Hip Haags & kids, een mooie match bij Greens in the Park (Westbroekpark)

greens
Eten & drinken

Door Mieke – Westbroekpark is áltijd een goed idee. Voor jong en oud. Van bootje varen tot rosarium. Van wijntje bij de Parade tot de speeltuin. Zo werd een doodgewone maandagochtend ineens een klein feestje toen we Greens in the Park ontdekten. De reden was meer zakelijk, maar Eef was mee dus dat zakelijke loopt doorgaans al vrij snel spaak. Zodra zij de paardenschommel zag bij de ingang was ze verkocht. En wij ook. Want dit is één van die plekken waar hip Haags (want spiksplinternieuw, met biologische moestuin en mooie manier van ondernemen) en kleine kinderen heel goed samengaan.

De kids op ontdekking

Greens is net open (mei) en als je het park inloopt kun je er niet omheen. Een prachtige houten en robuuste kas. Fijn terras ervoor, besloten tuin erachter (ideaal voor privé borrels en feestjes) en een grote moestuin. Door de vele ramen kun je alles goed overzien en dat is met de kinderen – die ongetwijfeld direct op onderzoek uitgaan –  ideaal. Zo probeerde Eef ‘zelluf’ in de paardenschommel te klimmen (geen daverend succes) en toen ze eenmaal zat, zag ze de speeltuin naast het terras, duikelde ze er weer vanaf ging snel verder. In de tussentijd bestelden wij een goed bakkie koffie en lieten deze mooie plek op ons inwerken.

greens

Ongedwongen koffie, gemberthee of vlierbessensiroop

Waren we op deze maandagmorgen om 10 uur eerst nog alleen, al snel kwam er van alles aanwaaien. Dames om even bij te kletsen, een stel mannen in pak voor meeting met espresso en verschillende mama’s (én papa’s trouwens) die hier even neerstreken voor een koffie, munt- of gemberthee of lekkere vlierbessensiroop. Kinderen liepen in en uit, en van speeltuin naar moestuin. Ongedwongen. Fijn.

greens

Snoepbakje appeltjes

Met de zorgmoestuin komen zoveel mogelijk groenten en kruiden uit eigen tuin. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik heb echt een zwak voor dit soort initiatieven, zeker als het op een moderne en respectvolle manier gebeurt. De keuken maakt vrijwel alles zelf en is trots op de lokale en seizoensgebonden lekkernijen. Wil je dan ook iets lekkers bij de koffie? Kies dan voor de seizoenstaart: smullen gegarandeerd! Liever iets gezonder, ook voor je kroost (wij doorgaans wel op maandag)? Kies dan voor een snoepbakje met Hollandse appels.

Langer dan gepland

Uiteindelijk bleven we veel langer dan gepland en is de naastgelegen speeltuin ook uitgebreid getest en goed bevonden. Bestelden we natuurlijk nog een fijne cappuccino. En tot slot maakten we de reservering voor ons feestje in september ook maar meteen in orde…….

greens greens

Ook leuk

Je kunt hier ook een picknickmand bestellen, een high wine of high tea en verschillende lekkere planken voor als je even de tijd hebt: een Ontbijtplank, Lunchplank of Zoetplank.

Praktisch

Greens in the Park is in de zomervakantie open van dinsdag t/ zondag. Gesloten van 7 augustus tot 17 augustus. Vanaf 27 augustus weer dagelijks geopend. Parkeren kan voor de deur (betaald vanaf 13.00 uur). Greens in the Park vind je op de Kapelweg 18 in Den Haag.

Deze review is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.greens

Delen:


Bekijk op kaart

Hip Haags & kids, een mooie match bij Greens in the Park (Westbroekpark)

Kapelweg 18, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart