Nieuw: Blij en gezond bij ‘Healthy & Happiness’ (Delft)

healthy and happiness - delft
Eten & drinken

Door Willemijn – Vanavond is het Lichtjesavond in Delft. Vanaf 16 uur is er heel veel leuks te doen in Delft centrum. Heel het centrum is prachtig verlicht en door de gehele binnenstad zijn diverse optreden. Een leuke plek op je route te starten is bij ‘Healthy & Happiness’, dit nieuwe lunchcafé ontdekte ik dit weekend. Een echte aanrader!

healthy and happiness - delft

Lunchcafé voor ontbijt, lunch en borrel & bites

Ik belandde afgelopen weekend in ‘Healthy & Happiness’, tijdens een wandeling door Delft. De fris gele luifel en de twee grote H’s op het raam vielen ons op. Ook de naam trekt mij wel, want een gezonde lunch is natuurlijk altijd goed. We raakten in gesprek met de eigenaren. Ze hadden al jaren een droom om een eigen restaurant te openen op een mooie locatie. Kort geleden kregen ze deze kans op de Brabantse Turfmarkt in Delft. Zo opende vier weken geleden ‘Healthy & Happiness’ haar deuren. Een lunchcafé met als doel om liefde voor gezond en duurzaam eten te combineren met een lunchcafé met een ‘huiskamer’ gevoel. Een plek waar je ‘in je eigen omgeving’ je dag start met een ontbijt, gaat lunchen of in de namiddag met vrienden afspreekt voor een borrel met bites. Die ‘huiskamer’ opzet is geslaagd. Er hangt een relaxte persoonlijke sfeer: niks moet en ‘alles’ mag.

healthy and happiness - delft

healthy and happiness - delft

Vers van de markt

Bij ‘Healthy & Happiness’ wordt uitsluitend gekookt met lokale producten. Het liefst haalt men de producten vers van de markt. Maar natuurlijk ook van de bakker en slager om de hoek. Alles wordt ter plekke bereid en ‘er komt niets uit potjes, blikjes of zakjes’. Ook aan kleine kinderen is gedacht: er is een leuke speeltafel met boekjes, speelmateriaal en tekenspullen. En op woensdag is er ‘pannenkoeken woensdag’: onbeperkt smullen en ranja drinken voor een vaste prijs.

healthy and happiness - delft

Hier komen we vaker

De kinderen genieten van een stukje zelfgebakken bananenbrood. Wij nemen een soepje en een lekker broodje met zelfgemaakte hummus en gegrilde groenten. Heerlijk! Ook het broodje rosbief van manlief, met zelfgemaakte truffelmayo is een aanrader. De kids genieten, wij hebben het naar ons zin. En als de kinderen bij vertrek nog een ‘goodiebag’ krijgen met een mandarijntje en een bellenblaas weten we het zeker: Bij Healthy & Happiness komen we vaker.

healthy and happiness - delft

healthy and happiness - delft

Delft op zijn mooist en een borrelplank om op te warmen

Healthy & Happiness is een leuke plek om je Lichtjesavond wandeling vanavond te starten of te eindigen. In verband met lichtjesavond is H&H langer geopend (tot 22 u). Je kunt hier op Lichtjesavond  een borrelplank en een drankje nemen om op te warmen. En als ik de borrelplanken op hun insta zie dan is dat waarschijnlijk net zo’n succes als onze lunch. Op de Brabantse Turfmarkt zijn diverse Lichtjesavond activiteiten. Zo zijn bijvoorbeeld diverse optredens van een zangkoor. En om de hoek, op de Burgwal is de – beroemde en beruchte – ‘zingende kerststal’. Hier zie je Joseph, Maria en de engelen de ‘sterren van de hemel’ zingen. Veel plezier.

healthy and happiness - delft

Ranja en Rosé ontvangt voor deze posting geen geld.

Delen:


Bekijk op kaart

Nieuw: Blij en gezond bij ‘Healthy & Happiness’ (Delft)

Brabantse Turfmarkt, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart