Lekker knus bij Knus (Delft)

KNUS buiten
Eten & drinken

Afgelopen weekend – toen schaatsen voorzichtig (!) kon – ben ik naar een plas gereden die ligt bij recreatiegebied Delftse Hout. De plas die hier ligt, kende ik al van bezoekjes in de zomer. Je kunt er dan leuk waterfietsen, bootjes huren en er zwemmen zelfs mensen. Maar ook in de winter is het een fijne plek om even de drukte te ontvluchten. En je vindt er een leuk en vooral knus restaurant.

Bomentuin

Het begint met een fijne wandeling door het aangrenzende bosje. Terwijl mijn kids op hun fiets door het bos reden, genoot ik van de frisse buitenlucht. In het bos ligt een  arboretum, ofwel een bomentuin. Hoewel het aan mijn man en kinderen niet besteed is, kan ik er van genieten om al die verschillende soorten bomen naast elkaar te zien. Leuk ook is natuurlijk de aangrenzende plas. Daar kon je afgelopen weekend goed schaatsen. Hoewel wij aan de (ondiepe) zijkant bleven waren er diverse durfallen die het hele meer over schaatsten. En tenslotte is er een aardig speeltuintje en mini doolhof, waar de kinderen geen genoeg van konden krijgen.

Knus: gastvrij én knus

Na schaatsen hebben zijn we vervolgens wat gaan drinken bij het café – restaurant Knus. Knus is gevestigd in een voormalig botenhuis, zodat je direct uitkijkt over de plas. Een fijne plek die ook écht ‘knus’ is. Zo voel je je er erg welkom met kinderen door de goede kinderkaart en spelletjeshoek. Maar ook zijn ze gastvrij op een prettige manier. Bij de deur hangt bijvoorbeeld een briefje dat je hier ‘gewoon gratis naar het toilet kan’. En daarvoor ook niets hoeft te kopen of consumeren! Dat is nog eens  fijn, zeker als je de (heren) WC’s ziet. Terwijl mijn man en ik genoten van een knus kopje koffie, waren de kids blij met hun poffertjes en tosti. Knus: kei-knus!

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Lekker knus bij Knus (Delft)

Knus, Zavelpad, Delft, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart