Turks ijsfeest bij MADO – restaurant, patisserie én ijssalon

Eten & drinken

Door Willemijn – Afgelopen weekend fietste ik door Den Haag langs MADO, een Turkse ijssalon en restaurant tegenover station Den Haag Hollands Spoor. Deze opende begin april zijn deuren. Omdat ik al het nodige gelezen had over deze Turkse keten – waarvan we in Den Haag nu dus een vestiging hebben – besloot ik te stoppen voor een ijsje. Dat bleek een aangename verrassing…

Nieuw in Nederland

MADO is een van oorsprong Turkse ijsketen, die al sinds 1850 bestaat. De naam is afkomstig van het turkse MAras DOndurma (“plakijs”), een speciaal soort ijs dat met mes en vork gegeten moet worden. MADO ziet zichzelf als de alternatieve stroming voor kwaliteitsijs. Naast het in Nederland beroemde Italiaanse ijs, brengt MADO het – tot heden in Nederland minder bekende – maar in het buitenland eveneens beroemde Turkse (Mara?) ijs. In Turkije zelf, en inmiddels veel meer landen daar buiten, is MADO echter een begrip. Niet alleen omdat er een lange traditie en geschiedenis aan dit beroemde ijs verbonden is, maar vooral ook omdat het erg lekker is.

Prachtige inrichting en fijne sfeer

MADO is gevestigd in een prachtig nieuw pand recht tegenover de hoofdingang van Den Haag Hollands spoor. Bij binnenkomst word ik verrast door de enorme omvang maar vooral ook schoonheid van het pand: je waant je écht even in een Oosterse omgeving. Zowel het pand, de aankleding als het personeel zien er prachtig uit. Bovendien zijn ze buitengewoon vriendelijk. MADO is bovendien veel meer dan enkel ijs, zo blijkt. Je vindt hier een restaurant, ijssalon, patisserie in één. Naast veel soorten bijzonder ijs, vind je hier ook Turks gebak en snoep (diverse soorten baklava en andere Oosterse zoetigheden), kun je er ontbijten, lunchen en dineren en diverse cadeauverpakkingen kopen van mooie en lekkere Turkse producten en specialiteiten. Alles is prachtig uitgestald in mooie vitrines. Vanzelfsprekend zijn er allerlei soorten Turkse en Nederlandse hete en koude dranken teverkrijgen. Van een ‘simpele’ cappuccino tot en met diverse soorten ‘salep’. Ook heeft MADO een goed en aantrekkelijk geprijsd kindermenu.

En dan het ijs zélf … Wauw!

En dan het ijs zélf. Dat is inderdaad een feestje. Er is een geruime keuze in smaken en soorten. Van schepijs tot het beroemde plakijs, en van diabetesijs tot en met talrijke ijscoupes en zelfs ijskunstwerken: zo mooi dat je ze bijna niet durft op te eten. Je vindt het bij MADO. Ik heb genoten van een simpel bolletje dadelijs. Heerlijk. Wil je eens een échte ijs-ervaring anders dan je tot heden kende? Ben je op zoek naar Turkse patisserie of zoetige lekkernijen? Of wil je genieten van een Turkse lunch of avondmaaltijd? Ga dan eens langs bij MADO.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding. De website van MADO Nederland is nog niet online. Hun Facebookpagina doet het al wel.

Delen:


Bekijk op kaart

Turks ijsfeest bij MADO – restaurant, patisserie én ijssalon

Mado, Stationsweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart