Altijd genieten bij Brasserie/ Kasserie OCK (Den Haag)

Door Willemijn – Kennen jullie ‘Buitenplaats Ockenburgh’, gelegen aan de zuidwest kant van Den Haag (bij Wateringen)? Ik was er zaterdag: een prachtige plek mét een bijbehorend mooi verhaal. Ockenburgh is allereerst een prachtig park, vernoemd naar de statige villa Ockenburgh, die midden op het landgoed ligt. Je kunt er fijn wandelen over de imposante oprijlaan en aangrenzende kronkelige bospaden. Zie ook mijn wandeling met de Beleef App op Ockenburgh, zoals ik die recentelijk maakte. Her en der zijn diverse open velden om te spelen, te sporten of misschien wel te picknicken.

Landgoed Ockenburgh

Renovatie

Villa Ockenburgh kent een lange geschiedenis. Tijdens de tweede wereldoorlog zaten de Duitse bezetters er. Daarna volgden o.a. een jeugdherberg en diverse kunstenaars collectieven. De villa raakte hierdoor in verval. Sinds 2015 wordt er door een stichting hard gewerkt aan de renovatie van de Villa, met als doel dit prachtige erfgoed te behouden én om er in 2019/ 2020  permanent Brasserie OCK in (terug) te vestigen, alsemede een kleinschalig hotel.

Van Brasserie naar ‘Kasserie’ – een juweeltje

Tijdens de verbouwing van Villa Ockenburgh is de Brasserie die er in zat, tijdelijk verhuisd naar een nieuwe locatie: een aantal kassen achter de Villa. Vandaar ook de nieuwe (tijdelijke) naam: Kasserie OCK. Alleen dié naam al vind ik erg goed gevonden. Maar daar stopt het niet. Kasserie OCK is een juweeltje van een horecalocatie. De Kasserie is van binnen sfeervol en modern ingericht. Er is een uitgebreide kaart, voor ontbijt, lunch en (op vrijdag en zaterdag) diner en op zondag – met live muziek – een daghap. Wij genoten er op een zaterdagochtend van koffie en homemade taart in de lentezon op het grote terras.

Kids hoekje

Kasserie OCK denkt ook aan de kleine bezoeker. Binnen is een leuk speelhoekje. Wel mag bleek veel speelgoed oud of incompleet.

OCK

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

Delen:


Bekijk op kaart

Altijd genieten bij Brasserie/ Kasserie OCK (Den Haag)

Brasserie Ock, Monsterseweg, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart