Fijn Frans bij Le Petit Quartier

Le Petit Quartier
Eten & drinken

Door Willemijn – Zo af en toe loop ik een rondje over het Hoytemaplein. Bijvoorbeeld voor Matruschka, waar ik eerder over schreef.  Maar wat is daar in de afgelopen jaren veel veranderd. Enkele jaren gelden was dit vooral een winkelstraat voor wat boodschappen die je eerder ‘vergeten’ was te halen. Of voor de dingen die je nergens anders kan krijgen, zoals de verrukkelijke taartjes van Jareau. Maar tegenwoordig vind je hier op elke hoek een restaurantje, koffietentje of taartjeswinkel. Bijvoorbeeld Le Petit Quartier. Hier zijn kinderen zeer welkom.

Le Petit Quartier

Fijn Frans

Le Petit Quartier valt direct op door de fijne Franse uitstraling. Ze doen hun naam helemaal eer aan. En dat is genieten. Helemaal nu er weer een lekker zonnetje door de ramen naar binnen schijnt. Aan de voorkant kun je aan twee tafeltjes ‘tegen de pui’ van je koffie genieten. En aan de zijkant vind je een lekker terras met een mooie bistrot uitstraling.

Le Petit Quartier

Met zorg bereid

Binnen troffen we drie heel vriendelijke medewerkers die duidelijk trots waren op hun zaak. Maar ook gezellige banken aan het raam, een lichte ruimte (want aan twee kanten ramen) en een verzameling zelfgebakken taartjes. En achter in de winkel staat een lekkere bank om even neer te ploffen met daarnaast een tafeltje vermaakspulletjes voor kinderen. En zoals van de inrichting en het terras werk gemaakt is, is dat ook van de producten. Ik koos voor een gemberthee. En natuurlijk is een gemberthee net zo lekker als je de gember zo in het kopje gooit en er wat water op schenkt. Maar dat doen ze niet bij Le Petit Quartier. Hier krijg je net iets meer. Dus een heerlijk groot theeglas met een prikkertje waar een aantal stukjes gember werden afgewisseld met een schijfje sinaasappel. Heerlijk!

Le Petit Quartier

Le Petit Quartier

Yoghurt-Basilicum

Le Petit Quartier verkoopt niet alleen lekkere koffie en taartjes, gerechtjes voor de lunch, maar ook heel lekker ijs. De fruitsmaken zijn sorbetijs, dus zonder melk en met zo veel mogelijk natuurlijke producten. Ik had het genoegen om een lepeltje banaan te mogen proeven en die was echt lekker. Maar de topper in de ijsvitrine is wel de bijzondere smaak yoghurt basilicum. WOW! Wat lekker. Voor Le Petit Quartier zou ik je aanraden om het Hoytemaplein eens te bezoeken, en deze smaak ijs is helemaal een reden om eens langs te fietsen.

Le Petit Quartier

Deze review is objectief. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. 

Fotocredits openingsfoto: Facebookpagina Le Petit Quartier

 

Delen:


Bekijk op kaart

Fijn Frans bij Le Petit Quartier

Le Petit Quartier, Van Hoytemastraat, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart