LOFT: Koffie in de kerk, maar dan anders

Eten & drinken

Door Willemijn – Als je aan ‘koffie in de kerk’ denkt, denk je – misschien net al ik – aan een troosteloos ‘bakkie pleur’ in een donkerbruin kerkzaaltje, nét na een kerkdienst.  Dat koffie drinken in een kerk ook leuk, lekker en hip kan zijn – ook op andere dagen in de week – heb ik afgelopen zaterdag ervaren bij LOFT: een café in een kerk. Ik nam er een kijkje en genoot van koffie met uitzicht op de orgelpijpen.

Buiten het centrum

Voor LOFT moeten de meesten een stukje fietsen. Je vindt LOFT namelijk in de Jeruzalemkerk, een geheel verbouwde kerk op het Pomonaplein in de Vruchtenbuurt. De kerk is al van veraf te zien als je aankomt fietsen. Eénmaal binnen is ook overduidelijk dat je in een voormalig ‘huis van God’ bent. Veel elementen uit de kerk zijn intact gebleven, waaronder natuurlijk het kerkorgel en de glas-in-lood ramen. In het restaurant is een verdieping gehangen in de vorm van een ‘zwevend eiland’ midden in de kerk – met extra zitplaatsen.

LOFT

Café, chocolade en cadeaus

Het café heeft een uitgebreide kaart voor ontbijt, lunch, gezonde snacks (‘treats’) en ook voor kids zijn er diverse lekkernijen. Daarnaast zijn er ook allerlei zoetigheden. Wij genoten van de huisgemaakte glutenvrije appeltaart. Die was heel lekker. De kids speelden ondertussen in de  speelhoek. Naast het café vind je in dezelfde ruimte een cadeauwinkeltje. Startende onderneemster Henriët verkoopt hier diverse mooie cadeauartikelen van over de hele wereld. Ook vind je er de chocolade-atelier van Stef. Hij maakt hier prachtige bonbons en verkoopt (h)eerlijke koffie. Desgewenst vult hij je aankoop in cups. Loft is een fijn (buurt)café op een bijzondere plek. Als je in de buurt bent, een bezoek waard.

Deze review is objectief. We zijn op eigen initiatief een kijkje gaan nemen en hebben onze consumpties zelf betaald. 

Delen:


Bekijk op kaart

LOFT: Koffie in de kerk, maar dan anders

Pomonaplein, 2564 Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart