Italiaanse gastvrijheid voor jou en je kids bij Jamie Oliver

Jamie Italian
Eten & drinken

Door Willemijn – sinds eind augustus is hij open in Den Haag: ‘Jamie’s Italian’. Het Italiaanse restaurant van de beroemde Britse meester-kok Jamie Oliver. In Nederland zijn er twee vestigingen van Jamie’s Italian: één in de Markthal in Rotterdam – en sinds kort dus deze nieuwe vestiging in de Grote Marktstraat in Den Haag.  Vrijdagavond gingen wij er een hapje eten. En dat overtrof mijn verwachtingen.

Groot, gaaf en gezellig

Laat ik het maar eerlijk zeggen: ik was op voorhand een beetje sceptisch over Jamie’s Italian. Niet omdat ik niet van Jamie houd (in tegendeel), of van Italiaans eten, maar simpelweg omdat het een groot restaurant is. Groot en onpersoonlijk – zo dacht ik. Een soort ‘pasta fabriek’. De werkelijkheid blijkt echter heel anders. Jamie’s Italian is weliswaar een groot restaurant maar dat ervaar je niet zo. Dit komt doordat het restaurant verdeeld is over twee verdiepingen en meerdere nisjes en hoeken kent. Een mix van ronde en vierkante tafels geeft een speels gevoel. De aankleding is strak en modern, een beetje industrieel en met Italiaanse accenten zoals bijvoorbeeld grote Parma hammen hangend boven de bar. Vanaf bijna elke tafel (zowel op de begane grond als de eerste etage) zie je de koks aan het werk. Er hangt mede hierdoor een gezellige bedrijvige sfeer.

Gastvrij en erg kindvriendelijk

Bij binnenkomst werden wij direct netjes naar een tafel begeleid. De aardige serveerster stelde zich kort persoonlijk aan ons voor. Daarbij werden we prettig verrast door de oprechte gastvrijheid bij Jamie. Medewerkers doen echt hun best je een hele leuke avond te bezorgen. De bediening is snel, behulpzaam en erg kindvriendelijk. Dat laatste blijkt ook wel uit het kindermenu: leuker dat dit heb ik het nog niet eerder gezien… Kinderen krijgen bij het bestellen een eigen ‘menukaart’ in de vorm van een ouderwetse ‘view-master’. Je kent het vast wel: zo’n ‘kinderverrekijker met een draaischijf erin’. Elke keer als je klikt zie je een nieuw besteloptie in de vorm van een kindermaaltijd voor je kids voorbij komen, met een nummer. Dat is leuk: ze kunnen dus ook als ze niet kunnen lezen helemaal zélf kiezen. Erg origineel en prima om ze minutenlang mee zoet te houden. En voor daarna is een gratis Jamie’s kleurplaat met potloden. Maar er is ook zo veel te zien, dat de kinderen hun ogen uitkijken. Het kindermenu is een mix van lekkere pasta’s, maar ook kun je een wrap of burgertje krijgen.

En dit is een van de plaatjes die de kinderen zien in de kinder-menu-kijker:

Italiaans smullen

Jamie’s Italian biedt natuurlijk heel veel smaakvolle Italiaanse gerechten. Zowel antipasti, pasta’s, secundi als ook pizza’s en Italiaanse desserts. Maar ook voor als je iets minder van de Italiaanse keuken houdt zijn er bijvoorbeeld een aantal burgers of visgerechten als alternatief. Een bijzondere aanrader zijn de alcoholvrije cocktails. Die zijn niet alleen heerlijk, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Wij hebben genoten van Jamie’s Italian. En mocht je je afvragen of de meester-kok er zelf ook was? Helaas tijdens ons bezoek niet. Maar wel begreep ik dat hij geregeld een verrassingsbezoek brengt aan zijn nieuwe aanwinst in Den Haag. Een goede reden om nog eens terug te gaan om hem tegen het lijf te lopen.

Wil je zelf een bezoekje brengen aan Jamie’s Italian? Kijk dan zelf even op de Jamie’s Italian website. Hier vind je het menu, maar je kunt op de site uiteraard ook reserveren.

Delen:


Bekijk op kaart

Italiaanse gastvrijheid voor jou en je kids bij Jamie Oliver

Jamie's Italian Den Haag, Grote Marktstraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart