Wat mij betreft geldt voor Van Kinsbergen: Goed, beter, British.

Van Kinsbergen

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. We betaalden de rekening dus gewoon zelf. 

Delen:


Bekijk op kaart

Gastropub Van Kinsbergen: nieuwe hotspot in Den Haag

Prins Hendrikplein 15, 2518 JC Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart