Familie Café de Kleine Planeet – Leuk voor klein én groot

Kinderkaart
Eten & drinken

Door Willemijn – Afgelopen bezocht ik Leiden. Nadat ik een rondje over de zaterdagmarkt had gemaakt besloot ik met mijn gezin nog even ergens iets te drinken. Toevalligerwijs liepen we langs De Kleine Planeet: een ‘familie café’. Dat klonk als muziek in mijn oren, want met drie kids en mijn man leek dat precies wat we zochten. Dus namen wij een kijkje…

Family cafe

Net nieuw

De Kleine Planeet is een net nieuw (december 2018) geopende horecalocatie in Leiden. Bij binnenkomst vallen direct de vrolijke kleuren op, alsmede de grote speelhoek direct naast de bar: daar worden mijn kids blij van! Een groot houten huis vol met mooi houten speelgoed, knuffels en ander leuks. Terwijl mijn kinderen zich in de kinderspeelplaats storten, kijken wij eens rustig rond. Het café is gezellig druk. Vrijwel alle tafeltjes zijn bezet. De sfeer is gezellig en een tikkeltje ‘rommelig’. Maar dat past misschien ook wel bij een restaurant waar kinderen minstens zo welkom zijn als hun ouders. Achterin is een afgeschermde kinderfeestlocatie annex workshop ruimte. Hier kun je bijvoorbeeld je verjaardag vieren.

 

speelhoek

Heerlijke kinderkaart

Bij de Kleine Planeet kunnen kids niet alleen lekker spelen. Ze kunnen er ook lekkers kiezen van een fijne kinderkaart. Zo zijn er boterhammen ‘Aap’ (chocopasta) , ‘Beer’ (amandelpasta) en ‘Uil’ (sesampasta). Maar ook kun je gewoon een rijstwafel of doosje rozijnen bestellen.  En wat dacht je van een babyccino. Maar ook ouders komen aan hun trekken met een goede en duurzame ontbijt- en lunchkaart, inclusief (gezonde) snacks voor de zoetige of hartige trek. Eigenaressen Amrit en Dana doen hun best je je thuis te laten voelen. Dat is wat ons betreft gelukt! Terwijl de kids heerlijk spelen, genieten wij van een goede kop koffie.

Keuken

Concept Store en ‘more’

Direct naast de Kleine Planeet zit een kids Conceptstore. Deze behoort ook tot de Kleine Planeet. Je koop er mooie kinderartikelen, zoals kleding, cadeautjes en accessoires voor de kinderkamer. Aankopen worden prachtig en met veel aandacht en liefde ingepakt. Naast familiy café en concept store, kun je binnenkort bij de kleine Planeet ook diverse (familie)workshops volgen. Hou de site (in ontwikkeling) of Facebookpagina van de Kleine Planeet hiervoor in de gaten.  De Kleine Planeet is met recht een grote aanwinst voor gezinnen in en om Leiden.

etalage 2

cadeautjes

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Wil je Leiden bezoeken en ben je nog op zoek naar een leuk uitje? Kijk hier voor mijn top 5 musea in Leiden

Delen:


Bekijk op kaart

Familie Café de Kleine Planeet – Leuk voor klein én groot

Kleine Planeet - Family Café | KIDS conceptstore, Botermarkt, Leiden, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart