Wentelen in Wentelteefjes bij Het Puntje (Scheveningen Strand, noordzijde)

Het Puntje
Eten & drinken

Door Annick – Wéér die sinaasappels uitpersen, wéér die kwark met muesli, wéér diezelfde “mag ik op de I?” (waarschijnlijk overbodig om te zeggen maar “de I” is de Ipad, omdat het zo vermoeiend is het hele woord uit te spreken, wordt dit device bij ons afgekort tot “de I”). Nou, deze zondag doen we het even helemaal anders. We gaan ontbijten bij Het Puntje!

Wij zijn dol op fietsen

Vroeger zeiden mijn ouders vaak “we gaan een stukje fietsen”, mijn zus en ik reageerden altijd met de woorden “wij houden niet van fietsen”. Mijn ouders hadden elke keer hetzelfde oersterke weerwoord “Jullie houden wel van fietsen”. En daar gingen we dan. Het enige wat ons dan vrolijk stemden, was het einddoel. Dat kon een friettent zijn of een ijsjeswinkel, een pannenkoekenhuis of een speeltuin.

Wij fietsen deze ochtend naar Strandpaviljoen Het Puntje en de kinderen zitten in de fase dat ze alles fantastisch vinden, dus het opdringen van een mening is nog niet nodig.

Lekker tochtje, lekker hapje

Na een fietstochtje door de duinen (je kan natuurlijk ook gaan wandelen, want ‘wij houden niet van fietsen’ is prima te vervangen door ‘wij houden niet van wandelen’), komen we aan bij Het Puntje. Een strandtentje dat me doet denken aan onze vakanties op Terschelling in de jaren ’70. Maar dan met de Latte Macchiato’s en de açaí-bowl van nu. Een ideale combinatie! Kiezen wordt moeilijk want naast lekkere koffietjes, zijn er lekkere smoothies. Er zijn wentelteefjes, er is havermoutpap, vers fruit, uitsmijters en nog veel meer wat je zou willen bestellen! Ik denk dat we hier nog wel een tijdje blijven zitten want spinaziekroketjes klinkt ook te lekker….

Aan Het Puntje kan je een puntje zuigen

Het Puntje ligt op het Noorderstrand van Scheveningen. Het is een stuk rustiger dan de strandtenten op de boulevard, bij laag tij vormen zich poeltjes op het strand waar kleine kinderen lekker in kunnen spelen. Het is een relaxte plek waar je de dag perfect kunt beginnen en misschien zelfs ook wel eindigt. Het is niet erg als je je strandspeelgoed vergeten bent, want er staat een hele kist vol met emmertjes en schepjes om mee te spelen. Dus het probleem van “maar ík had het schepje!” is makkelijk op te lossen.

Oh, ja, het kan dat je hier en daar iemand in zijn of haar blootje langs ziet lopen, want het ligt tegen het naaktstrand aan. Maar ach, dat schept weer ruimte voor een goed gesprek over het menselijk lichaam.

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Wentelen in Wentelteefjes bij Het Puntje (Scheveningen Strand, noordzijde)

Het Puntje, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart