Prima vertoeven bij Paagmans nieuwe Kicking Horse café

Paagman
Eten & drinken

Door Willemijn – Zoals jullie weten ben ik een Paagman fan. Niet alleen omdat ik van lezen houd, maar vooral ook omdat ik het heerlijk vind om door boekenwinkels te struinen, in het bijzonder bij Paagman op de Fred. Natuurlijk kun je daar genieten van alle prachtige romans, reisboeken, non-fictie, etc. bij de ‘grote mensen’ Paagman. Maar ook kinderboekenwinkel Villa Paagman is een feestje. Meestal sluit ik een rondje Paagman af in het Kicking Horse café. Althans, tot deze zomer. Want in de zomermaanden moest ik het even zonder Kicking Horse café doen in verband met de verbouwing ervan. Tot afgelopen zaterdag. Toen was het klaar. Natuurlijk nam ik direct een kijkje…

Wauw: fris, modern en warm, maar ook ‘oud & vertrouwd’ en gezellig.

Het nieuwe Kicking Horse café is in vele opzichten helemaal nieuw. Om te beginnen is de ‘bestelcorner’ verplaatst. Deze is nu midden in het restaurant gesitueerd, recht voor de keuken. Hierdoor is er veel meer ruimte en zijn er daarmee nog meer zitplaatsen. Wel was ik een beetje gedesoriënteerd in de nieuwe ruimte, ik moest echt even kijken waar de leukste plekjes zijn. Ook is het interieur en de aankleding helemaal opnieuw vormgegeven. Knap daarbij is dat de uitstraling tegelijkertijd fris, modern en warm is, maar ook ‘oud & vertrouwd’ en gezellig. Al het goede van het Kicking Horse café is daarmee behouden gebleven, inclusief de naam en de menukaart met de fijne sapjes. Het ziet er weer strak en goed uit.

Openhaard, leestafel en houten paard

Naast een geheel nieuwe uitstraling en vormgeving springen er nog een maar mooie nieuwe ‘details’ in het oog. In het nieuwe Kicking Horse café zit (in die hoek die een beetje donker was) een mooie openhaard. Deze zorgt voor een leuke sfeer en gezelligheid. Ook is er op de plaats van de ‘oude bestelcorner’ (die er dus nu niet meer is) een prachtige lange leestafel geplaatst. Hier schuif je aan voor stapels goede en actuele tijdschriften, kranten of een leuk kinderboek. En tenslotte is ook een goede ‘oude bekende’ teruggekeerd: het houten ‘Kicking Horse’ waarop je kids een denkbeeldig rondje kunnen rijden staat er weer. Maar na een opgeschuurd te zijn, herkenden we deze houten ‘kicking horse’ bijna niet terug. Wat mij betreft is de metamorfose van Paagmans Kicking Horse café geslaagd. Daarom: in galop naar het Kicking Horse!

Kicking Horse

Ps. Benieuwd hoe het oude Kicking Horse café er ook al weer uitzag? Kijk hier voor een paar foto’s.

 

Deze tip is objectief gekozen. Ranja en Rosé ontvangt hiervoor geen geld of vergoeding.

 

Delen:


Bekijk op kaart

Prima vertoeven bij Paagmans nieuwe Kicking Horse café

Paagman, Frederik Hendriklaan, Den Haag, Nederland

Bekijk alle hotspots op kaart

Wil je in één oogopslag zien waar de meeste hotspots te vinden zijn? Op deze kaart zie je direct alle leuke plekken in Den Haag .

Bekijk op kaart