Lunchen bij het Galjoen in ’s-Gravenzande, vlak bij zee!

Galjoen S Gravenzande
Eten & drinken

Door Priscilla’s-Gravenzande noemt zich stad aan Zee en terecht. Op een steenworp afstand van strand Vlugtenburg en strand Beukel vind je winkelcentrum ‘s-Gravenzande, met gezellige winkels en terrassen. Nadat ik met vrienden een avondje uitstekend heb gegeten bij het Galjoen in ‘s-Gravenzande, besloot ik om er ook eens te gaan lunchen met de kinderen.

Het Galjoen is gevestigd in een prachtig pand

Het Galjoen is 7 dagen per week geopend voor koffie met taart, lunch, borrel en diner. Je kunt terecht voor een  heerlijke lunch van de uitgebreide lunchkaart met diverse broodjes, salades en warme gerechten. Het restaurant is gevestigd in een oud bank gebouw.  Het Galjoen is voordat het eind 2017 werd geopend, grondig verbouwd. Binnenin is de oude kluisdeur van de bank nog te zien en de authentieke bakstenen muren zijn zichtbaar gemaakt, gecombineerd met een strakke en stijlvolle inrichting. Alle gerechten worden bereidt in de half open keuken met een unieke houtskooloven. Aan de Chef’s Table kun je met eigen ogen zien met hoe veel passie de gerechten worden klaar gemaakt, maar ook kun je met de kinderen even kijken hoe het er in de open keuken aan toe gaat.

Galjoen S Gravenzande

Ook aan de kinderen is gedacht

Achterin de zaak, vlak bij de bar, ons tafeltje en bij de garderobe is een leuk kinderhoekje gemaakt. Een tafeltje met twee stoeltjes en een grote bak met speelgoed. Er was onder andere Playmobil in te vinden en dat valt bij onze kinderen altijd goed in de smaak. Ze hebben heerlijk gespeeld aan de tafeltjes en op de grond. Tevens is er een aparte kinderkaart, maar op de gewone lunchkaart zijn ook pannenkoeken en tosti’s te vinden en mijn kinderen eten nou eenmaal graag een tosti. Deze tosti werd heel leuk geserveerd met een potje met dekseltje, waarin de ketchup zat. Dat hield ze dan ook weer even bezig, dekseltje open….dekseltje dicht. Wij hebben de aparte kinderkaart niet ingezien. Zelf had ik een “half 1tje” besteld. Dit bestond uit brood met carpaccio, truffelkaas en mosterddressing, een Westlandse Tomatensoep met ballen en brood met een bourgondische rundvleeskroket en mosterdmayonaise. Alles was vers, goed van smaak en werd prachtig geserveerd. Ook de bediening was erg attent en we voelden ons met de kinderen ook zeer welkom.

Galjoen S Gravenzande

Galjoen S Gravenzande

Vrijdag is marktdag

Wij zijn op een vrijdag naar ‘s-Gravenzande gegaan. Het is dan altijd erg gezellig in het dorp, want er is dan markt. Restaurant het Galjoen is gelegen aan het marktplein, dus de markt was die dag voor de deur. Dat geeft altijd net een extra leuk sfeertje aan het dorp, dat eigenlijk stadsrechten heeft.  Het nadeel is dat het terras dan wat kleiner is, maar langs de kraampjes lopen en fruit kopen bij de groente/fruit kraam is altijd een belevenis. Kom je op een andere doordeweekse dag, kunnen de kinderen heerlijk spelen op het grote marktplein. Neem bijvoorbeeld een loopfietsje mee en jij kunt genieten van je rosé, met zicht op de kinderen die lekker fietsen, rennen en spelen op het plein.

Galjoen S Gravenzande

Speeltuin op steenworp afstand

Vanaf het terras van het Galjoen kun je de nieuwe speeltuin ook al zien liggen. Hiervoor moet je nog wel een straatje oversteken, dus is het handiger als je even met je kinderen mee gaat. Er is een grote glijbaan, diverse klim en klauter elementen en een grote ronde schommel, waar onze tweeling gezellig samen op kon. Dus zijn ze nog niet moe na het spelen op het plein, kun je de kinderen nog even laten uitrazen in de speeltuin.

Galjoen S Gravenzande

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Delen:


Bekijk op kaart

Lunchen bij het Galjoen in ’s-Gravenzande, vlak bij zee!

Marktplein 3, 2691 BV in 's-Gravenzande

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart