Kidsclub bij Gastropub Van Kinsbergen: knutselen, koffie en een heerlijke ochtend voor iedereen

Eten & drinken

Door Willemijn – Afgelopen weekend hadden mijn man en ik zin in een Lazy Sunday: gewoon lekker  rustig de krant lezen en genieten van een goede kop koffie en een lekker ontbijtje. Vaak is dat met de kids een uitdaging: die hebben het minder op een ‘rustige zondagmorgen’. Dit weekend is het ons gelukt. En hoe! We hadden wel wat hulp van de ‘Kidsclub’ bij Van Kinsbergen. Geslaagd was het zeker.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en binnen

Foto: Sharman Media via Van Kinsbergen

Knutselen onder begeleiding

Van Kinsbergen beschreef ik al eerder op Ranja en Rosé. Deze mooie gastropub aan het Prins Hendrikplein is één van mijn favoriete horecagelegenheden in het Zeeheldenkwartier. Je kunt er lekker en leuk uiteten (zie de hoge waardering op Tripadvisor). Genieten van bier uit eigen brouwerij of je dag beginnen met een goede kof koffie met ontbijt. Dat laatste deed ik afgelopen zondag. Toen vond namelijk de eerste keer de Van Kinsbergen Kidsclub plaats. Het idee is simpel: papa en mama genieten van een lekker ontbijt, goede kop koffie, de krant en een rustig gesprek. De kinderen vermaken zich – samen met twee knutseljuffen – aan een grote tafel verderop door er lekker op los te knippen, plakken en verven. Ondertussen worden ze ook nog verwend met een kinderontbijt. Een betere start van de zondag kun je je niet wensen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en binnen

Foto: Sharman Media via Van Kinsbergen

Koffie en kleine kunstwerken

Bij binnenkomst bij Van Kinsbergen weten mijn kids meteen wat ze willen: naar de vrolijk gedekte knutseltafels met stiften, verf en knutsels. Wij nemen verderop plaats aan een tafeltje aan het raam, in de ochtendzon, maar met uitzicht op de kinderen. Terwijl wij de zondagmorgen ‘aftrappen’ met een verse latte en jazzy tunes over de speakers, wordt er verderop al hard ‘gewerkt’. Mijn kids beginnen aan een kleurplaat in combinatie met een kleine pannenkoek, wat aardbeitjes en een boterhammetje met jam. Nadat deze kleurplaat is ingekleurd, kan het echte knutselen beginnen. Van Kinsbergen heeft gezorgd voor verf, kwasten, schorten en natuurlijk diverse objecten om te beschilderen. De keuze tussen een te verven spaarvarken, verzameldoos of schooltas valt mijn kids zwaar. Na veel wikken en wegen weten ze alle drie een keuze te maken en kan het creatieve proces beginnen. Mijn man en ik genieten ondertussen – in alle rust – van een heerlijk ontbijt. Daarvoor hebben we ruim de tijd. Zo blijkt gedurende de ochtend. De kinderen zijn na ruim anderhalf uur nog lang niet verveelt en willen niet weg. Het is dat we nog een  vervolgafspraak hebben, wat maakt dat we na twee uur opbreken. Met een tas vol met kleine kunstwerken en een gevulde maag gaan we richting huis. De Van Kinsbergen Kidsclub is een heerlijk relaxte start van je zondagmorgen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, etende mensen, zittende mensen, binnen en eten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Foto: Sharman Media via Van Kinsbergen

Praktisch

De Van Kinsbergen Kidsclub vindt elke twee weken op zondag plaats. De eerstvolgende is zondag 24 november. De kosten bedragen € 10,00 per kind inclusief knuselwerk en een kinderontbijtje. De Kidsclub is voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. Er is plek voor maximaal 12 kinderen. Reserveren is verplicht.

Ontbijten met Sinterklaas

Wil je binnenkort eens bijzonder ontbijten? Ga dan op zaterdag  30 november ontbijten bij Van Kinsbergen. Dan komt namelijk Sinterklaas langs voor een ontbijtje. Er is plaats voor circa 75 kinderen. Deze ochtend staat Van Kinsbergen geheel in het teken van het bezoek van de Goedheiligman. Wil je met je kids hierbij zijn (€ 10,00 per kind); meld je dan aan achter de bar of neem telefonisch contact op met Van Kinsbergen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Ranja en Rosé ontvangt geen geld voor deze review. Wel werden we uitgenodigd om eens vrijblijvend kennis te maken met de Van Kinsbergen Kidsclub.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Kidsclub bij Gastropub Van Kinsbergen: knutselen, koffie en een heerlijke ochtend voor iedereen

Prins Hendrikplein 15, 2518 JC Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart